O reteta clasica, simpla si foarte buna - inca o dovada ca mancarurile gustoase nu sunt neaparat complicate, ba chiar de post/vegetariene.
Cantitatea de usturoi si ardei o puteti regla dupa gust, am facut si fara ardei, cu mult usturoi - a fost la fel de bine. O serviti cu patrunjel, dupa preferinte cu branza rasa sau ketchup.
Fierbeti pastele conform cu instructiunile de pe cutie.
In acest timp pregatiti usturoiul si ardeiul - se spala si toaca marunt.
Pastele aveti grija sa fie "al dente", le scurgeti de apa si lasati putin la o parte.
Cum sunt gata pastele puteti sa incalziti uleiul de masline intr-o tigaie.
Adaugati usturoiul si ardeiul, amestecati si lasati cam jumate de minut - nu mai mult!(sa nu se arda usturoiul si sa aiba gust amar)
Dupa acea jumate de minut, opriti focul si adaugati pastele in tigaie, amestecati bine.
Presarati patrunjel proaspat, amestecati.
Serviti imediat ca atare sau cu branza rasa. Sotului meu ii plac cu ketchup :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.