Pilaf cu linte si legume

Eram putin sceptica la aceasta combinatie, dar degeaba - este perfecta si se potrivesc excelent toate ingredientele. Asa un pilaf de post as manca si in nepost, este foarte gustos - toate legumele dau o aroma perfecta aici, usturoiul si verdeata completeaza aromele.

Este satios, gustos, sanatos - a mancat si Sofia fara nici o remarca, deci un indicator bun si relevant :)

Ingrediente
Orez
0.5 pahare
acelasi pahar de 250ml la toate ingredientele
Linte verde/maro
0.5 pahare
Morcovi
3 buc
Ceapa
2 buc
Rosii
2 buc
eu am pus jumatate de conserva de rosii cubulete
Usturoi (catei)
10 buc
Sare
2 lingurite
dupa gust puneti
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Curcuma/turmeric
0.5 lingurite
optional
Patrunjel verde
1 legatura
1 legatura - eu am pus patrunjel uscat
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Apa
2 pahare
Pasi de urmat
Pas 1

Ceapa si morcovul se taie fideluta.

In cratita sau tuciul in care veti face pilaful, incalziti putin uleiul si adaugati morcovul si ceapa, le caliti impreuna cam 5 minute.

Pilaf cu linte si legume - Pas 1
Pas 2

Orezul si lintea le spalati bine.

Le puneti in cratita(peste morcovul si ceapa calite) asa ca in poza, fara sa le amestecati - rosiile cubulete, orezul si lintea.

Pilaf cu linte si legume - Pas 2
Pas 3

Turnati 2 pahare de apa deasupra.

Pilaf cu linte si legume - Pas 3
Pas 4

Puneti sarea, piperul, 5 catei de usutroi tocat si turmericul daca aveti.

Faceti focul mare pana incepe sa fiarba, apoi micsorati flacara si lasati sa fiarba(cu capac deasupra) incet 20-30 minute - si da, ati vazut bine, nu se amesteca ingredientele.

Pilaf cu linte si legume - Pas 4
Pas 5

Dupa acest timp observati ca orezul si lintea vor absorbi toata apa. Daca cumva inca sunt crude(depinde de calitatea orezului si lintei) si apa nu mai este, adaugati putina apa clocotita si mai lasati 10 minute pe foc.

La mine nu a fost nevoie, apa a fost suficienta, lintea nu s-a rasfiert dar nici nu era cruda.

Pilaf cu linte si legume - Pas 5
Pas 6

Puneti deasupra peste pilaful gata patrunjel tocat si ceilalti 5 catei de usturoi tocat(nu le pisati, arata mai bine bucatele in pilaf).

Opriti focul si puneti capacul, lasati asa sa se patrunda aromele cam 15 minute.

Pilaf cu linte si legume - Pas 6
Pas 7

Apoi cu o furculita amestecati atent toata compozitia, mai lasati 5 minute.

Pilaf cu linte si legume - Pas 7
Pas 8

Serviti si savurati.

Pofta Buna!

Pilaf cu linte si legume - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (6-8 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min