Încă o prăjitură delicioasă cu căpșuni, foarte fragedă, aromată(cu aromă de unt și căpșuni), se prepară simplu și sigur o să vă placă. Aluatul de la bază este moale și fraged, căpșunile își lasă zeama și aroma în el, iar partea de deasupra este crocantă cu aromă de unt - foarte bună combinație.
Eu am făcut în tava de 28cm, rotundă, dacă aveți una puțin mai mare chiar v-aș recomanda s-o folosiți.
Sigur merge s-o faceți și cu alte fructe - mai ales cireșe, căpșuni, caise, etc.
Amestecați 230g de făină cu praful de copt și sarea.
Se mixează bine 80g de unt moale cu 200g zahăr.
Apoi adăugați oul, laptele bătut și 1 fiolă de vanilie. - amestecați bine.
Adăugați amestecul de făină de la pasul 1, amestecați bine să nu fie cocoloașe.
Trebuie să vă iasă un aluat de consistența smântânii mai groase.
Așterneți cu hârtie de copt tava pentru prăjitură, turnați în ea aluatul și îl nivelați uniform.
Deasupra puneți bucăți de căpșuni - le tăiați dacă sunt prea mari, cele mărunte le puteți lăsa așa.
Într-o farfurie puneți 50g unt moale, 75g de făină, 100g de zahăr și o esență de vanilie.
Amestecați bine cu mâinile să vă iasă un aluat ca fărâmiturile.
Aceste fărâmituri le distribuiți uniform peste căpșuni.
Se poate omite acest aluat de deasupra, în acest caz presărați căpșunile deasupra cu 2 linguri de zahăr.
Se coace aproximativ timp de 45 minute la 160-180 grade, până se rumenește frumos deasupra.
Îl scoateți din cuptor și lăsați să se răcorească.
Cam așa de înaltă a fost prăjitura mea în tava de 28cm, sigur puteți s-o faceți în tavă puțin mai mare.
Se porționează și savurează cu mare plăcere :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.