Încă o rețetă din bucătăria indiană care m-a cucerit din prima, bineînțeles că am adaptat-o la ce am de obicei pe raftul de condimente și ce am găsit în magazine. Nu vă speriați de combinația și numărul de ingrediente, totul se combină perfect.
Puteți să le serviți și ca aperitiv, în locul clasicelor ouă umplute sau ca o mâncare, pe lângă o salată de legume. Sosul va da senzația aia de "bun, de te lingi pe degete", recomand cu siguranță și nu vă fie frică să mai experimentați!
Fierbeți ouăle tari, le răcoriți cu apă rece, curățați.
Foarte important să pregătiți toate ingredientele din timp - procesul de preparare este rapid și să nu ardă ceva în tigaie.
Deci - ceapa se taie mărunt, usturoiul se pisează, ghimbirul se dă prin răzătoare mică, ardeiul îl tocați mărunt (curățați semințele dacă nu vreți să fie mâncarea prea iute).
Pe o farfurie măsurați condimentele - muștarul, turmericul, boiaua și curry.
Roșiile se toacă mărunt, nu este cazul dacă le aveți în conservă.
Lapte de cocos se găsește în orice supermarket la raionul de produse asiatice - este cam 8-10 lei un borcan și folosiți la rețetă jumătate din el. Restul se poate congela pt altă mâncare.
Aveți grijă că deasupra se adună un fel de smântână de cocos - și la fund lichidul mai rar - amestecați puțin ca să fie mai uniform laptele la compoziție.
Și acum ne apucăm de gătit efectiv:
- Într-o tigaie puneți uleiul și boabele de muștar, acoperiți cu un capac - boabele de muștar vor sări tare când se încinge uleiul.
Imediat cum s-a oprit muștarul de sărit faceți focul mai mic sub tigaie, adăugați ceapa și ardeiul - lăsați puțin până se sticlește/rumeneste ușor (cam în 20 secunde).
Adăugați ghimbirul, usturoiul, boiaua și turmericul, lăsați cam 30 secunde să se călească, amestecând periodic.
Apoi urmează roșiile tocate și pudra de curry, amestecați și lăsați 5 minute să fiarbă încet.
Adăugați laptele de cocos, mai lăsați să fiarbă 3-4 minute, potriviți de sare.
În sosul preparat mai sus adăugați ouăle tăiate jumătăți, aveți grijă să le acoperiți bine cu sos.
Lăsați să mai fiarbă 5 minute, adăugați verdeața tocată, acoperiți cu capac și închideți focul.
Lăsați să se pătrundă aproximativ 10 minute.
Le puteți servi ca aperitiv cald într-o farfurie mai mare.
Sau individual, ca o mâncare pe lângă garnitura de legume preferate.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.