Chiftele de linte, de post

Renunțasem o perioadă să fac chiftele de linte, întotdeauna îmi ieșeau prea moi, nu-și țineau forma și aveau consistența ciudată.

Această rețetă mi s-a părut deosebită pentru că lintea se hidratează, nu se fierbe, și cu această ocazie chiftelele se lucrează foarte bine, își țin forma și au consistență mai densă. La gust la fel sunt bune, servite cu o salată sau într-un sandviș sunt perfecte.

Ingrediente
Linte verde/maro
1 pahar
pahar de 250-300ml
Ceapă albă
1 buc
   
Pesmet
3 linguri
   
Usturoi (cățeii)
2 buc
   
Sare
1 lingurita
puneți după gust, opțional puteți adăuga și jumătate de linguriță de oregano
Ulei de măsline
50 ml
   
Pași de urmat
Pas 1

Puneți lintea într-un bol și adăugați apă, aproximativ 1 litru.

Lăsați să se hidrateze timp de 8-10 ore, cel mai bine peste noapte. În acest timp își va tripla volumul, așa că aveți grijă să fie apă multă în bol.

Chiftele de linte, de post - Pas 1
Pas 2

Scurgeți apa și treceți lintea și ceapa prin mașina de tocat carne.

Chiftele de linte, de post - Pas 2
Pas 3

Adăugați pesmetul, usturoiul pisat și sarea.

Chiftele de linte, de post - Pas 3
Pas 4

Amestecați și lăsați la o parte 10 minute, să se pătrundă aromele.

Chiftele de linte, de post - Pas 4
Pas 5

Încîngiți bine o tigaie cu puțin ulei.

Formați chiftelele și le puneți la rumenit pe foc mediu.

Chiftele de linte, de post - Pas 5
Pas 6

Le întoarceți și pe partea cealaltă.

În așa fel formați și prăjiți toate chiftelele.

Chiftele de linte, de post - Pas 6
Pas 7

Serviți cu orice garnitură preferată sau cu salată.

Dacă le faceți mai plate vor fi perfecte pentru sandviș.

Poftă Bună!

Chiftele de linte, de post - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (5-6 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 480 min