Mi s-o parut interesanta combinatia, dar m-au convins multele pagini de laude totusi s-o incerc. Recunosc sincer, am fost sceptica chiar si in procesul de preparare, dar m-a convins ultimul pas, cand am inceput sa gust si sa potrivesc de sare.
Tocana este absolut delicioasa, gust complet, textura foarte buna, chiar merita incercata si de avut in vedere. Mai ales ca avem putine retete cu sfecla rosie, care-i foarte sanatoasa, chiar si preparata termic.
Merge si ca zacusca pe paine dimineata sau ca garnitura, poate si ca o mancare mai simpla pentru vegetarieni.
Incalziti uleiul intr-o tigaie adanca si caliti in el ceapa taiata cubulete medii.
Apoi adaugati la ceapa calita usor, sfecla rosie(curatata, spalata si data prin razatoare medie).
Lasati la foc mediu si amestecati periodic timp de 15 minute.
Apoi adaugati rosiile taiate cubulete, sau pasate.
Amestecati si mai lasati pe foc 10-15 minute la foc mediu-mic.
In acest timp sfecla se va gati bine si rosiile vor fierbe suficient ca sa se evapore zeama in plus.
Adaugati acum vinetele taiate cubulete, amestecati periodic si mai gatiti timp de 15 minute la foc mic.
Si ultimul pas, potriviti de sare, pisati catetii de usturoi si mai lasati 2-3 minute pe foc.
Se serveste de preferinta calda sau rece.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.