Am devenit în ultimul timp mare amatoare de spanac și mai ales în combinație cu ouă. Am mai improvizat cu smântâna, nu este obligatoriu dar iese tare bun, mai ales cu puțină brânză presărată deasupra...
O variantă sănătoasă de mic dejun, prânz sau cină rapidă - cred că puteți încerca și cu spanac congelat.
Spălați bine spanacul și îl tăiați puțin dacă sunt frunzele mari.
Într-o tigaie topiți untul și puneți tot spanacul așa crud, dacă nu încape imediat așteptați să scadă și adăugați restul.
După ce s-a lăsat bine spanacul adăugați smântâna, amestecați.
Lăsați să fiarbă cam 5 minute, potriviți de sare.
Bateți ouăle deasupra peste spanac.
Puneți capacul peste tigaie, faceți focul mai mediu și lăsați să se gătească.
Noi preferăm ouăle moi, dar să fie albe deasupra, deci mai departe faceți după preferință.
Opriți focul sub tigaie imediat cum vedeți că s-au făcut albe deasupra, dacă le lăsați mai mult nu vor mai fi moi.
Serviți imediat cu puțină brânză sau iaurt pe lângă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.