Piept de pui cu sos de usturoi și cașcaval la cuptor

Cea mai simplă rețetă posibilă de a găti pieptul de pui, mi-a luat doar 4 pași s-o fac - dar este super bună. Pieptul fierbe bine în sosul de smântână cu usturoi și este aromat, iar cașcavalul îi dă o crustă rumenă și puțin crocantă.....

Ingrediente
Piept de pui
2 buc
   
Smântână
1 pahar
   
Cașcaval clasic
150 g
   
Usturoi
3 buc
adică 3 căței
Sare
1 lingurita
   
Piper negru
0.25 lingurite
   
Pași de urmat
Pas 1

Fiecare bucată de piept se spală bine, se taie în fileuri mari, cam în 4-5 părți fiecare. Se pun într-o tavă de cuptor de mărime medie, puțin adâncă.

Piept de pui cu sos de usturoi și cașcaval la cuptor - Pas 1
Pas 2

Smântâna se amestecă cu usturoiul pisat, sarea și piperul negru.

Piept de pui cu sos de usturoi și cașcaval la cuptor - Pas 2
Pas 3

Ungeți bine bucățile de pui cu sosul de smântână, apoi radeți cașcavalul deasupra.

Piept de pui cu sos de usturoi și cașcaval la cuptor - Pas 3
Pas 4

Lăsați tava la cuptor la foc mediu, până se rumenește bine - aproximativ 45-50 de minute.

Piept de pui cu sos de usturoi și cașcaval la cuptor - Pas 4
Pas 5

Se servesc calzi cu o garnitură preferată.

Poftă Bună!

Piept de pui cu sos de usturoi și cașcaval la cuptor - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Sursă: say7.info