Inca o prajitura delicioasa cu capsuni, foarte frageda, aromata(cu aroma de unt si capsuni), se prepara simplu si sigur o sa va placa. Aluatul de la baza este moale si fraged, capsunile isi lasa zeama si aroma in el, iar partea de deasupra este crocanta cu aroma de unt - foarte buna combinatie.
Eu am facut in tava de 28cm, rotunda, daca aveti una putin mai mare chiar v-as recomanda s-o folositi.
Sigur merge s-o faceti si cu alte fructe - mai ales cirese, capsuni, caise, etc.
Amestecati 230g de faina cu praful de copt si sarea.
Se mixeaza bine 80g de unt moale cu 200g zahar.
Apoi adaugati oul, laptele batut si 1 fiola de vanilie. - amestecati bine.
Adaugati amestecul de faina de la pasul 1, amestecati bine sa nu fie cocoloase.
Trebuie sa va iasa un aluat de consistenta smantanei mai groase.
Asterneti cu hartie de copt tava pentru prajitura, turnati in ea aluatul si il nivelati uniform.
Deasupra puneti bucati de capsuni - le taiati daca sunt prea mari, cele marunte le puteti lasa asa.
Intr-o farfurie puneti 50g unt moale, 75g de faina, 100g de zahar si o esenta de vanilie.
Amestecati bine cu mainile sa va iasa un aluat ca faramiturile.
Aceste faramituri le distribuiti uniform peste capsuni.
Se poate omite acest aluat de deasupra, in acest caz presarati capsunile deasupra cu 2 linguri de zahar.
Se coace aproximativ timp de 45 minute la 160-180 grade, pana se rumeneste frumos deasupra.
Il scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca.
Cam asa de inalta o fost prajitura mea in tava de 28cm, sigur puteti s-o faceti in tava putin mai mare.
Se portioneaza si savureaza cu mare placere :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.