Tochitura

Nu stiam sa fac reteta de tochitura, dar fiindca este foarte bine expusa pe multe site-uri am reusit s-o realizez, dar totusi putin adaptata dupa gusturile noastre. Este o mancarica delicioasa, felurile de carne le puteti adapta dupa preferinte, totusi as zice sa nu scoateti carnatii afumati. Puteti sa puneti niste carnati de curcan mai bio daca nu sunteti consumatori de mezeluri, macar pentru mirosul de afumatura pe care il dau mancarii.

O mancarica perfecta pe timpul asta, combinata cu mamaliga si branza este perfecta si tare delicioasa.

Ingrediente
Carne de porc
500 g
alegeti carne mai frageda - muschiulet, ceafa sau file
Piept de pui
500 g
Ficatei de pui
300 g
Carnati afumati
500 g
Ceapa alba
2 buc
Bulion de rosii
200 ml
sau o conserva de rosii cubulete la conserva
Usturoi (catei)
6 buc
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Frunza de dafin
2 buc
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Pasi de urmat
Pas 1

Pregatiti si spalati carnea.

Se taie toate in cubulete de marime medie - dar aveti grija sa nu le amestecati tipurile de carne intre ele.

Tochitura - Pas 1
Pas 2

Incingem intr-o tigaie mai adanca putin ulei. Mai departe vom adauga carnea pe rand si incepeti intotdeauna cu felul de carne care se gateste mai greu.

Aici am inceput cu carnea de porc, am pus-o in tigaie si am calit-o pana a inceput sa se rumeneasca.

Tochitura - Pas 2
Pas 3

Apoi am adaugati pieptul de pui in tigaie, direct peste carnea de porc.

Am lasat sa se caleasca impreuna pana a inceput sa se rumeneasca si carnea de pui.

Tochitura - Pas 3
Pas 4

Acum puneti si ficateii, acestia ii lasati putin(cam 5 minute), doar cat se intaresc usor - nu trebuie rumeniti.

Tochitura - Pas 4
Pas 5

Puneti si carnatii, amestecati si mai caliti 5-10 minute la foc mediu.

Tochitura - Pas 5
Pas 6

Apoi adaugati ceapa taiata nu foarte marunt  - caliti inca 5 minute.

Tochitura - Pas 6
Pas 7

Turnati bulionul sau rosiile cubulete, faceti focul mare pana incepe sa fiarba.

Apoi adaugati frunza de dafin, faceti focul mic si lasati sa fiarba incet aproximativ 30 minute.

Tochitura - Pas 7
Pas 8

Dupa acest timp potriviti de sare si piper, dupa gust.

Puneti usturoiul pisat, amestecati bine si opriti focul.

Tochitura - Pas 8
Pas 9

Serviti cu mamaliga si savurati :)

Pofta Buna!

Tochitura - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (5-6 portii)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min