Renunțasem o perioadă să fac chiftele de linte, întotdeauna îmi ieșeau prea moi, nu-și țineau forma și aveau consistența ciudată.
Această rețetă mi s-a părut deosebită pentru că lintea se hidratează, nu se fierbe, și cu această ocazie chiftelele se lucrează foarte bine, își țin forma și au consistență mai densă. La gust la fel sunt bune, servite cu o salată sau într-un sandviș sunt perfecte.
Puneți lintea într-un bol și adăugați apă, aproximativ 1 litru.
Lăsați să se hidrateze timp de 8-10 ore, cel mai bine peste noapte. În acest timp își va tripla volumul, așa că aveți grijă să fie apă multă în bol.
Scurgeți apa și treceți lintea și ceapa prin mașina de tocat carne.
Adăugați pesmetul, usturoiul pisat și sarea.
Amestecați și lăsați la o parte 10 minute, să se pătrundă aromele.
Încîngiți bine o tigaie cu puțin ulei.
Formați chiftelele și le puneți la rumenit pe foc mediu.
Le întoarceți și pe partea cealaltă.
În așa fel formați și prăjiți toate chiftelele.
Serviți cu orice garnitură preferată sau cu salată.
Dacă le faceți mai plate vor fi perfecte pentru sandviș.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.