Ostropel de pui

O delicioasă mâncare, deși gătesc foarte mult pui, uite așa o variantă încă nu am încercat până acum. Ingrediente simple, dar aromele sunt extraordinare, și bineînțeles după regulă am combinat ostropelul cu mămăliga, combinație și mai tare, recomand să încercați.

Ingrediente
Pulpe de pui
1 kg
eu am folosit pulpe fără os și piele
Ceapă albă
2 buc
   
Ardei gras roșu
1 buc
   
Pastă de tomate
2 linguri
   
Vin alb demisec
100 ml
   
Frunză de dafin
1 buc
   
Usturoi (cățeii)
5 buc
   
Cimbru uscat
0.5 lingurite
opțional
Sare, piper
1 lingura
după gust
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
   
Pași de urmat
Pas 1

Pulpele le spălați și scurgeți bine de apă, apoi le rumeniți într-o tigaie cu puțin ulei.

Ostropel de pui - Pas 1
Pas 2

Adăugați vinul și lăsați pe foc până se evaporă complet.

Ostropel de pui - Pas 2
Pas 3

Treceți pulpele într-o cratiță sau tuci.

Ostropel de pui - Pas 3
Pas 4

În tigaia unde ați călit pulpele adăugați ceapa și ardeii tăiați mărunt cubulețe, lăsați să se călească bine.

Ostropel de pui - Pas 4
Pas 5

Apoi adăugați cimbrul, frunza de dafin.

Ostropel de pui - Pas 5
Pas 6

Și pasta de tomate, amestecați bine și lăsați să se călească împreună 5 minute.

Ostropel de pui - Pas 6
Pas 7

Turnați 1 pahar de apă în acest amestec și lăsați să fiarbă, trebuie să fie ca un sos moderat de gros.

Ostropel de pui - Pas 7
Pas 8

Turnați sosul peste carnea din cratiță și o puneți pe foc.

Când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați cam o oră.

Ostropel de pui - Pas 8
Pas 9

O oră este necesară nu atât ca să fiarbă carnea (a mea este din comerț și este gata foarte repede), cât să prindă aroma și consistența sosul. Să schimbe între ele aromele carnea și sosul.

Potriviți de sare și piper, înainte de a opri focul adăugați și usturoiul pisat - opriți imediat focul, să nu distrugeți aroma usturoiului.

Ostropel de pui - Pas 9
Pas 10

Lăsați cratița cu ostropel la o parte pentru 15 minute și în acest timp faceți o mămăligă.

Serviți neapărat cu mămăligă, chiar este o combinație foarte reușită.

Poftă Bună!

Ostropel de pui - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min