O mâncare delicioasă de pește, știam de combinația respectivă din copilărie - făcea o rudă de-a noastră cu caras/crap proaspăt prins din râu. Nu am încercat-o până acum și îmi pare rău, chiar este gustos și deosebit. Peștele cred că puteți să folosiți care-l preferați - eu am făcut cu crap, aș recomanda șalăul, păstrăvul, dorada, etc.
Smântâna am luat-o din comerț și s-a brânzit - nu a încurcat gustul dar data viitoare aș face cu smântână dulce (sau smântână de țară), ca să fie sosul mai omogen.
Peștele se curăță bine, se taie bucăți.
Amestecați smântâna cu ceapa verde și pătrunjelul tocat, potriviți de sare și piper.
Adăugați acest amestec la pește, amestecați bine cu mâinile.
Stropiți cu puțin ulei o tavă adâncă de cuptor.
Ceapa albă se taie rondele și se aranjează un strat pe fundul tăvii.
Pe ceapă puneți bucățile de pește, turnați sosul deasupra cu tot cu verdeață.
Puneți la cuptor pentru 1 oră la 180-200 grade, observați că va face crustă frumoasă deasupra.
Se servește cald cu orice garnitură de legume sau mămăligă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.