O delicioasă mâncare, deși gătesc foarte mult pui, uite așa o variantă încă nu am încercat până acum. Ingrediente simple, dar aromele sunt extraordinare, și bineînțeles după regulă am combinat ostropelul cu mămăliga, combinație și mai tare, recomand să încercați.
Pulpele le spălați și scurgeți bine de apă, apoi le rumeniți într-o tigaie cu puțin ulei.
Adăugați vinul și lăsați pe foc până se evaporă complet.
Treceți pulpele într-o cratiță sau tuci.
În tigaia unde ați călit pulpele adăugați ceapa și ardeii tăiați mărunt cubulețe, lăsați să se călească bine.
Apoi adăugați cimbrul, frunza de dafin.
Și pasta de tomate, amestecați bine și lăsați să se călească împreună 5 minute.
Turnați 1 pahar de apă în acest amestec și lăsați să fiarbă, trebuie să fie ca un sos moderat de gros.
Turnați sosul peste carnea din cratiță și o puneți pe foc.
Când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați cam o oră.
O oră este necesară nu atât ca să fiarbă carnea (a mea este din comerț și este gata foarte repede), cât să prindă aroma și consistența sosul. Să schimbe între ele aromele carnea și sosul.
Potriviți de sare și piper, înainte de a opri focul adăugați și usturoiul pisat - opriți imediat focul, să nu distrugeți aroma usturoiului.
Lăsați cratița cu ostropel la o parte pentru 15 minute și în acest timp faceți o mămăligă.
Serviți neapărat cu mămăligă, chiar este o combinație foarte reușită.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.