Omletă cu dovlecei

O mâncare sățioasă și sănătoasă, perfectă pentru orice masă a zilei - la micul dejun bineînțeles, la prânz sau cină puteți s-o combinați cu salată de legume. La gust ar fi ca un fel de dovlecel pane mai mare, dar în varianta mult mai sănătoasă și cu mult mai puțin ulei.

În poză vedeți omleta făcută din 2 ouă+1 dovlecel mic, în tigaie de 24 cm, în aceeași tigaie puteți să faceți și o omletă din 4 ouă pt 2 persoane.

Brânzica de deasupra este opțională, mie îmi place în acest sezon de legume noi să combin telemeaua cu orice.

Ingrediente
Ouă
2 buc
   
Dovlecel
1 buc
   
Ceapă albă
0.5 buc
puteți și s-o omiteți
Ulei de floarea-soarelui
2 linguri
   
Sare
0.25 lingurite
după gust
Pași de urmat
Pas 1

Încingeți bine uleiul în tigaie, adăugați ceapa tăiată mărunt și o căliți cam 1 minut.

Omletă cu dovlecei - Pas 1
Pas 2

Adăugați dovlecelul tăiat rondele subțiri sau cubulețe.

Clătiți și amestecați periodic aproximativ 5 minute, până încep să se rumenească ușor dovleceii și se mai înmoaie.

Omletă cu dovlecei - Pas 2
Pas 3

Bateți bine ouăle și sarea cu o furculiță, le turnați peste dovleceii din tigaie.

Lăsați 2-3 minute să se călească omleta la foc normal.

Omletă cu dovlecei - Pas 3
Pas 4

După acest timp faceți focul mic și puneți un capac pe tigaie.

Mie nu-mi place să întorc omleta, este o treabă mai fină și nu întotdeauna reușesc s-o întorc frumos, fără s-o rup sau să murdăresc aragazul. Și așa am început de câțiva ani s-o fac sub capac la foc mic, datorită aburilor omleta se face și deasupra, respectiv nu mai trebuie întoarsă.

Omletă cu dovlecei - Pas 4
Pas 5

După 5-10 minute(în funcție de grosimea omletei) când ridicați capacul, observați că omleta s-a gătit perfect și fără a fi întoarsă.

Omletă cu dovlecei - Pas 5
Pas 6

O serviți imediat, eu am presărat brânză telemea deasupra și puțină verdeață.

Poftă Bună!

Omletă cu dovlecei - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 200 g (1 porție)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 5 min