Mancarica de urzici cu usturoi, de post

Inca o reteta cu urzici care a trecut testul in familia noastra. Nu pot sa spun ca este extraordinara si sunt gata s-o mancam in fiecare saptamana, dar in sezonul potrivit totusi are un gust foarte decent, consistenta mult mai buna fata de alte retete incercate pana acum.

Servita anume cu mamaliga parca are alt farmec, asa va recomand si voua sa faceti. Daca nu tineti post puteti presara si putina telemea sarata, va fi si mai gustos.

Ingrediente
Urzici
300 g
alese, spalate si oparite
Ceapa alba
1 buc
Faina alba
2 linguri
Usturoi (catei)
2 buc
Ulei de floarea soarelui
30 ml
Sare
1 lingurita
dupa gust
Pasi de urmat
Pas 1

Pregatiti urzicile, aveti mai multe detalii la reteta de ciorba cu urzici, pasii 2-5.

Le tocati marunt.

Mancarica de urzici cu usturoi, de post - Pas 1
Pas 2

Intr-o tigaie caliti ceapa in ulei, cand se rumeneste adaugati cele 2 linguri de faina.

Amestecati si lasati faina sa se caleasca 1 minut.

Mancarica de urzici cu usturoi, de post - Pas 2
Pas 3

Adaugati cate putin 1 pahar de apa, amestecand continuu.

Mancarica de urzici cu usturoi, de post - Pas 3
Pas 4

Trebuie sa va iasa un sos la consistenta ca o smantana mai subtire.

Daca mai este nevoie adaugati apa pana aveti consistenta necesara.

Mancarica de urzici cu usturoi, de post - Pas 4
Pas 5

Adaugati urzicile in acest sos, amestecati.

Mancarica de urzici cu usturoi, de post - Pas 5
Pas 6

Lasati sa fiarba la foc mic aproximativ 10 minute.

Mancarica de urzici cu usturoi, de post - Pas 6
Pas 7

Dupa acest timp potriviti de sare, adaugati usturoiul pisat si mai lasati sa fiarba 2 minute.

Mancarica de urzici cu usturoi, de post - Pas 7
Pas 8

Serviti cu mamaliga obligatoriu!

Pofta Buna!

Mancarica de urzici cu usturoi, de post - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 400 g (2-3 portii)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min