Ingrediente
●
Linte verde/maro
1 pahar
pahar de 250-300ml
●
Sare
1 lingurita
puneti dupa gust, optional puteti adauga si jumate de lingurita de oregano
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Puneti lintea intr-un bol si adaugati apa, aproximativ 1 litru.
Lasati sa se hidrateze timp de 8-10 ore, cel mai bine peste noapte. In acest timp isi va tripla volumul, asa ca aveti grija sa fie apa multa in bol.
Pas 2
Scurgeti apa si treceti lintea si ceapa prin masina de tocat carne.
Pas 3
Adaugati pesmetul, usturoiul pisat si sarea.
Pas 4
Amestecati si lasati la o parte 10 minute, sa se patrunda aromele.
Pas 5
Incingeti bine o tigaie cu putin ulei.
Formati chiftelele si le puneti la rumenit pe foc mediu.
Pas 6
Le intoarceti si pe partea cealalta.
In asa fel formati si prajiti toate chiftelele.
Pas 7
Serviti cu orice garnitura preferata sau cu salata.
Daca le faceti mai plate vor fi perfecte pentru sandwich.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(5-6 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
480 min
Data publicarii:
Nota:
5 (10 voturi)