Cea mai simplă rețetă posibilă de a găti pieptul de pui, mi-a luat doar 4 pași s-o fac - dar este super bună. Pieptul fierbe bine în sosul de smântână cu usturoi și este aromat, iar cașcavalul îi dă o crustă rumenă și puțin crocantă.....
Fiecare bucată de piept se spală bine, se taie în fileuri mari, cam în 4-5 părți fiecare. Se pun într-o tavă de cuptor de mărime medie, puțin adâncă.
Smântâna se amestecă cu usturoiul pisat, sarea și piperul negru.
Ungeți bine bucățile de pui cu sosul de smântână, apoi radeți cașcavalul deasupra.
Lăsați tava la cuptor la foc mediu, până se rumenește bine - aproximativ 45-50 de minute.
Se servesc calzi cu o garnitură preferată.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.