O mâncare sățioasă și sănătoasă, perfectă pentru orice masă a zilei - la micul dejun bineînțeles, la prânz sau cină puteți s-o combinați cu salată de legume. La gust ar fi ca un fel de dovlecel pane mai mare, dar în varianta mult mai sănătoasă și cu mult mai puțin ulei.
În poză vedeți omleta făcută din 2 ouă+1 dovlecel mic, în tigaie de 24 cm, în aceeași tigaie puteți să faceți și o omletă din 4 ouă pt 2 persoane.
Brânzica de deasupra este opțională, mie îmi place în acest sezon de legume noi să combin telemeaua cu orice.
Încingeți bine uleiul în tigaie, adăugați ceapa tăiată mărunt și o căliți cam 1 minut.
Adăugați dovlecelul tăiat rondele subțiri sau cubulețe.
Clătiți și amestecați periodic aproximativ 5 minute, până încep să se rumenească ușor dovleceii și se mai înmoaie.
Bateți bine ouăle și sarea cu o furculiță, le turnați peste dovleceii din tigaie.
Lăsați 2-3 minute să se călească omleta la foc normal.
După acest timp faceți focul mic și puneți un capac pe tigaie.
Mie nu-mi place să întorc omleta, este o treabă mai fină și nu întotdeauna reușesc s-o întorc frumos, fără s-o rup sau să murdăresc aragazul. Și așa am început de câțiva ani s-o fac sub capac la foc mic, datorită aburilor omleta se face și deasupra, respectiv nu mai trebuie întoarsă.
După 5-10 minute(în funcție de grosimea omletei) când ridicați capacul, observați că omleta s-a gătit perfect și fără a fi întoarsă.
O serviți imediat, eu am presărat brânză telemea deasupra și puțină verdeață.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.