O mancare delicioasa de peste, stiam de combinatia respectiva din copilarie - facea o ruda de-a noastra cu caras/crap proaspat prins din rau. Nu am incercat-o pana acum si imi pare rau, chiar este gustos si deosebit. Pestele cred ca puteti sa folositi care-l preferati - eu am facut cu crap, as recomanda salaul, pastravul, dorada, etc.
Smantana am luat-o din comert si s-a branzit - nu a incurcat gustul dar data viitoare as face cu smantana dulce(sau smantana de tzara), ca sa fie sosul mai omogen.
Pestele se curata bine, se taie bucati.
Amestecati smantana cu ceapa verde si patrunjelul tocat, potriviti de sare si piper.
Adaugati acest amestec la peste, amestecati bine cu mainile.
Stropiti cu putin ulei o tava adanca de cuptor.
Ceapa alba se taie rondele si se aranjeza un strat pe fundul tavii.
Pe ceapa puneti bucatile de peste, turnati sosul deasupra cu tot cu verdeata.
Puneti la cuptor pentru 1 ora la 180-200 grade, observati ca va face crusta frumoasa deasupra.
Se serveste cald cu orice garnitura de legume sau mamaliga.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.