Salata "Cuib de prepelita"

Demult vroiam sa incerc aceasta reteta, ocazii nu prea aveam - acum m-am gandit ca se potriveste bine cu sarbatorile care vin. Se face cu ingrediente simple, cel mai mult a durat sa fac cartofii - dar nu puteam trece peste acest pas, ii dau si gust si forma specifica platoului.

Pe viitor ma gandesc sa inlocuiesc cartofii cu varza proaspata tocata fin, ar fi o varianta mai light si mai rapida.

De gust - eram putin speriata ca am facut un platou asa mare si ma gandeam ca vom manca o saptamana din el. Am plecat seara cateva ore de acasa si cand m-am intors mai mult de jumate de a fost terminata, sotul a spus sa-i mai fac asa ceva, ca-i tare buna.

Ingrediente
Oua
6 buc
Cartofi
1 kg
Piept de pui
0.5 buc
Castraveti murati
5 buc
Maioneza
200 g
Patrunjel verde
1 lingura
Pasi de urmat
Pas 1

Mai intai puneti la fiert pieptul de pui si ouale, dupa ce ati facut focul mic si fierb incet ne apucam de cartofi.

Puteti sa-i taiati foarte fin si cu cutitul, dar mult mai usor este daca aveti o razatoare, ca se la faca julien cat mai subtire.

Atentie, nu dati toti cartofii o data prin razatoare, pe parcurs dupa ce-i prajiti mai dati cate unul.

Salata "Cuib de prepelita" - Pas 1
Pas 2

Incingeti mai mult ulei intr-o tigaie adanca si prajiti in reprize toti cartofii.

Salata "Cuib de prepelita" - Pas 2
Pas 3

II scoateti pe niste servetee de hartie sa se scurga de ulei si raceasca.

Asta a fost partea cea mai migaloasa si murdara, mai departe este deja simplu si frumos.

Salata "Cuib de prepelita" - Pas 3
Pas 4

Ouale fierte si racite le curatati de coaja, scoateti galbenusurile separat intr-un bol si il puneti deoparte.

La fel si pieptul de pui, dupa fierbere lasati sa se raceasca putin.

Salata "Cuib de prepelita" - Pas 4
Pas 5

Tocam julien toate ingredientele - pieptul de pui, albusul de ou si castravetii murati - se pun intr-un bol adanc.

Din cartofii prajiiti alegeti o mana buna din cei care au iesit mai urat, sau le-ati taiat mai gros, si ii puneti in salata pe langa cele de mai sus.

Salata "Cuib de prepelita" - Pas 5
Pas 6

Adaugati maioneza(lasati o lingura deoparte pt pasul 9), sare si piper dupa gust, amestecati.

Salata "Cuib de prepelita" - Pas 6
Pas 7

Puneti acest amestec pe un platou, aranjati cu lingura sa fie in forma rotunda si cu o adancitura in mijloc - sa formam un fel de cuib.

Salata "Cuib de prepelita" - Pas 7
Pas 8

Se presara deasupra si prin parti cu cartofi prajiti - daca s-au mai lipit intre ei ii desfaceti usor sa nu-i maruntiti prea tare.

Salata "Cuib de prepelita" - Pas 8
Pas 9

Partea care mi se parea cea mai aiurea pana la urma chiar mi-a placut - modelam ouale de "prepelita".

Galbenusul se marunteste bine cu o furculita, adaugati 1 lingura de maioneza si patrunjel tocat fin(eu am pus uscat). Daca mai trebuie potriviti de sare.

Salata "Cuib de prepelita" - Pas 9
Pas 10

Trebuie sa va iasa o compozitie putin uscacioasa, ca o plastilina moale.

Salata "Cuib de prepelita" - Pas 10
Pas 11

Si modelati oua mici pe care le aranjam in mijlocul salatei.

Procesul este foarte rapid pt ca aceasta compozitie de galbenus nu se lipeste de maini si este foarte placuta la atingere si lucru.

Salata "Cuib de prepelita" - Pas 11
Pas 12

Lasati 1-2 ore la frigider sa se patrunda si o serviti cu mare placere.

Este intr-adevar foarte gustoasa si de efect, va recomand s-o incercati.

Pofta Buna!

Salata "Cuib de prepelita" - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (1 platou mare)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min