Mi-a placut mult contrastul de culori in acesta salata, la fel si ingredientele simple si la indemana. Pentru varianta mai usoara(dietetica) inlocuiti maioneza cu iaurt de 2% amestecat cu putin mustar.
Pieptul de pui se fierbe sau se caleste cu putin ulei si mirodeniile preferate.
Intr-un bol incepem sa taiem ingredientele pentru salata - toate incercati sa le taiati julien.
Mai intai taiati pieptul de pui.
Apoi adaugati varza tocata, ardeii si ceapa.
Chiar cu jumate de ora inainte de servire adaugati mazarea conservata, maioneza.
Amestecati, potriviti de sare si piper negru macinat.
Puneti salata intr-un bol mai frumos, in care o veti servi pe masa.
Si deasupra aranjati bucatele de rosii - eu am pus felii de rosii cherry - dar merg foarte bine si rosiile simple taiate cubulete(dar scurse putin de zeama inainte sa le puneti peste salata).
Nu montati salata cu prea mult timp inainte pentru ca va lasa putina apa.
La musafirii mei salata a avut succes, mi s-a cerut si reteta, deci chiar este buna.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.