Paine Spaniola

Nu stiu daca este chiar spaniola, dar uleiul de masline care se foloseste la preparare ii da o aroma si textura deosebita. A fost apreciata de toata lumea care a gustat-o, chiar va recomand s-o incercati, mai ales ca se face repede si usor.

Ingrediente
Apa calda
270 ml
Drojdie uscata
10 g
sau 25g proaspata
Zahar
1 lingurita
Ulei de masline
50 ml
Faina alba calitate superioara
450 g
Sare
1 lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un bol turnati apa calda, adaugati zaharul si drojdia, amestecati bine si lasati 15 minute, pana face spuma.

Paine Spaniola - Pas 1
Pas 2

Dupa acest timp adaugati 3 linguri de ulei de masline si sarea, amestecati.

Paine Spaniola - Pas 2
Pas 3

Puneti faina si amestecati cu o lingura sau spatula.

Paine Spaniola - Pas 3
Pas 4

Aluatul care se formeaza il scoateti pe masa si il mai framantati vreo 5 minute cu mainile.

Paine Spaniola - Pas 4
Pas 5

Il puneti intr-un bol, acoperiti cu prosop si lasati sa se odihneasca 40-50 de minute.

Paine Spaniola - Pas 5
Pas 6

Dupa acest timp impartiti aluatul in 2 bucati egale.

Paine Spaniola - Pas 6
Pas 7

Intindeti fiecare bucata de aluat in cate o foaie dreptunghiulara si le ungeti cu ulei de masline.

Paine Spaniola - Pas 7
Pas 8

Rulati foaia si usor prindeti marginile.

Paine Spaniola - Pas 8
Pas 9

Rulourile astfel formate le puneti intr-o tava de cuptor si cu un cutit faceti 2 taieturi pe mijloc - ca in poza.

Paine Spaniola - Pas 9
Pas 10

Acoperiti painicile cu un prosop si lasati 30-40 de minute sa creasca la temperatura camerei.

Paine Spaniola - Pas 10
Pas 11

Apoi se coc timp de 30 de minute la cuptor preincalzit la 180 de grade - pana fac o crusta frumoasa si rumena.

Le scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet.

Paine Spaniola - Pas 11
Pas 12

Prima degustare am facut-o cand erau calde, le-am uns cu putin ulei de masline proaspat si am presarat putina sare - delicios!

Foarte moi si reci, chiar a 2-a si 3-a zi - unul din complimente a fost ceva de genul - "parca-i cumparata" atat de moale si frageda este. Sofia mi-a spus sa-i mai fac Painica Spaniola, ca-i buna :)

Pofta Buna!

 

Paine Spaniola - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 buc ()
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Sursa: webspoon.ru