Demult planificam sa incerc un chec cu lamaie, acum imi pare rau ca n-am facut-o mai devreme. O reteta atat de simpla, ingredientele sunt la indemana si checul iese absolut minunat. Are aroma si gust acrisor de lamaie, structura poroasa si matasoasa, usor umed - una din cele mai reusite combinatii pe care am gustat-o vreodata.
Incercati neaparat, este un chec de nota 20, un mare plus este ca in compozitie sunt doar 3 linguri de ulei, deci nu este gras deloc.
Optional puteti sa faceti glazura din suc de lamaie si zahar pudra(va explic la ultimul pas) - eu am ornat doar cu zahar pudra.
Radeti(prin razatoarea mica) coaja de la cele 2 lamai si le stoarceti de suc.
Separati albusurile de galbenusuri in 2 boluri.
Albusurile se bat spuma tare cu mixerul.
Galbenusurile se bat putin cu zahar, apoi adaugati uleiul, coaja de lamaie si sarea - amestecati inca putin cu mixerul.
Zeama de la cele 2 lamai se amesteca cu praful de copt si se adauga peste compozitia de galbenusuri, mixati usor.
Acum se adauga apa si faina, mixati bine sa nu fie cocoloase.
Adaugati albusurile batute spuma dinainte si amestecati atent si incet cu o spatula, cu miscari de sus in jos.
Turnati compozitia intr-o tava de chec asternuta cu hartie de copt.
Se coace timp de 45 de minute la cuptor preincalzit la 180 grade.
Faceti testul scobitorii, daca trebuie mai lasati inca putin la cuptor.
Lasati sa se raceasca complet, apoi ornati cu zahar pudra sau glazura de lamaie(amestecati sucul de lamaie cu zahar pudra pana iese compozitie alba, dar suficient de lichida s-o puteti turna peste chec).
Aici am reusit sa-i prind culoarea mai reala, aparatul foto nicicum nu-mi arata galbenul frumos si natural al chechului.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.