Demult căutam o rețetă simplă și rapidă de turtă dulce, adică s-o pot turna și apoi tăia, să nu mai modelez fiecare bucată. În plus că se face repede - este moale, densă și foarte aromată, chiar o voi repeta neapărat, a plăcut mult familiei.
Aromele și textura sunt atât de bune, nici nu vă dați seama că este de post - caramelul îi dă un farmec aparte, mirodeniile le puneți opțional, dar totuși scorțișoara aș lăsa-o obligatorie.
Topiți zahărul la foc mic, până se caramelizează complet.
Turnați apa și lăsați pe foc până se topește complet caramelul în apă.
Luați de pe foc și îl turnați într-o altă cratiță să se răcească mai repede.
Când s-a răcorit bine apa de caramel - o turnați într-un bol și adăugați uleiul, făina, bicarbonatul, praful de copt și mirodeniile.
Amestecați bine să nu fie cocoloașe, la urmă puneți nuca tăiată și stafide sau rahat, dacă vă plac.
Turnați compoziția într-o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt.
O coaceți timp de 25 de minute la cuptor preîncălzit la 180-200 grade.
Lăsați să se răcorească bine apoi tăiați și serviți.
Delicioasă și aromată, chiar v-o recomand.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.