Oua ochiuri cu spanac si smantana

Am devenit in ultimul timp mare amatoare de spanac si mai ales in combinatie cu oua. Am mai improvizat cu smantana, nu este obligatoriu dar iese tare bun, mai ales cu putina branza presarata deasupra...

O varianta sanatoasa de mic dejun, pranz sau cina rapida - cred ca puteti incerca si cu spanac congelat.

Ingrediente
Spanac verde la legatura
500 g
am luat o punga mare de 500g de spanac, din el mi-a ramas dupa spalat si curatat cam 250g
Unt
1 lingura
sau ulei
Oua
4 buc
Smantana dulce pentru gatit(12%)
3 linguri
optional se mai poate adauga si putina branza deasupra
Sare
0.5 lingurite
Pasi de urmat
Pas 1

Spalati bine spanacul si il taiati putin daca sunt frunzele mari.

Intr-o tigaie topiti untul si puneti tot spanacul asa crud, daca nu incape imediat asteptati sa scada si adaugati restul.

Oua ochiuri cu spanac si smantana - Pas 1
Pas 2

Dupa ce s-a lasat bine spanacul adaugati smantana, amestecati.

Oua ochiuri cu spanac si smantana - Pas 2
Pas 3

Lasati sa fiarba cam 5 minute, potriviti de sare.

Oua ochiuri cu spanac si smantana - Pas 3
Pas 4

Bateti ouale deasupra peste spanac.

Oua ochiuri cu spanac si smantana - Pas 4
Pas 5

Puneti capacul peste tigaie, faceti focul mai mediu si lasati sa se gateasca.

Noi preferam ouale moi, dar sa fie albe deasupra, deci mai departe faceti dupa preferinta.

Oua ochiuri cu spanac si smantana - Pas 5
Pas 6

Opresc focul sub tigaie imediat cum vad ca s-au facut albe deasupra, daca le lasati mai mult nu vor mai fi moi.

Oua ochiuri cu spanac si smantana - Pas 6
Pas 7

Serviti imediat cu putina branza sau iaurt pe langa.

Pofta Buna!

Oua ochiuri cu spanac si smantana - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 300 g (2 portii)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min