Chiftele de linte, de post

Chiftele de linte, de post

Renunțasem o perioadă să fac chiftele de linte, întotdeauna îmi ieșeau prea moi, nu-și țineau forma și aveau consistența ciudată.

Această rețetă mi s-a părut deosebită pentru că lintea se hidratează, nu se fierbe, și cu această ocazie chiftelele se lucrează foarte bine, își țin forma și au consistență mai densă. La gust la fel sunt bune, servite cu o salată sau într-un sandviș sunt perfecte.

Ingrediente

Linte verde/maro
1 pahar
pahar de 250-300ml
Ceapă albă
1 buc
   
Pesmet
3 linguri
   
Usturoi (cățeii)
2 buc
   
Sare
1 lingurita
puneți după gust, opțional puteți adăuga și jumătate de linguriță de oregano
Ulei de măsline
50 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Puneți lintea într-un bol și adăugați apă, aproximativ 1 litru.

Lăsați să se hidrateze timp de 8-10 ore, cel mai bine peste noapte. În acest timp își va tripla volumul, așa că aveți grijă să fie apă multă în bol.

Chiftele de linte, de post - Pas 1
Pas 2

Scurgeți apa și treceți lintea și ceapa prin mașina de tocat carne.

Chiftele de linte, de post - Pas 2
Pas 3

Adăugați pesmetul, usturoiul pisat și sarea.

Chiftele de linte, de post - Pas 3
Pas 4

Amestecați și lăsați la o parte 10 minute, să se pătrundă aromele.

Chiftele de linte, de post - Pas 4
Pas 5

Încîngiți bine o tigaie cu puțin ulei.

Formați chiftelele și le puneți la rumenit pe foc mediu.

Chiftele de linte, de post - Pas 5
Pas 6

Le întoarceți și pe partea cealaltă.

În așa fel formați și prăjiți toate chiftelele.

Chiftele de linte, de post - Pas 6
Pas 7

Serviți cu orice garnitură preferată sau cu salată.

Dacă le faceți mai plate vor fi perfecte pentru sandviș.

Poftă Bună!

Chiftele de linte, de post - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (5-6 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 480 min
Data publicării:
Notă: 5 (10 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 41

RusuNarcisa119
Narcisa Rusu (RusuNarcisa119) 10 Jun 2024, 21:02

Pot folosi gris in loc de pesmet?

lena
Elena (lena) Narcisa Rusu (RusuNarcisa119) 11 Jun 2024, 10:27

Nu cred, dar puteti incerca.

GEORGIANAgeorgiana250
georgiana (GEORGIANAgeorgiana250) 31 Mar 2021, 13:11

Foarte bune.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Mihaela 2
Mihaela Lamba (Mihaela 2) 24 Mar 2021, 23:01

Superbe!

anadanculesei983
ana danculesei (anadanculesei983) 22 Dec 2019, 14:45

Foarte bune aceste chiftele! Eu am mărunțit lintea la robot și compoziția a ieșit foarte sfărâmicioasă. Am adăugat încă vreo 5 linguri de pesmet și tot nu se lega suficient ca sa pot forma chiftele. Dar am rezolvat problema prin adăugarea unui jumătate de avocado. Le-am copt in cuptor. Delicioase și foarte sățioase

Poza mea pentru rețetă:
Rodica-Lavinia
Rodica-Lavinia 10 Jul 2019, 18:43

Foarte gustoase,am mai adăugat 1/2 condimente arăbești.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
DanMarian361
Dan Marian (DanMarian361) 10 Apr 2019, 11:51

Excelenta. Eu am mai adaugat masline si patrunjel verde, tocate marunt.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
DaianaRadulescu992
Daiana Radulescu (DaianaRadulescu992) 11 Aug 2016, 17:47

Eh, am dat un pic gres in sensul ca nu sm scotocit casa parintilor ca sa dau peste masina de tocat carne. Drept urmare, compozitia mea a fost facut cu un mini robotel tip blender. Nu recomand, caci se leaga mult mai greu din cauza texturii. Deci m-am chinuit putin, am mai pus pesmet, cred ca au iesit mai seci decat originalul din aceasta reteta, dar chiar si asa au fost delicioase. Buuun, bun! Si de post, si gustos. Multumim faimoasei Lena!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
AlisaStr
AlisaStr 05 Jan 2016, 15:44

Am pus din greşeală o poză cu mine.  Iată chifteluţele... 

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 19 Feb 2015, 17:19

Buna. Tura 2. Deci....no coment. De data aceasta am pus si oregano, fr.patrunjel si piper. Nu-s mai asa bronzate. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 17 Feb 2015, 23:31

Buna. Deoarece maine este o zi mare de post Miercurea Cenusii, la catolici (incepe Postul Pastelui), am facut aceste chiftele. Wow, wow, grozave. Nici nu-ti dai seama ca nu sunt din carne. NEMAIPOMENITE.  Le-am cam prajit, dar...ok,ok. Am mai pus o tura de linte la muiat si mai fac si maine. Eu am adaugat si putin piper. Atat. Multumesc de reteta. Pupici. Nota 100.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile