Eram putin sceptica la aceasta combinatie, dar degeaba - este perfecta si se potrivesc excelent toate ingredientele. Asa un pilaf de post as manca si in nepost, este foarte gustos - toate legumele dau o aroma perfecta aici, usturoiul si verdeata completeaza aromele.
Este satios, gustos, sanatos - a mancat si Sofia fara nici o remarca, deci un indicator bun si relevant :)
Ceapa si morcovul se taie fideluta.
In cratita sau tuciul in care veti face pilaful, incalziti putin uleiul si adaugati morcovul si ceapa, le caliti impreuna cam 5 minute.
Orezul si lintea le spalati bine.
Le puneti in cratita(peste morcovul si ceapa calite) asa ca in poza, fara sa le amestecati - rosiile cubulete, orezul si lintea.
Turnati 2 pahare de apa deasupra.
Puneti sarea, piperul, 5 catei de usutroi tocat si turmericul daca aveti.
Faceti focul mare pana incepe sa fiarba, apoi micsorati flacara si lasati sa fiarba(cu capac deasupra) incet 20-30 minute - si da, ati vazut bine, nu se amesteca ingredientele.
Dupa acest timp observati ca orezul si lintea vor absorbi toata apa. Daca cumva inca sunt crude(depinde de calitatea orezului si lintei) si apa nu mai este, adaugati putina apa clocotita si mai lasati 10 minute pe foc.
La mine nu a fost nevoie, apa a fost suficienta, lintea nu s-a rasfiert dar nici nu era cruda.
Puneti deasupra peste pilaful gata patrunjel tocat si ceilalti 5 catei de usturoi tocat(nu le pisati, arata mai bine bucatele in pilaf).
Opriti focul si puneti capacul, lasati asa sa se patrunda aromele cam 15 minute.
Apoi cu o furculita amestecati atent toata compozitia, mai lasati 5 minute.
Serviti si savurati.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.