Prajitura "Zebra"

O prajitura interesanta ca aspect dar a fost foarte laudata si la gust de toti musafirii mei. Se prepara repede din ingrediente la indemana si smecheria cu dungile sigur o sa placa la toata lumea.

Deasupra puteti s-o ornati cu ciocolata topita, ca mine, dar puteti s-o lasati si simpla sau pudrata cu zahar.

Ingrediente
Oua
4 buc
Zahar
2 pahare
pahar de 250ml
Ulei fara miros
125 ml
Lapte batut/iaurt/chefir
400 ml
Faina alba
400 g
Praf de copt
10 g
1 plic
Cacao pudra
2 linguri
Ciocolata neagra
50 g
pt glazura - este optional
Unt
20 g
pt glazura - este optional
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un bol mai adanc puneti ouale si zaharul, le bateti spuma alba.

Prajitura "Zebra" - Pas 1
Pas 2

Adaugati treptat uleiul, mixati bine.

Prajitura "Zebra" - Pas 2
Pas 3

Adaugati laptele batut, amestecati.

Prajitura "Zebra" - Pas 3
Pas 4

Si faina amestecata cu praf de copt.

Prajitura "Zebra" - Pas 4
Pas 5

Impariti aluatul in 2 (masurati la ochi, aproximativ), in unul din boluri adaugati cele 2 linguri de cacao.

Puteti aici sa adaugati si aromele preferate - vanilie, scortisoara, rom, migdale, etc.

Prajitura "Zebra" - Pas 5
Pas 6

Asterneti cu hartie de copt o tava rotunda de 28 cm diametru.

Turnati in ea 1 lingura din aluatul maro.

Prajitura "Zebra" - Pas 6
Pas 7

Peste ea o alta lingura de aluat alb - puteti sa scuturati putin tava ca sa se intinda aluatul.

Prajitura "Zebra" - Pas 7
Pas 8

In mijlocul aluatului alb iarasi turnati o lingura de aluat maro.

Prajitura "Zebra" - Pas 8
Pas 9

Si tot asa continuati pana terminati aluaturile.

Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 grade timp de 45 minute.

Prajitura "Zebra" - Pas 9
Pas 10

Testati cu o scobitoare daca este gata, scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca.

Prajitura "Zebra" - Pas 10
Pas 11

Apoi o scoateti din tava, puneti pe un platou/farfurie.

Prajitura "Zebra" - Pas 11
Pas 12

Topiti la foc mic(sau microunde) ciocolata impreuna cu untul, amestecati pana se omogenizeaza si glazurati prajitura.

Asta-i optional, puteti s-o lasati si simpla sau pudrata cu zahar.

Prajitura "Zebra" - Pas 12
Pas 13

Lasati putin la rece ca sa se intareasca glazura si puteti s-o serviti.

Pofta Buna!

Prajitura "Zebra" - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Sursa: kuharka.ru