Omleta cu dovlecei

O mancare satioasa si sanatoasa, perfecta pentru orice masa a zilei - la micul dejun bineinteles, la pranz sau cina puteti s-o combinati cu salata de legume. La gust ar fi ca un fel de dovlecel pane mai mare, dar in varianta mult mai sanatoasa si cu mult mai putin ulei.

In poza vedeti omleta facuta din 2 oua+1 dovlecel mic, in tigaie de 24cm, in aceeasi tigaie puteti sa faceti si o omleta din 4 oua pt 2 persoane.

Branzica de deasupra este optionala, mie imi place in acest sezon de legume noi sa combin telemeaua cu orice.

Ingrediente
Oua
2 buc
Dovlecel
1 buc
Ceapa alba
0.5 buc
puteti si s-o omiteti
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
Sare
0.25 lingurite
dupa gust
Pasi de urmat
Pas 1

Incingeti bine uleiul in tigaie, adaugati ceapa taiata marunt si o caliti cam 1 minut.

Omleta cu dovlecei - Pas 1
Pas 2

Adaugati dovlecelul taiat rondele subtiri sau cubulete.

Caliti si amestecati periodic aproximativ 5 minute, pana incep sa se rumeneasca usor dovleceii si se mai inmoaie.

Omleta cu dovlecei - Pas 2
Pas 3

Bateti bine ouale si sarea cu o furculita, le turnati peste dovleceii din tigaie.

Lasati 2-3 minute sa se caleasca omleta la foc normal.

Omleta cu dovlecei - Pas 3
Pas 4

Dupa acest timp faceti focul mic si puneti un capac pe tigaie.

Mie nu-mi place sa intorc omleta, este o treaba mai fina si nu intotdeauna reusesc s-o intorc frumos, fara s-o rup sau sa murdaresc aragazul. Si asa am inceput de cativa ani s-o fac sub capac la foc mic, datorita aburilor omleta se face si deasupra, respectiv nu mai trebuie intoarsa.

Omleta cu dovlecei - Pas 4
Pas 5

Dupa 5-10 minute(in functie de grosimea omletei) cand ridicati capacul, observati ca omleta s-a gatit perfect si fara a fi intoarsa.

Omleta cu dovlecei - Pas 5
Pas 6

O serviti imediat, eu am presarat branza telemea deasupra si putina verdeata.

Pofta Buna!

Omleta cu dovlecei - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 200 g (1 portie)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min