Ouă ochiuri cu spanac și smântână

Am devenit în ultimul timp mare amatoare de spanac și mai ales în combinație cu ouă. Am mai improvizat cu smântâna, nu este obligatoriu dar iese tare bun, mai ales cu puțină brânză presărată deasupra...

O variantă sănătoasă de mic dejun, prânz sau cină rapidă - cred că puteți încerca și cu spanac congelat.

Ingrediente
Spanac verde la legătură
500 g
am luat o pungă mare de 500g de spanac, din el mi-a rămas după spălat și curățat cam 250g
Unt
1 lingura
sau ulei
Ouă
4 buc
   
Smântână dulce pentru gătit (12%)
3 linguri
opțional se mai poate adăuga și puțină brânză deasupra
Sare
0.5 lingurite
   
Pași de urmat
Pas 1

Spălați bine spanacul și îl tăiați puțin dacă sunt frunzele mari.

Într-o tigaie topiți untul și puneți tot spanacul așa crud, dacă nu încape imediat așteptați să scadă și adăugați restul.

Ouă ochiuri cu spanac și smântână - Pas 1
Pas 2

După ce s-a lăsat bine spanacul adăugați smântâna, amestecați.

Ouă ochiuri cu spanac și smântână - Pas 2
Pas 3

Lăsați să fiarbă cam 5 minute, potriviți de sare.

Ouă ochiuri cu spanac și smântână - Pas 3
Pas 4

Bateți ouăle deasupra peste spanac.

Ouă ochiuri cu spanac și smântână - Pas 4
Pas 5

Puneți capacul peste tigaie, faceți focul mai mediu și lăsați să se gătească.

Noi preferăm ouăle moi, dar să fie albe deasupra, deci mai departe faceți după preferință.

Ouă ochiuri cu spanac și smântână - Pas 5
Pas 6

Opriți focul sub tigaie imediat cum vedeți că s-au făcut albe deasupra, dacă le lăsați mai mult nu vor mai fi moi.

Ouă ochiuri cu spanac și smântână - Pas 6
Pas 7

Serviți imediat cu puțină brânză sau iaurt pe lângă.

Poftă Bună!

Ouă ochiuri cu spanac și smântână - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 300 g (2 porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min