Galeta "Ratatouille"

Asteptam acest sezon de dovlecei si vinete pt a testa galeta tare laudata pe multe bloguri - pe langa faptul ca este simpla si buna pt vegetarieni/post(si nu numai) este extraordinar de frumoasa si gustoasa. Aluatul crocant, legumele aromate si fragede, efectiv se topeste in gura si mai cere si urmatoarea bucata :)

Recomand s-o incercati neaparat, eu am fost sceptica pana am gustat din ea - abia atunci mi-am dat seama ca laudele au fost chiar pe merit. Inclusiv si sotul a apreciat-o mult, in 2 am terminat-o practic in cateva ore. La ultimul pas aveti si o sectiune, eu zic destul de relevanta :)

Ingrediente
Ulei de floarea soarelui
75 ml
Apa clocotita
75 ml
Faina alba
200 g
Sare
0.5 lingurite
Vinete
1 buc
Dovlecei
1 buc
Rosii
3 buc
Ardei gras
0.5 buc
Ceapa (mica)
1 buc
Usturoi (catei)
2 buc
Patrunjel verde
2 buc
2 fire
Ulei de masline
2 linguri
Ierburi de provence
0.5 lingurite
optional
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un bol amestecati apa fierbinte cu uleiul si un varf de cutit de sare.

Galeta "Ratatouille" - Pas 1
Pas 2

Adaugati faina si amestecati aluatul cu o lingura.

Galeta "Ratatouille" - Pas 2
Pas 3

Apoi il framantati putin cu mainile, sa se uniformizeze. Chiar daca este uleios, nu va speriati, asa e si normal, ca doar contine ulei.

Lasati sa se odihneasca vreo 20-30 de minute.

Galeta "Ratatouille" - Pas 3
Pas 4

Dupa acest timp observati ca aluatul se mai inmoaie si lasa putin ulei - presarati putina faina pe masa si il mai framantati putin, apoi lasati la o parte pana pregatiti legumele.

Galeta "Ratatouille" - Pas 4
Pas 5

Cat aluatul se odihneste prima si a 2-a oara pregatim legumele.

Mai intai facem un sos de legume:

- intr-un bol mic puneti 1 rosie, jumate de ardei, 1 ceapa mica, 2 catei de usturoi, patrunjel si putina sare.

Galeta "Ratatouille" - Pas 5
Pas 6

- facem piure din ele cu blenderul, potriviti de sare dupa gust.

Galeta "Ratatouille" - Pas 6
Pas 7

Dovlecelul, 2 rosii si vanata se taie felii subtiri.

Galeta "Ratatouille" - Pas 7
Pas 8

Felile de vinete le prajiti putin, pe gratar sau tigaie - eu le-am facut simplu, fara ulei.

Dovlecelul si rosiile se lasa crude.

Galeta "Ratatouille" - Pas 8
Pas 9

Aluatul se intinde cu sucitorul si il puneti intr-o tava - aveti grija sa aveti bordurile putin mai mari lasate.

Galeta "Ratatouille" - Pas 9
Pas 10

Puneti sos din abundenta peste aluat.

Galeta "Ratatouille" - Pas 10
Pas 11

Si incepeti sa aranajati in evantai, alternativ, feliile de rosii, dovlecei si vinete pregatite anterior.

Galeta "Ratatouille" - Pas 11
Pas 12

Cam asa arata ale mele gata aranjate - le stropiti cu putin ulei de masline, presarati un pic de sare si daca aveti ierburi de provence uscate.

Galeta "Ratatouille" - Pas 12
Pas 13

Trageti bordurile putin peste legume, ca in poza.

Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 40-45 de minute.

Galeta "Ratatouille" - Pas 13
Pas 14

Dupa ce se rumeneste frumos, o scoateti din cuptor si lasati macar o ora sa se patrunda.

Galeta "Ratatouille" - Pas 14
Pas 15

Este la fel de buna calda si rece, aluatul este crocant, legumele foarte bine facute si aromate.

Pofta Buna!

Galeta "Ratatouille" - Pas 15

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (6-8 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min