Reteta este inca o improvizatie de cum puteti utiliza produse sanatoase, dietetice pentru a face o mancare delicioasa si completa. Este una din ciorbele noastre preferate(daca nu-i pun bors acru iese supa, la fel de delicioasa), o recomand si pentru pranz dar mai ales pentru cina.
Dovlecelul este una din legumele preferate ale mamei mele, ea il rade marunt si pune in orice ciorba, ca un fel de vegeta - da un plus de gust foarte bun, chestie pe care eu n-o stiam pana n-am incercat. Pe langa faptul ca este foarte bun, mai este si sanatos, sa incercati neaparat.
La fel puteti improviza o ciorba-supa de pui in care sa puneti doar dovlecel, fara perisoare - cu ele mi s-o parut parca mai interesant.
Prima chestie pe care v-o recomand este sa faceti baza de supa - ciorba iese mult mai gustoasa si completa.
Deci intr-o cratita puneti tacamurile de pui(ceva mai cu os - labe, aripi, spate - ale mele erau de la tzara) - adaugati aproximativ 2-3 litri de apa, ca sa le acopere bine. Puneti pe foc, cand da in clocot luati spuma si adaugati legumele - aici am pus 1 ceapa intreaga si o rosie taiata marunt(daca aveti puteti pune si 1 ardei, morcov, radacina de patrunjel - toate intregi).
Mai adaugati frunza de dafin, uleiul si faceti focul mic, sa fiarba la foc incet aproximativ 1 ora.
Cat timp fierbe ciorba pregatim perisoarele.
Carnea de curcan am tocat-o impreuna cu o jumatae de ceapa - am adaugati in ea 1 ou, sare, piper si putin patrunjel tocat. Se amesteca bine cu mainile.
Modelati bilute cu mainile si le aranjati pe o farfurie sau fund - sa le aveti gata pana fierb tacamurile de pui.
Dupa ce au fiert oasele si legumele, le scoateti din supa - pe toate, asta va fi baza de supa, aromata si gustoasa.
Adaugati dovleceii taiati cubulete si perisoarele, cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati 30 minute sa fiarba incet.
Turnati borsul, adaugati sarea dupa gust - lasati sa fiarba 2 minute.
Daca nu puneti bors, va fi o supa, la fel de delicioasa.
Si la urma adaugati o jumatatea de ceapa cruda taiata marunt si patrunjle tocat.
Opriti focul imediat dupa ce a dat intr-un clocot, nu lasati sa fiarba.
Acoperiti si lasati 15 minute sa se patrunda ciorba.
Noi am servit-o cu iaurt, puteti pune smantana - dar si fara ele este foarte gustoasa.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.