Salată de dovlecei și legume marinate

Specificul acestei salate este că dovleceii sunt cruzi, nu trebuie prelucrați termic dar după marinare și în combinație cu celelalte legume au un gust foarte bun. Soțul inițial a fost sceptic, dar după degustare nu prea se putea opri.

Salata este foarte răcoritoare, gustoasă și merge bine în orice sezon pe lângă o garnitură de carne, cartofi, orez, etc.

Ingrediente
Dovlecel
1 buc
sau zucchini - alegeți să fie fragezi și proaspeți
Morcovi
1 buc
de mărime medie
Ardei gras
1 buc
   
Ceapă albă
1 buc
   
Usturoi (cățeii)
5 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Oțet
2 linguri
   
Zahăr
1 lingurita
   
Sare
1 lingurita
+ piper măcinat, opțional
Pași de urmat
Pas 1

Legumele le pregătiți - spălați, curățați.

Salată de dovlecei și legume marinate - Pas 1
Pas 2

Dovleceii se taie semicercuri subțiri - se pun toate legumele într-un bol mai adânc.

Salată de dovlecei și legume marinate - Pas 2
Pas 3

Peste dovlecei puneți ceapa tăiată solzișori subțiri, la fel și ardeiul. Morcovul se dă prin răzătoare.

Deasupra, în mijlocul legumelor se pune usturoiul pisat.

Salată de dovlecei și legume marinate - Pas 3
Pas 4

Într-o cratiță mică sau tigaie se încinge uleiul și se toarnă peste usturoiul din bol - va fi un fel de prelucrare termică scurtă.

Salată de dovlecei și legume marinate - Pas 4
Pas 5

Adăugați restul ingredientelor - oțetul, sarea, zahărul și piperul.

Amestecați bine - mai ușor o faceți cu 2 furculițe.

Salată de dovlecei și legume marinate - Pas 5
Pas 6

Bolul cu salată se acoperă cu o folie sau capac și se pune la frigider pentru marinare - timp de 6-8 ore minim.

Observați că salata va scădea destul de mult în volum, în poza de prezentare este exact cantitatea de salată care iese din aceste cantități de ingrediente.

Salată de dovlecei și legume marinate - Pas 6
Pas 7

Merge perfect pe lângă carne, orez, cartofi, etc,

Poftă Bună!

Salată de dovlecei și legume marinate - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (2-3 porții)
Timp de preparare:
400 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Sursă: zefira.net