Este o rețetă super simplă, chiar și pentru cei mai începători în ale bucătăriei, iar ștrudelul este foarte aromat și gustos. Foarte bună rețetă de ștrudel rapid, când vrei ceva dulce și repede și bun :)
Lăsați aluatul de foietaj să se decongeleze, în acest timp se spală și se curăță merele de coajă.
Apoi se taie cubulețe mici.
Clătiți stafidele cu apă fierbinte.
Puteți face acest ștrudel în 2 variante:
1. Folosiți o jumătate din aluatul de foietaj pentru fiecare ștrudel - în acest caz acesta va fi cu mai mult aluat și mai puține mere. Avantajul este că nu trebuie întins cu făcălețul, se montează un pic mai ușor și se pune ușor în tava de cuptor.
2. Folosiți doar 1/4 din aluatul de foietaj pentru fiecare ștrudel (adică împărțiți acea jumătate în 2 mai mici) - este mult mai puțin aluat, ștrudelul este mai fin. Eu am făcut această variantă și vă propun să vedeți pașii de mai departe, ca să vă explic detaliile și complicațiile.
Fiecare pătrime de aluat se presară cu făină, se întinde ușor cu făcălețul, să fie un dreptunghi uniform.
Acum începem montarea ștrudelului - se poate face direct pe o tavă clasică de cuptor, din aia mai plată (este mai ușor), sau direct pe masă - dar va trebui să-l treceți atent în tavă, fiind puțin aluat se mai desface.
În mijlocul aluatului se pun merele, stafidele și se presară zahăr. Apoi se taie fâșii uniforme, care se pun una peste alta (se împletesc), una din dreapta și peste ea una din stânga.
Ștrudelul astfel montat se trece atent în tava de cuptor, se unge cu ou bătut și se lasă la cuptor la temperatură medie, până se rumenește.
După coacere ștrudelul se lasă să se răcorească bine, apoi se taie și se servește, este bun și cald și rece.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.