Cika sunt originare din China, dar pe mine m-au atras pentru ca se fac din ingrediente banale, de post, apropo - si ceapa verde, vedeta sezonului de primavara neaparat trebuia cumva utilizata mai interesant.
Desi li se mai spun clatite, mai repede au textura de turte, cu aroma foarte fina de ceapa si delicioase tare. Recomand si ca inlocuitor de paine la o masa, sau ca un aperitiv interesant.
Intr-un bol cantariti faina, adaugati apa clocotita fierbinte.
Amestecati aluatul pentru inceput cu o lingura sau spatula - ca este foarte fierbinte.
Apoi il scoateti pe masa si framantati o bila de aluat.
O lasati 10 minute la odihnit.
Mai framantati-o putin si lasati sa se odihneasca inca 45 de minute, sa se inmoaie bine.
Dupa acest timp taiati bila in 8 bucati egale.
Luati cate o bucata de aluat, o aplatizati putin prin faina.
Si intindeti o foaie cat se poate de subtire.
Asa intindeti toate foile, le ungeti cu ulei, presarati cu sare si ceapa verde taiata marunt.
Rulati fiecare foaie.
Si le formati asa ca in poza, ca un fel de melcisori.
Eu le-am lasati 15 minute sa se odihneasca.
Si apoi am intins fiecare "melc" intr-o foaie cam de 5mm grosime.
Le puteti intinde si fara sa se odihneasca aluatul, dar s-ar putea sa fie mai elastice si se intind mai greu.
Incingeti putin ulei in tigaie si puneti pe rand turtele la prajit.
Le frigeti cam 3-4 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc frumos.
Asa le coaceti pe toate si le puneti una peste alta pe parcurs.
Noua ne-au placut mai mult calde, dar si reci sunt bune.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.