Tort diplomat cu vișine

Tort diplomat cu vișine

Cât mai ține sezonul de vișine am zis să vă mai arăt încă o rețetă, acum de tort delicios cu cremă fresh și foarte gustoasă. L-am preparat acum câteva luni cu vișine din compot, așa că dacă vă place cum arată - recomand să vă apucați de pe acum să vă faceți rezerve de vișine congelate sau în compot.

Crema de frișcă combinată cu piureul de vișine este o delicatesă, îmi pare rău că mai demult nu am încercat combinația. Este un tort perfect de preparat pentru orice ocazie, dar mai ales pentru copii, fetiței mele i-a plăcut mult tortul cu cremă roz :)

Ingrediente

Pandispan
1 buc
al meu a fost de rotund cu diametrul de 28cm
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
500 ml
   
Zahar pudra
150 g
   
Visine fara samburi
1 kg
500g în cremă și 500g pentru deasupra
Amidon alimentar
2 linguri
   
Zahar
5 linguri
+2 linguri pentru compoziția de vișine de deasupra
Gelatina
1 buc
1 plic pentru 500ml lichid
Gelatina - tort gele de la dr.oetker
1 buc
1 plic

Pasi de urmat

Pas 1

Preparați pandișpanul conform rețetei de aici.

Sau îl cumpărați gata făcut.

Tort diplomat cu vișine - Pas 1
Pas 2

Într-o cratiță puneți 500g de vișine cu tot cu zeama din compotul lor, puneți cratița pe foc.

Dacă le aveți proaspete, adăugați zahăr și în câteva ore vor lăsa suc, sau turnați puțină apă în ele.

Eu am avut vișinele congelate, zeamă aveau puțină, așa că le-am turnat puțină apă cât să le acopere bine.

Tort diplomat cu vișine - Pas 2
Pas 3

Amidonul l-am dizolvat cu puțină apă, să fie ca un lapte la culoare și consistență.

Tort diplomat cu vișine - Pas 3
Pas 4

Când încep să fiarbă vișinele, adăugați încet amidonul - în același timp amestecați continuu.

Lăsați să mai fiarbă câteva minute la foc încet până compoziția se îngroașă. Apoi o dați la o parte și lăsați să se răcească complet.

Tort diplomat cu vișine - Pas 4
Pas 5

Rece sau caldă, o pasați bine cu blenderul să fie ca o pastă fină.

Tort diplomat cu vișine - Pas 5
Pas 6

Smântâna dulce (rece) se bate cu zahărul pudră până se întărește bine, aveți metoda aici.

Tort diplomat cu vișine - Pas 6
Pas 7

O amestecați cu pasta de vișine rece - atenție, chiar să fie rece, dacă este caldă s-ar putea să se topească frișca și se va lichefia crema.

Tort diplomat cu vișine - Pas 7
Pas 8

Eu am vrut să fie crema mai fermă în tort, așa că am mai adăugat în ea gelatină.

Gelatina se dizolvă în puțin (100ml) lapte cald - am făcut să fie abia caldă compoziția și am turnat-o în crema de frișcă cu vișine, amestecați bine după aia, bineînțeles.

Tort diplomat cu vișine - Pas 8
Pas 9

În forma de tort cu bordurile care se scot am început să montez tortul.

Am pus prima foaie din blat de pandișpan (se poate însirope cu puțin suc de vișine sau apă cu miere).

Peste ea am turnat puțin mai mult de jumate din crema de vișine, am acoperit cu al 2-lea blat la fel însiropat și el.

Tort diplomat cu vișine - Pas 9
Pas 10

Ultimul strat am pus restul de cremă, se nivelează bine și se pune la frigider pentru 1-2 ore.

Tort diplomat cu vișine - Pas 10
Pas 11

Apoi am aranjat celelalte vișine deasupra și am turnat amestecul cu zeamă de vișine și gelatina Tort-Gele, preparate conform cu instrucțiunile de pe pachet.

