Aceasta reteta de ardei am improvizat-o din nevoia de a scoate excesul de carbohidrati si grasimi din alimentatia noastra, in plus sa consumam cumva mai gutos conopida. M-am gandit eu, pornind de la ideea de couscous raw din conopida, poate sa fie buna conopida si in loc de orez, pentru sarmale si ardei.
Asa am descoperit ca este nu doar bun, dar foarte gustos si sanatos - ardeii sunt parca si mai deliciosi, nu se simte deloc ca lipseste orezul acolo, conopida face umplutura mai gustoasa si frageda. Carnea am folosit anume la aceasta reteta, de curcan, dar merge foarte bine si pui sau orice alta va place - bineinteles sa nu fie grasa.
Ceapa se taie cubulete marunte, morcovul se da prin razatoare.
Se calesc putin un ulei - nu mai mult de 5 minute - se adauga pasta de rosii si se lasa la o parte.
Conopida se marunteste putin in robot sau cu cutitul - eu am facut-o cam de marimea orezului.
Se adauga la legumele din tigaie, tot acolo puneti si carnea tocata.
Potriviti de sare, piper si alte mirodenii.
Amestecati bine si avem umplutura gata.
Ardeii curatati de cotor(puteti optional si sa-i opariti un pic in apa), se umple cu amestecul pregatit.
Se aranjeaza intr-o tava de cuptor adanca si se toarna peste ei bulionul de rosii.
Presarati totul cu patrunjel tocat si putina sare.
Acoperiti tava cu folie de aluminiu si o dati la cuptor preincalzit la 180 grade pentru o ora si jumate.
Ultimele 15 minute puteti scoate folia de deasupra.
Serviti ardeii cu iaurt sau smantana si sosul de rosii din tava.
Ca idee - in reteta am incercat sa inlocuiesc conopida cu dovlecei si alte legume, dar n-a fost la fel de gustos.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.