Această rețetă de ardei am improvizat-o din nevoia de a scoate excesul de carbohidrați și grăsimi din alimentația noastră, în plus să consumăm cumva mai gustos conopida. M-am gândit eu, pornind de la ideea de couscous raw din conopidă, poate să fie bună conopida și în loc de orez, pentru sarmale și ardei.
Așa am descoperit că este nu doar bun, dar foarte gustos și sănătos - ardeii sunt parcă și mai delicioși, nu se simte deloc că lipsește orezul acolo, conopida face umplutura mai gustoasă și fragedă. Carnea am folosit anume la această rețetă, de curcan, dar merge foarte bine și pui sau orice altă vă place - bineînțeles să nu fie grasă.
Ceapa se taie cubulețe mărunte, morcovul se dă prin răzătoare.
Se călesc puțin în ulei - nu mai mult de 5 minute - se adaugă pastă de roșii și se lasă la o parte.
Conopida se mărunțește puțin în robot sau cu cuțitul - eu am făcut-o cam de mărimea orezului.
Se adaugă la legumele din tigaie, tot acolo puneți și carnea tocată.
Potriviți de sare, piper și alte mirodenii.
Amestecați bine și avem umplutura gata.
Ardeii curățați de cotor (puteți opțional și să-i opăriți un pic în apă), se umplu cu amestecul pregătit.
Se aranjează într-o tavă de cuptor adâncă și se toarnă peste ei bulionul de roșii.
Presărați totul cu pătrunjel tocat și puțină sare.
Acoperiți tava cu folie de aluminiu și o dați la cuptor preîncălzit la 180 grade pentru o oră și jumate.
Ultimele 15 minute puteți scoate folia de deasupra.
Serviți ardeii cu iaurt sau smântână și sosul de roșii din tavă.
Ca idee - în rețetă am încercat să înlocuiesc conopida cu dovlecei și alte legume, dar n-a fost la fel de gustos.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.