Prăjitura "Zebra"

O prăjitură interesantă ca aspect dar a fost foarte lăudată și la gust de toți musafirii mei. Se prepară repede din ingrediente la îndemână și șmecheria cu dungile sigur o să placă la toată lumea.

Deasupra puteți s-o ornați cu ciocolată topită, ca mine, dar puteți s-o lăsați și simplă sau pudrată cu zahăr.

Ingrediente
Ouă
4 buc
   
Zahăr
2 pahare
pahar de 250ml
Ulei fără miros
125 ml
   
Lapte bătut/iaurt/chefir
400 ml
   
Făină albă
400 g
   
Praf de copt
10 g
1 plic
Cacao pudră
2 linguri
   
Ciocolată neagră
50 g
pt glazură - este opțional
Unt
20 g
pt glazură - este opțional
Pași de urmat
Pas 1

Într-un bol mai adânc puneți ouăle și zahărul, le bateți spumă albă.

Prăjitura "Zebra" - Pas 1
Pas 2

Adăugați treptat uleiul, mixați bine.

Prăjitura "Zebra" - Pas 2
Pas 3

Adăugați laptele bătut, amestecați.

Prăjitura "Zebra" - Pas 3
Pas 4

Și făina amestecată cu praf de copt.

Prăjitura "Zebra" - Pas 4
Pas 5

Împărțiți aluatul în 2 (măsurați la ochi, aproximativ), în unul din boluri adăugați cele 2 linguri de cacao.

Puteți aici să adăugați și aromele preferate - vanilie, scorțișoară, rom, migdale, etc.

Prăjitura "Zebra" - Pas 5
Pas 6

Așterneți cu hârtie de copt o tavă rotundă de 28 cm diametru.

Turnați în ea 1 lingură din aluatul maro.

Prăjitura "Zebra" - Pas 6
Pas 7

Peste ea o altă lingură de aluat alb - puteți să scuturați puțin tava ca să se întindă aluatul.

Prăjitura "Zebra" - Pas 7
Pas 8

În mijlocul aluatului alb iarăși turnați o lingură de aluat maro.

Prăjitura "Zebra" - Pas 8
Pas 9

Și tot așa continuați până terminați aluaturile.

Puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 grade timp de 45 minute.

Prăjitura "Zebra" - Pas 9
Pas 10

Testați cu o scobitoare dacă este gata, scoateți din cuptor și lăsați să se răcorească.

Prăjitura "Zebra" - Pas 10
Pas 11

Apoi o scoateți din tavă, puneți pe un platou/farfurie.

Prăjitura "Zebra" - Pas 11
Pas 12

Topiți la foc mic (sau microunde) ciocolata împreună cu untul, amestecați până se omogenizează și glazurați prăjitura.

Asta-i opțional, puteți s-o lăsați și simplă sau pudrată cu zahăr.

Prăjitura "Zebra" - Pas 12
Pas 13

Lăsați puțin la rece ca să se întărească glazura și puteți s-o serviți.

Poftă Bună!

Prăjitura "Zebra" - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Sursă: kuharka.ru