Inca o reteta din bucataria indiana care m-a cucerit din prima, bineinteles ca am adaptat-o la ce am de obicei pe raftul de condimente si ce am gasit in magazine. Nu va speriati de combinatia si numarul de ingrediente, totul se combina perfect.
Puteti sa le serviti si ca aperitiv, in locul clasicelor oua umplute sau ca o mancare, pe langa o salata de legume. Sosul va da senzatia aia de "bun, de te lingi pe degete", recomand cu siguranta si nu va fie frica sa mai experimentati!
Fierbeti ouale tari, le racoriti cu apa rece, curatati.
Foarte important sa pregatit toate ingredientele din timp - procesul de preparare este rapid si sa nu arda ceva in tigaie.
Deci - ceapa se taie marunt, usturoiul se piseaza, ghimbirul se da prin razatoare mica, ardeiul il tocati marunt(curatati semintele daca nu vreti sa fie mancarea prea iute).
Pe o farfurie masurati condimentele - mustarul, turmericul, boiaua si curry.
Rosiile se toaca marunt, nu este cazul daca le aveti in conserva.
Laptele de cocos se gaseste in orice supermarket la raionul de produse asiatice - este cam 8-10 lei un borcan si folositi la reteta jumate din el. Restul se poate congela pt alta mancare.
Aveti grija ca deasupra se aduna un fel de smantana de cocos - si la fund lichidul mai rar - amestecati putin ca sa fie mai uniform laptele la compozitie.
Si acum ne apucam de gatit efectiv:
- Intr-o tigaie puneti uleiul si boabele de mustar, acoperiti cu un capac - boabele de mustar vor sari tare cand se incinge uleiul.
Imediat cum s-a oprit mustarul de sarit faceti focul mai mic sub tigaie, adaugati ceapa si ardeiul - lasati putin pana se sticleste/rumeneste usor(cam in 20 secunde).
Adaugati ghimbirul, usturoiul, boiaua si turmericul, lasati cam 30 secunde sa se caleasca, amestecati periodic.
Apoi urmeaza rosiile tocate si pudra de curry, amestecati si lasati 5 minute sa fiarba incet.
Adaugati laptele de cocos, mai lasati sa fiarba 3-4 minute, potriviti de sare.
In sosul preparat mai sus adaugati ouale taiate jumatati, aveti grija sa le acoperiti bine cu sos.
Lasati sa mai fiarba 5 minute, adaugati verdeata tocata, acoperiti cu capac si inchideti focul.
Lasati sa se patrunda aproximativ 10 minute.
Le puteti servi ca aperitiv cald intr-o farfurie mai mare.
Sau individual, ca o mancare pe langa garnitura de legume preferate.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.