O rețetă clasică, simplă și foarte bună - încă o dovadă că mâncărurile gustoase nu sunt neapărat complicate, ba chiar de post/vegetariene.
Cantitatea de usturoi și ardei o puteți regla după gust, am făcut și fără ardei, cu mult usturoi - a fost la fel de bine. O serviți cu pătrunjel, după preferințe cu brânză rasă sau ketchup.
Fierbeți pastele conform cu instrucțiunile de pe cutie.
În acest timp pregătiți usturoiul și ardeiul - se spală și toacă mărunt.
Pastele aveți grijă să fie "al dente", le scurgeți de apă și lăsați puțin la o parte.
Cum sunt gata pastele puteți să încălziți uleiul de măsline într-o tigaie.
Adăugați usturoiul și ardeiul, amestecați și lăsați cam jumătate de minut - nu mai mult!(să nu se ardă usturoiul și să aibă gust amar)
După acea jumătate de minut, opriți focul și adăugați pastele în tigaie, amestecați bine.
Presărați pătrunjel proaspăt, amestecați.
Serviți imediat ca atare sau cu brânză rasă. Soțului meu îi plac cu ketchup :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.