Am devenit in ultimul timp mare amatoare de spanac si mai ales in combinatie cu oua. Am mai improvizat cu smantana, nu este obligatoriu dar iese tare bun, mai ales cu putina branza presarata deasupra...
O varianta sanatoasa de mic dejun, pranz sau cina rapida - cred ca puteti incerca si cu spanac congelat.
Spalati bine spanacul si il taiati putin daca sunt frunzele mari.
Intr-o tigaie topiti untul si puneti tot spanacul asa crud, daca nu incape imediat asteptati sa scada si adaugati restul.
Dupa ce s-a lasat bine spanacul adaugati smantana, amestecati.
Lasati sa fiarba cam 5 minute, potriviti de sare.
Bateti ouale deasupra peste spanac.
Puneti capacul peste tigaie, faceti focul mai mediu si lasati sa se gateasca.
Noi preferam ouale moi, dar sa fie albe deasupra, deci mai departe faceti dupa preferinta.
Opresc focul sub tigaie imediat cum vad ca s-au facut albe deasupra, daca le lasati mai mult nu vor mai fi moi.
Serviti imediat cu putina branza sau iaurt pe langa.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.