Specificul acestei salate este că dovleceii sunt cruzi, nu trebuie prelucrați termic dar după marinare și în combinație cu celelalte legume au un gust foarte bun. Soțul inițial a fost sceptic, dar după degustare nu prea se putea opri.
Salata este foarte răcoritoare, gustoasă și merge bine în orice sezon pe lângă o garnitură de carne, cartofi, orez, etc.
Legumele le pregătiți - spălați, curățați.
Dovleceii se taie semicercuri subțiri - se pun toate legumele într-un bol mai adânc.
Peste dovlecei puneți ceapa tăiată solzișori subțiri, la fel și ardeiul. Morcovul se dă prin răzătoare.
Deasupra, în mijlocul legumelor se pune usturoiul pisat.
Într-o cratiță mică sau tigaie se încinge uleiul și se toarnă peste usturoiul din bol - va fi un fel de prelucrare termică scurtă.
Adăugați restul ingredientelor - oțetul, sarea, zahărul și piperul.
Amestecați bine - mai ușor o faceți cu 2 furculițe.
Bolul cu salată se acoperă cu o folie sau capac și se pune la frigider pentru marinare - timp de 6-8 ore minim.
Observați că salata va scădea destul de mult în volum, în poza de prezentare este exact cantitatea de salată care iese din aceste cantități de ingrediente.
Merge perfect pe lângă carne, orez, cartofi, etc,
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.