Demult cautam o reteta simpla si rapida de turta dulce, adica s-o pot turna si apoi taia, sa nu mai modelez fiecare bucata. In plus ca se face repede - este moale, densa si foarte aromata, chiar o voi repeta neaparat, a placut mult familiei.
Aromele si textura sunt atat de bune, nici nu va dati seama ca este de post - caramelul ii da un farmec aparte, mirodeniile le puneti optional, dar totusi scortisoara as lasa-o obligatorie.
Topiti zaharul la foc mic, pana se caramelizeaza complet.
Turnati apa si lasati pe foc pana se topeste complet caramelul in apa.
Luati de pe foc si il turnati intr-o alta cratita sa se raceasca mai repede.
Cand s-a racorit bine apa de caramel - o turnati intr-un bol si adaugati uleiul, faina, bicarbonatul, praful de copt si mirodeniile.
Amestecati bine sa nu fie cocoloase, la urma puneti nuca taiata si stafide sau rahat, daca va plac.
Turnati compozitia intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.
O coaceti timp de 25 de minute la cuptor preincalzit la 180-200 grade.
Lasati sa se racoreasca bine apoi taiati si serviti.
Delicioasa si aromata, chiar v-o recomand.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.