Încă o rețetă cu urzici care a trecut testul în familia noastră. Nu pot să spun că este extraordinară și sunt gata s-o mâncăm în fiecare săptămână, dar în sezonul potrivit totuși are un gust foarte decent, consistența mult mai bună față de alte rețete încercate până acum.
Servită anume cu mămăligă parcă are alt farmec, așa vă recomand și vouă să faceți. Dacă nu țineți post puteți presăra și puțină telemea sărată, va fi și mai gustos.
Pregătiți urzicile, aveți mai multe detalii la rețeta de ciorbă cu urzici, pașii 2-5.
Le tocați mărunt.
Într-o tigaie căliți ceapa în ulei, când se rumenește adăugați cele 2 linguri de făină.
Amestecați și lăsați făina să se călească 1 minut.
Adăugați câte puțin 1 pahar de apă, amestecând continuu.
Trebuie să vă iasă un sos la consistența ca o smântână mai subțire.
Dacă mai este nevoie, adăugați apă până aveți consistența necesară.
Adăugați urzicile în acest sos, amestecați.
Lăsați să fiarbă la foc mic aproximativ 10 minute.
După acest timp potriviți de sare, adăugați usturoiul pisat și mai lăsați să fiarbă 2 minute.
Serviți cu mămăligă obligatoriu!
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.