De la un timp am inceput sa gatesc tot mai mult diverse fructe de mare, pe langa creveti am redescoperit calamarii - carnea fiarta corect nu este deloc tare si mirosul de mare este foarte discret fata de alte moluste. Am observat ca si magazinele mari sau adaptat, acum sigur gasiti calamari lamele sau intregi la orice raion de peste proaspat sau congelat, si la preturi foarte rezonabile.
Acum de sarbatori am testat aceasta salata cu calamari si ne-a placut mult - este simpla, satioasa, gustoasa si chiar neasteptat de buna - cum a spus sotul meu :)
Am pus o cratita cu apa si putina sare la fiert, cand incepe sa clocoteasca puneti calamarii.
Ii lasati sa fiarba 2-3 minute(nu mai mult!) din momentul cand apa iarasi fierbe.
Se scot imediat in apa rece si ii lasati acolo pana se racesc bine - asa vor fi moi si gustosi, daca ii fierbeti prea mult vor deveni tari si elastici ca niste gume.
Fierbeti si ouale intre timp - aici deja am pregatiti calamarii si ouale pentru salata.
Ceapa se taie julien si se opareste 2 minute cu apa clocotita - sa nu fie iute in salata.
Daca puneti ceapa verde nu trebuie oparita.
Intr-un bol adanc puneti porumbul, ceapa(scurse bine de apa).
Taiati calamarii felii subtiri si lungi.
La fel taiati si ouale - felii mai lungi.
Amestecati toate ingredientele cu maioneza, potriviti de sare si piper.
Se poate servi si imediat, este si mai buna daca va sta putin la frigider.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.