Pe langa asta in titlu as adauga ca mai sunt si destul de dietetici(nu contin deloc faina si grasime, doar albus de oua), se prepara repede si sunt super deliciosi - ca niste bezele aromate cu seminte.
Eu sunt intotdeauna cu multe rezerve de diverse seminte prin dulap si imi plac foarte mult retetele unde pot sa le aplic, mai ales semintele de in si dovleac. Partea buna este ca le place la copii, deci inca o metoda de a le suplimenta meniul cu ceva vitamine si fibre.
Acum mai am 2 biscuiti(dupa ce am facut portie dubla) si ma gandesc neaparat sa mai fac o tura, prea buni sunt :)
Pregatiti si cantariti intr-o farfurie semintele si fulgii de ovaz.
Intr-un alt bol bateti bine albusul de ou cu un varf de cutit de sare.
Cand se face spuma alba, incepeti sa adaugati cate putin zaharul pana il incorporati complet.
Adaugati semintele peste albusul de ou batut si amestecati cu o lingura.
Se asterne o tava de cuptor cu hartie de copt si se unge aceasta cu putin ulei.
Puneti cate o lingura din amestecul de biscuiti si o nivelati sa fie plata si rotunda ca un biscuite.
Cam asa au iesit la mine, normal ca nu le puteti face perfect rotunde - dar ca niste turte le puteti modela, cu lingura bineinteles - aluatul este prea moale sa-l lucrati cu mainile.
Le coaceti timp de 45 de minute la 100grade, apoi inca 10-15 minute la 160 grade.
Aveti grija aceste in aceste ultime minute - se pot arde foarte repede, fiti cu ochii pe ele.
Important sa fie usor rumeni dedesubt, chiar daca cand le scoateti va par moi, in cateva minute dupa cuptor se intaresc si se fac crocanti.
Dap, deci ziceam - delicioase si sanatoase, chiar vi le recomand.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.