O delicioasa mancare, desi gatesc foarte mult pui, uite asa o varianta inca nu am incercat pana acum. Ingrediente simple dar aromele sunt extraordinare, si bineinteles dupa regula am combinat ostropelul cu mamaliga, combinatie si mai tare, recomand sa incercati.
Pulpele le spalati si scurgeti bine de apa, apoi le rumeniti intr-o tigaie cu putin ulei.
Adaugati vinul si lasati pe foc pana se evapora complet.
Treceti pulpele intr-o cratita sau tuci.
In tigaia unde ati calit pulpele adaugati ceapa si ardeii taiati marunt cubulete, lasati sa se caleasca bine.
Apoi adaugati cimbrul, frunza de dafin.
Si pasta de tomate, amestecati bine si lasati sa se caleasca impreuna 5 minute.
Turnati 1 pahar de apa in acest amestec si lasati sa fiarba, trebuie sa fie ca un sos moderat de gros.
Turnati sosul peste carnea din cratita si o puneti pe foc.
Cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati cam o ora.
O ora este necesara nu atat ca sa fiarba carnea(a mea este din comert si este gata foarte repede), cat sa prinda aroma si consistenta sosul. Sa schimbe intre ele aromele carnea si sosul.
Potriviti de sare si piper, inainte de a opri focul adaugati si usturoiul pisat - opriti imediat focul, sa nu distrugeti aroma usturoiului.
Lasati cratita cu ostropel la o parte pentru 15 minute si in acest timp faceti o mamaliga.
Serviti neaoarat cu mamaliga, chiar este o combinatie foarte reusita.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.