Eram puțin sceptică la această combinație, dar degeaba - este perfectă și se potrivesc excelent toate ingredientele. Așa un pilaf de post aș mânca și în nepost, este foarte gustos - toate legumele dau o aromă perfectă aici, usturoiul și verdeața completează aromele.
Este sățios, gustos, sănătos - a mâncat și Sofia fără nici o remarcă, deci un indicator bun și relevant :)
Ceapa și morcovul se taie fâșii subțiri.
În cratița sau tuciul în care veți face pilaful, încălziți puțin uleiul și adăugați morcovul și ceapa, le căliți împreună cam 5 minute.
Orezul și lintea le spălați bine.
Le puneți în cratiță (peste morcovul și ceapa călite) așa ca în poză, fără să le amestecați - roșiile cubulețe, orezul și lintea.
Turnați 2 pahare de apă deasupra.
Puneți sarea, piperul, 5 căței de usturoi tocați și turmericul dacă aveți.
Faceți focul mare până începe să fiarbă, apoi micșorați flacăra și lăsați să fiarbă (cu capac deasupra) încet 20-30 minute - și da, ați văzut bine, nu se amestecă ingredientele.
După acest timp observați că orezul și lintea vor absorbi toată apa. Dacă cumva încă sunt crude (depinde de calitatea orezului și lintei) și apa nu mai este, adăugați puțină apă clocotită și mai lăsați 10 minute pe foc.
La mine nu a fost nevoie, apa a fost suficientă, lintea nu s-a răsfiert dar nici nu era crudă.
Puneți deasupra peste pilaful gata pătrunjel tocat și ceilalți 5 căței de usturoi tocat (nu le pisați, arată mai bine bucățele în pilaf).
Opriți focul și puneți capacul, lăsați așa să se pătrundă aromele cam 15 minute.
Apoi cu o furculiță amestecați atent toată compoziția, mai lăsați 5 minute.
Serviți și savurați.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.