O prăjitură interesantă ca aspect dar a fost foarte lăudată și la gust de toți musafirii mei. Se prepară repede din ingrediente la îndemână și șmecheria cu dungile sigur o să placă la toată lumea.
Deasupra puteți s-o ornați cu ciocolată topită, ca mine, dar puteți s-o lăsați și simplă sau pudrată cu zahăr.
Într-un bol mai adânc puneți ouăle și zahărul, le bateți spumă albă.
Adăugați treptat uleiul, mixați bine.
Adăugați laptele bătut, amestecați.
Și făina amestecată cu praf de copt.
Împărțiți aluatul în 2 (măsurați la ochi, aproximativ), în unul din boluri adăugați cele 2 linguri de cacao.
Puteți aici să adăugați și aromele preferate - vanilie, scorțișoară, rom, migdale, etc.
Așterneți cu hârtie de copt o tavă rotundă de 28 cm diametru.
Turnați în ea 1 lingură din aluatul maro.
Peste ea o altă lingură de aluat alb - puteți să scuturați puțin tava ca să se întindă aluatul.
În mijlocul aluatului alb iarăși turnați o lingură de aluat maro.
Și tot așa continuați până terminați aluaturile.
Puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 grade timp de 45 minute.
Testați cu o scobitoare dacă este gata, scoateți din cuptor și lăsați să se răcorească.
Apoi o scoateți din tavă, puneți pe un platou/farfurie.
Topiți la foc mic (sau microunde) ciocolata împreună cu untul, amestecați până se omogenizează și glazurați prăjitura.
Asta-i opțional, puteți s-o lăsați și simplă sau pudrată cu zahăr.
Lăsați puțin la rece ca să se întărească glazura și puteți s-o serviți.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.