De la un timp am început să gătesc tot mai mult diverse fructe de mare, pe lângă creveți am redescoperit calamarii - carnea fiartă corect nu este deloc tare și mirosul de mare este foarte discret față de alte moluște. Am observat că și magazinele mari s-au adaptat, acum sigur găsiți calamari lamele sau întregi la orice raion de pește proaspăt sau congelat, și la prețuri foarte rezonabile.
Acum de sărbători am testat această salată cu calamari și ne-a plăcut mult - este simplă, sățioasă, gustoasă și chiar neașteptat de bună - cum a spus soțul meu :)
Am pus o cratiță cu apă și puțină sare la fiert, când începe să clocotească puneți calamarii.
Îi lăsați să fiarbă 2-3 minute (nu mai mult!) din momentul când apa iarăși fierbe.
Se scot imediat în apă rece și îi lăsați acolo până se răcesc bine - așa vor fi moi și gustoși, dacă îi fierbeți prea mult vor deveni tari și elastici ca niște gume.
Fierbeți și ouăle între timp - aici deja am pregătiți calamarii și ouăle pentru salată.
Ceapa se taie julien și se opărește 2 minute cu apă clocotită - să nu fie iute în salată.
Dacă puneți ceapă verde nu trebuie opărită.
Într-un bol adânc puneți porumbul, ceapa (scurse bine de apă).
Tăiați calamarii felii subțiri și lungi.
La fel tăiați și ouăle - felii mai lungi.
Amestecați toate ingredientele cu maioneza, potriviți de sare și piper.
Se poate servi și imediat, este și mai bună dacă va sta puțin la frigider.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.