Inca o reteta cu urzici care a trecut testul in familia noastra. Nu pot sa spun ca este extraordinara si sunt gata s-o mancam in fiecare saptamana, dar in sezonul potrivit totusi are un gust foarte decent, consistenta mult mai buna fata de alte retete incercate pana acum.
Servita anume cu mamaliga parca are alt farmec, asa va recomand si voua sa faceti. Daca nu tineti post puteti presara si putina telemea sarata, va fi si mai gustos.
Pregatiti urzicile, aveti mai multe detalii la reteta de ciorba cu urzici, pasii 2-5.
Le tocati marunt.
Intr-o tigaie caliti ceapa in ulei, cand se rumeneste adaugati cele 2 linguri de faina.
Amestecati si lasati faina sa se caleasca 1 minut.
Adaugati cate putin 1 pahar de apa, amestecand continuu.
Trebuie sa va iasa un sos la consistenta ca o smantana mai subtire.
Daca mai este nevoie adaugati apa pana aveti consistenta necesara.
Adaugati urzicile in acest sos, amestecati.
Lasati sa fiarba la foc mic aproximativ 10 minute.
Dupa acest timp potriviti de sare, adaugati usturoiul pisat si mai lasati sa fiarba 2 minute.
Serviti cu mamaliga obligatoriu!
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.