Pe scurt am făcut cam așa - am amestecat praful de tort-gelee cu zeama de vișine (îndulcită cu zahăr după gust), am pus pe foc și când aproape începe să fiarbă o iau și torn peste vișinele aranjate frumos pe tort. Se lasă iar la rece câteva ore.

 

Tort diplomat cu vișine - Pas 11
Pas 12

Apoi scot bordurile laterale - vedeți că gelatina ține tortul foarte ferm și bine.

Tort diplomat cu vișine - Pas 12
Pas 13

Pe lateral se poate orna cu cremă sau cu pișcoturi (eu le-am scurtat puțin după înălțimea tortului).

Tort diplomat cu vișine - Pas 13
Pas 14

Așa arată finalul - simplu, frumos, delicios.

Tort diplomat cu vișine - Pas 14
Pas 15

Și o felie, cred că este relevantă :)

Poftă Bună!

Tort diplomat cu vișine - Pas 15

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (8-10 porții)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 27

Sabinuta
Sabinuta 28 Jan 2016, 15:01

buna,amidonul se poate de inlocuit?

lena
Elena (lena) Sabinuta 28 Jan 2016, 15:27

Incercati sa inlocuiti cu 2 linguri de faina.

anablandiana
anablandiana 12 Jul 2015, 20:05

super!!!!!!!!!!!!!!!!

laura99
laura99 18 Oct 2014, 13:41

si o felie delicioasa :)

Poza mea pentru reteta:
laura99
laura99 18 Oct 2014, 13:38

tortul este minunat, mi-a iesit foarte bine

Poza mea pentru reteta:
laura99
laura99 29 Jul 2014, 19:13

se poate dizolva gelatina in apa pe baie de aburi si apoi adaugata in crema?

maine vreau sa fac tortul si daca se poate sa primesc raspuns mai repede, multumesc mult.

lena
Elena (lena) laura99 29 Jul 2014, 19:23

Da, puteti si asa.

taniulya
taniulya 28 Jun 2014, 16:06

Lena, dar daca fac cu gelatina simpla, e voie? Ce diferenta dintre gelatina simpla di cea tort-gele, ca eu am simpla de la Dr.Oetker, la noi nu este in market de a ta? Apropo cite grame are plicul tau? Merci

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) taniulya 28 Jun 2014, 17:07

Si eu folosesc gelatina dr.oetker de 10g plicul. Asta simpla o pun in crema, tort-geleul este bun pt stratul de deasupra pt ca se prinde imediat cand il turnati pe tort. Dar merge si cu gelatina simpla, mai mult trebe asteptat.

Ancuta Rogac92
Anisoara Badila(Rogac) (Ancuta Rogac92) 25 Jun 2014, 15:57

Eu cam am riscat cand l am facut, caci am folosit si jelatina de aici din Italia si nu eram sigura cum se va prinde, dar data viitoare o sa incerc sa pun fara borduri ca deja stiu cum functioneaza gelatina de aici,

Ancuta Rogac92
Anisoara Badila(Rogac) (Ancuta Rogac92) 25 Jun 2014, 14:36

Iata si poza promisa, eu l am facut in cratita si am pus piscoturile la incepul, un pic sau immuiat cu compozitia si au luat culoarea cireselor dar pana imi cumpar  tava am reusit sa l fac si asa, si eu am folosit cireste negre si sa primit mai inchis la culoare, dar a iesit gustos !!!!

Multumesc mult pentru asa reteta !!!

Poza mea pentru reteta:
myshel.m
myshel.m 20 Jun 2014, 20:45

Buna Lena vroiam sa te felicit pentru toate retetele..esti o gospodina desavirsita preferata mea de la care ma inspir foarte mult....felicitarile mele pentru tot ce faci....te pup...

Nota mea pentru reteta:
sara33
sara33 20 Jun 2014, 15:15

lena , ma omori ! asta este o frumusete delicioasa ! nici nu-ti vine sa-l tai iar dak l-ai taiat , nu te mai poti oprii din mancat !!!!!!!!   eu sunt fan visine !!!!!!!   ce pofta imi faci!!!!! mai este o portie si pt mine! pupici

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile