Pâine Spaniolă

Nu știu dacă este chiar spaniolă, dar uleiul de măsline care se folosește la preparare îi dă o aromă și textură deosebită. A fost apreciată de toată lumea care a gustat-o, chiar vă recomand s-o încercați, mai ales că se face repede și ușor.

Ingrediente
Apă caldă
270 ml
   
Drojdie uscată
10 g
sau 25g proaspătă
Zahăr
1 lingurita
   
Ulei de măsline
50 ml
   
Făină albă calitate superioară
450 g
   
Sare
1 lingurita
   
Pași de urmat
Pas 1

Într-un bol turnați apa caldă, adăugați zahărul și drojdia, amestecați bine și lăsați 15 minute, până face spumă.

Pâine Spaniolă - Pas 1
Pas 2

După acest timp adăugați 3 linguri de ulei de măsline și sarea, amestecați.

Pâine Spaniolă - Pas 2
Pas 3

Puneți făina și amestecați cu o lingură sau spatulă.

Pâine Spaniolă - Pas 3
Pas 4

Aluatul care se formează îl scoateți pe masă și îl mai frământați vreo 5 minute cu mâinile.

Pâine Spaniolă - Pas 4
Pas 5

Îl puneți într-un bol, acoperiți cu prosop și lăsați să se odihnească 40-50 de minute.

Pâine Spaniolă - Pas 5
Pas 6

După acest timp împărțiți aluatul în 2 bucăți egale.

Pâine Spaniolă - Pas 6
Pas 7

Întindeți fiecare bucată de aluat în câte o foaie dreptunghiulară și le ungeți cu ulei de măsline.

Pâine Spaniolă - Pas 7
Pas 8

Rulați foaia și ușor prindeți marginile.

Pâine Spaniolă - Pas 8
Pas 9

Rulourile astfel formate le puneți într-o tavă de cuptor și cu un cuțit faceți 2 tăieturi pe mijloc - ca în poza.

Pâine Spaniolă - Pas 9
Pas 10

Acoperiți pâinicile cu un prosop și lăsați 30-40 de minute să crească la temperatura camerei.

Pâine Spaniolă - Pas 10
Pas 11

Apoi se coc timp de 30 de minute la cuptor preîncălzit la 180 de grade - până fac o crustă frumoasă și rumenă.

Le scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.

Pâine Spaniolă - Pas 11
Pas 12

Prima degustare am făcut-o când erau calde, le-am uns cu puțin ulei de măsline proaspăt și am presărat puțină sare - delicios!

Foarte moi și reci, chiar a 2-a și 3-a zi - unul din complimente a fost ceva de genul - "parcă-i cumpărată" atât de moale și fragedă este. Sofia mi-a spus să-i mai fac Pâinică Spaniolă, că-i bună :)

Poftă Bună!

 

Pâine Spaniolă - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 buc ()
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Sursă: webspoon.ru