Pește la cuptor cu smântână

O mâncare delicioasă de pește, știam de combinația respectivă din copilărie - făcea o rudă de-a noastră cu caras/crap proaspăt prins din râu. Nu am încercat-o până acum și îmi pare rău, chiar este gustos și deosebit. Peștele cred că puteți să folosiți care-l preferați - eu am făcut cu crap, aș recomanda șalăul, păstrăvul, dorada, etc.

Smântâna am luat-o din comerț și s-a brânzit - nu a încurcat gustul dar data viitoare aș face cu smântână dulce (sau smântână de țară), ca să fie sosul mai omogen.

Ingrediente
Pește crap
1 kg
am în vedere bucăți de pește gata curățate
Smântână 20% grăsime
400 g
sau smântână dulce de 32%
Ceapă verde
4 legaturi
   
Pătrunjel verde
1 legatura
   
Ceapă albă
4 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
   
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Pași de urmat
Pas 1

Peștele se curăță bine, se taie bucăți.

Pește la cuptor cu smântână - Pas 1
Pas 2

Amestecați smântâna cu ceapa verde și pătrunjelul tocat, potriviți de sare și piper.

Pește la cuptor cu smântână - Pas 2
Pas 3

Adăugați acest amestec la pește, amestecați bine cu mâinile.

Pește la cuptor cu smântână - Pas 3
Pas 4

Stropiți cu puțin ulei o tavă adâncă de cuptor.

Ceapa albă se taie rondele și se aranjează un strat pe fundul tăvii.

Pește la cuptor cu smântână - Pas 4
Pas 5

Pe ceapă puneți bucățile de pește, turnați sosul deasupra cu tot cu verdeață.

Pește la cuptor cu smântână - Pas 5
Pas 6

Puneți la cuptor pentru 1 oră la 180-200 grade, observați că va face crustă frumoasă deasupra.

Pește la cuptor cu smântână - Pas 6
Pas 7

Se servește cald cu orice garnitură de legume sau mămăligă.

Poftă Bună!

Pește la cuptor cu smântână - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6-7 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Sursă: gotovim-doma.ru