Rețetă super simplă, ingrediente puține și sănătoase - este foarte bună și la o masă festivă și ca mâncare în familie. Recomand să o încercați, sigur o să vă placă.
Morcovul se curăță, se spală și se taie bucățele lungi și subțiri. Puneți ulei într-o tigaie, adăugați morcovul tăiat și lăsați 10 min la foc mediu să se călească puțin.
Ceapa se curăță și se taie fidea, se adaugă la morcovi când aceștia se înmoaie ușor. Se amestecă bine.
Când se rumenesc bine morcovii și ceapa adăugați ardeiul tăiat bucăți lungi, amestecați bine și lăsați pe foc mediu.
Când se lasă ușor ardeii, cam în 5-10 min stingeți focul și lăsați tigaia cu legume la o parte.
Ficățeii se spală, se taie bucățele potrivite. Într-o altă tigaie se toarnă puțin ulei, când se încinge ușor adăugați ficățeii și îi căliți cam 10 min, periodic amestecând.
După 10 min adăugați legumele la ficăței, amestecați și lăsați la foc mic să se călească împreună, cam 10-15 min.
Apoi sărați, piperați și stingeți focul.
Salata mai bine să se servească caldă, ca să fie moi ficățeii.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.