Mi s-a părut interesantă combinația, dar m-au convins multele pagini de laude totuși s-o încerc. Recunosc sincer, am fost sceptică chiar și în procesul de preparare, dar m-a convins ultimul pas, când am început să gust și să potrivesc de sare.
Tocana este absolut delicioasă, gust complet, textură foarte bună, chiar merită încercată și de avut în vedere. Mai ales că avem puține rețete cu sfeclă roșie, care-i foarte sănătoasă, chiar și preparată termic.
Merge și ca zacuscă pe pâine dimineața sau ca garnitură, poate și ca o mâncare mai simplă pentru vegetarieni.
Încălziți uleiul într-o tigaie adâncă și căliți în el ceapa tăiată cubulețe medii.
Apoi adăugați la ceapa călită ușor, sfecla roșie (curățată, spălată și dată prin răzătoare medie).
Lăsați la foc mediu și amestecați periodic timp de 15 minute.
Apoi adăugați roșiile tăiate cubulețe, sau pasate.
Amestecați și mai lăsați pe foc 10-15 minute la foc mediu-mic.
În acest timp sfecla se va găti bine și roșiile vor fierbe suficient ca să se evapore zeama în plus.
Adăugați acum vinetele tăiate cubulețe, amestecați periodic și mai gătiți timp de 15 minute la foc mic.
Și ultimul pas, potriviți de sare, pisați cățeii de usturoi și mai lăsați 2-3 minute pe foc.
Se servește de preferință caldă sau rece.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.