Ingrediente
●
Linte verde/maro
1 pahar
pahar de 250-300ml
●
Sare
1 lingurita
puneți după gust, opțional puteți adăuga și jumătate de linguriță de oregano
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Puneți lintea într-un bol și adăugați apă, aproximativ 1 litru.
Lăsați să se hidrateze timp de 8-10 ore, cel mai bine peste noapte. În acest timp își va tripla volumul, așa că aveți grijă să fie apă multă în bol.
Pas 2
Scurgeți apa și treceți lintea și ceapa prin mașina de tocat carne.
Pas 3
Adăugați pesmetul, usturoiul pisat și sarea.
Pas 4
Amestecați și lăsați la o parte 10 minute, să se pătrundă aromele.
Pas 5
Încîngiți bine o tigaie cu puțin ulei.
Formați chiftelele și le puneți la rumenit pe foc mediu.
Pas 6
Le întoarceți și pe partea cealaltă.
În așa fel formați și prăjiți toate chiftelele.
Pas 7
Serviți cu orice garnitură preferată sau cu salată.
Dacă le faceți mai plate vor fi perfecte pentru sandviș.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(5-6 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
480 min
Data publicării:
Notă:
5 (10 voturi)