Turtă dulce tăiată, de post

Demult căutam o rețetă simplă și rapidă de turtă dulce, adică s-o pot turna și apoi tăia, să nu mai modelez fiecare bucată. În plus că se face repede - este moale, densă și foarte aromată, chiar o voi repeta neapărat, a plăcut mult familiei.

Aromele și textura sunt atât de bune, nici nu vă dați seama că este de post - caramelul îi dă un farmec aparte, mirodeniile le puneți opțional, dar totuși scorțișoara aș lăsa-o obligatorie.

Ingrediente
Zahăr
300 g
   
Apă
450 ml
   
Făină albă
450 g
   
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
   
Praf de copt
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Scorțișoară
2 lingurite
opțional mai puneți 0.5 linguriță de cuișoare măcinate și cardamon măcinat
Nucă tăiată mărunt
100 g
mai puteți pune stafide, rahat
Pași de urmat
Pas 1

Topiți zahărul la foc mic, până se caramelizează complet.

Turtă dulce tăiată, de post - Pas 1
Pas 2

Turnați apa și lăsați pe foc până se topește complet caramelul în apă.

Luați de pe foc și îl turnați într-o altă cratiță să se răcească mai repede.

Turtă dulce tăiată, de post - Pas 2
Pas 3

Când s-a răcorit bine apa de caramel - o turnați într-un bol și adăugați uleiul, făina, bicarbonatul, praful de copt și mirodeniile.

Turtă dulce tăiată, de post - Pas 3
Pas 4

Amestecați bine să nu fie cocoloașe, la urmă puneți nuca tăiată și stafide sau rahat, dacă vă plac.

Turtă dulce tăiată, de post - Pas 4
Pas 5

Turnați compoziția într-o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt.

Turtă dulce tăiată, de post - Pas 5
Pas 6

O coaceți timp de 25 de minute la cuptor preîncălzit la 180-200 grade.

Turtă dulce tăiată, de post - Pas 6
Pas 7

Lăsați să se răcorească bine apoi tăiați și serviți.

Delicioasă și aromată, chiar v-o recomand.

Poftă Bună!

Turtă dulce tăiată, de post - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (1 tavă mare de aragaz)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min