Chinezești sunt originare din China, dar pe mine m-au atras pentru că se fac din ingrediente banale, de post, apropo - și ceapă verde, vedeta sezonului de primăvară neapărat trebuia cumva utilizată mai interesant.
Deși li se mai spun clătite, mai repede au textura de turte, cu aromă foarte fină de ceapă și delicioase tare. Recomand și ca înlocuitor de pâine la o masă, sau ca un aperitiv interesant.
Într-un bol cântăriți făina, adaugați apa clocotită fierbinte.
Amestecați aluatul pentru început cu o lingură sau spatulă - că este foarte fierbinte.
Apoi îl scoateți pe masă și frământați o bilă de aluat.
O lăsați 10 minute la odihnit.
Mai frământați-o puțin și lăsați să se odihnească încă 45 de minute, să se înmoaie bine.
După acest timp tăiați bila în 8 bucăți egale.
Luați câte o bucată de aluat, o aplatizați puțin prin făină.
Și întindeți o foaie cât se poate de subțire.
Așa întindeți toate foile, le ungeți cu ulei, presărați cu sare și ceapă verde tăiată mărunt.
Rulați fiecare foaie.
Și le formați așa ca în poză, ca un fel de melcișori.
Eu le-am lăsat 15 minute să se odihnească.
Și apoi am întins fiecare "melc" într-o foaie cam de 5mm grosime.
Le puteți întinde și fără să se odihnească aluatul, dar s-ar putea să fie mai elastice și se întind mai greu.
Încindeți puțin ulei în tigaie și puneți pe rând turtele la prăjit.
Le frigeți cam 3-4 minute pe fiecare parte, până se rumenesc frumos.
Așa le coaceți pe toate și le puneți una peste alta pe parcurs.
Nouă ne-au plăcut mai mult calde, dar și reci sunt bune.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.