Turta dulce taiata, de post

Demult cautam o reteta simpla si rapida de turta dulce, adica s-o pot turna si apoi taia, sa nu mai modelez fiecare bucata. In plus ca se face repede - este moale, densa si foarte aromata, chiar o voi repeta neaparat, a placut mult familiei.

Aromele si textura sunt atat de bune, nici nu va dati seama ca este de post - caramelul ii da un farmec aparte, mirodeniile le puneti optional, dar totusi scortisoara as lasa-o obligatorie.

Ingrediente
Zahar
300 g
Apa
450 ml
Faina alba
450 g
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
Praf de copt
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Scortisoara
2 lingurite
optional mai puneti 0.5 lingurita de cuisoare macinate si cardamon macinat
Nuca taiata marunt
100 g
mai puteti pune stafide, rahat
Pasi de urmat
Pas 1

Topiti zaharul la foc mic, pana se caramelizeaza complet.

Turta dulce taiata, de post - Pas 1
Pas 2

Turnati apa si lasati pe foc pana se topeste complet caramelul in apa.

Luati de pe foc si il turnati intr-o alta cratita sa se raceasca mai repede.

Turta dulce taiata, de post - Pas 2
Pas 3

Cand  s-a racorit bine apa de caramel - o turnati intr-un bol si adaugati uleiul, faina, bicarbonatul, praful de copt si mirodeniile.

Turta dulce taiata, de post - Pas 3
Pas 4

Amestecati bine sa nu fie cocoloase, la urma puneti nuca taiata si stafide sau rahat, daca va plac.

Turta dulce taiata, de post - Pas 4
Pas 5

Turnati compozitia intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.

Turta dulce taiata, de post - Pas 5
Pas 6

O coaceti timp de 25 de minute la cuptor preincalzit la 180-200 grade.

Turta dulce taiata, de post - Pas 6
Pas 7

Lasati sa se racoreasca bine apoi taiati si serviti.

Delicioasa si aromata, chiar v-o recomand.

Pofta Buna!

Turta dulce taiata, de post - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (1 tava mare de aragaz)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min