I-as mai spune cea mai simpla si gustoasa prajitura cu visine - nu aveam mari sperante cand am inceput s-o fac, mi se parea exagerat de simpla si ingredientele cam banale. Dar asta pana am gustat din ea - am zis ca nu se poate - la cat de frageda, aromata si gustoasa este.
Mi-a placut mult aroma de lamaie in combinatie cu cea de visine - deci as recomanda sa nu sariti peste coaja de lamaie, are farmecul ei aici.
Bineinteles ca puteti folosi orice alte fructe aici - capsuni, cirese, caise, mere, etc.
Am adaugat si reteta video, cu aceasta ocazie am modificat putin cantitatile la ingrediente pentru a ridica usor nivelul prajiturii, acum este perfecta dupa parerea mea :)
Curatati visinele de samburi si lasati-le intr-o sita sa se scurga putin zeama.
Intr-un bol turnati laptele, uleiul, zaharul, adaugati ouale si amestecati bine cu un tel.
Puneti faina si praful de copt, amestecati bine sa nu fie cocoloase.
Razuiti coaja de lamaie si o a adaugati la aluat, amestecati.
Aluatul trebuie sa fie ca o smantana mai groasa.
Asterneti cu hartie de copt tava de aragaz si turnati in ea aluatul, il nivelati si distribuiti uniform pe toata suprafata.
Puneti visinele(sau alte fructe) deasupra si o dati la cuptor la 180 grade pentru aproximativ 30-40 de minute.
Cum s-a rumenit frumos si a trecut testul scobitorii o scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca direct in tava.
Apoi portionati, pudrati cu zahar pudra si savurati.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.