Mi-a plăcut mult contrastul de culori în această salată, la fel și ingredientele simple și la îndemână. Pentru varianta mai ușoară (dietetica) înlocuiți maioneza cu iaurt de 2% amestecat cu puțin muștar.
Pieptul de pui se fierbe sau se călește cu puțin ulei și mirodeniile preferate.
Într-un bol începem să tăiem ingredientele pentru salată - toate încercați să le tăiați julien.
Mai întâi tăiați pieptul de pui.
Apoi adăugați varza tocată, ardeii și ceapa.
Chiar cu jumătate de oră înainte de servire adăugați mazărea conservată, maioneza.
Amestecați, potriviți de sare și piper negru măcinat.
Puneți salata într-un bol mai frumos, în care o veți servi pe masă.
Și deasupra aranjați bucățele de roșii - eu am pus felii de roșii cherry - dar merg foarte bine și roșiile simple tăiate cubulețe (dar scurse puțin de zeamă înainte să le puneți peste salată).
Nu montați salata cu prea mult timp înainte pentru că va lăsa puțină apă.
La musafirii mei salata a avut succes, mi s-a cerut și rețeta, deci chiar este bună.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.