O prajitura interesanta ca aspect dar a fost foarte laudata si la gust de toti musafirii mei. Se prepara repede din ingrediente la indemana si smecheria cu dungile sigur o sa placa la toata lumea.
Deasupra puteti s-o ornati cu ciocolata topita, ca mine, dar puteti s-o lasati si simpla sau pudrata cu zahar.
Intr-un bol mai adanc puneti ouale si zaharul, le bateti spuma alba.
Adaugati treptat uleiul, mixati bine.
Adaugati laptele batut, amestecati.
Si faina amestecata cu praf de copt.
Impariti aluatul in 2 (masurati la ochi, aproximativ), in unul din boluri adaugati cele 2 linguri de cacao.
Puteti aici sa adaugati si aromele preferate - vanilie, scortisoara, rom, migdale, etc.
Asterneti cu hartie de copt o tava rotunda de 28 cm diametru.
Turnati in ea 1 lingura din aluatul maro.
Peste ea o alta lingura de aluat alb - puteti sa scuturati putin tava ca sa se intinda aluatul.
In mijlocul aluatului alb iarasi turnati o lingura de aluat maro.
Si tot asa continuati pana terminati aluaturile.
Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 grade timp de 45 minute.
Testati cu o scobitoare daca este gata, scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca.
Apoi o scoateti din tava, puneti pe un platou/farfurie.
Topiti la foc mic(sau microunde) ciocolata impreuna cu untul, amestecati pana se omogenizeaza si glazurati prajitura.
Asta-i optional, puteti s-o lasati si simpla sau pudrata cu zahar.
Lasati putin la rece ca sa se intareasca glazura si puteti s-o serviti.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.