Nu știu dacă este chiar spaniolă, dar uleiul de măsline care se folosește la preparare îi dă o aromă și textură deosebită. A fost apreciată de toată lumea care a gustat-o, chiar vă recomand s-o încercați, mai ales că se face repede și ușor.
Într-un bol turnați apa caldă, adăugați zahărul și drojdia, amestecați bine și lăsați 15 minute, până face spumă.
După acest timp adăugați 3 linguri de ulei de măsline și sarea, amestecați.
Puneți făina și amestecați cu o lingură sau spatulă.
Aluatul care se formează îl scoateți pe masă și îl mai frământați vreo 5 minute cu mâinile.
Îl puneți într-un bol, acoperiți cu prosop și lăsați să se odihnească 40-50 de minute.
După acest timp împărțiți aluatul în 2 bucăți egale.
Întindeți fiecare bucată de aluat în câte o foaie dreptunghiulară și le ungeți cu ulei de măsline.
Rulați foaia și ușor prindeți marginile.
Rulourile astfel formate le puneți într-o tavă de cuptor și cu un cuțit faceți 2 tăieturi pe mijloc - ca în poza.
Acoperiți pâinicile cu un prosop și lăsați 30-40 de minute să crească la temperatura camerei.
Apoi se coc timp de 30 de minute la cuptor preîncălzit la 180 de grade - până fac o crustă frumoasă și rumenă.
Le scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.
Prima degustare am făcut-o când erau calde, le-am uns cu puțin ulei de măsline proaspăt și am presărat puțină sare - delicios!
Foarte moi și reci, chiar a 2-a și 3-a zi - unul din complimente a fost ceva de genul - "parcă-i cumpărată" atât de moale și fragedă este. Sofia mi-a spus să-i mai fac Pâinică Spaniolă, că-i bună :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.