Reteta super simpla, ingrediente putine si sanatoase - este foarte buna si la o masa festiva si ca mancare in familie. Recomand sa o incercati, sigur o sa va placa.
Morcovul se curata, se spala si se taie bucatele lungi si subtiri. Puneti ulei intr-o tigaie, adaugati morcovul taiat si lasati 10 min la foc mediu sa se caleasca putin.
Ceapa se curata si se taie fidea, se adauga la morcovi cand acestia se inmoaie usor. Se amesteca bine.
Cand se rumenesc bine morcovii si ceapa adaugati ardeiul taiat bucati lungi, amestecati bine si lasati pe foc mediu.
Cand se lasa usor ardeii, cam in 5-10 min stingeti focul si lasati tigaia cu legume la o parte.
Ficateii se spala, se taie bucatele potrivite. Intr-o alta tigaie se toarna putn ulei, cand se incinge usor adaugati ficateii si ii caliti cam 10 min, periodic amestecand.
Peste 10 min adaugati legumele la ficatei, amestecati si lasati la foc mic sa se caleasca impreuna, cam 10-15 min.
Apoi sarati, piperati si stingeti focul.
Salata mai bine sa se serveasca calda, ca sa fie moi ficateii.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.