De mai mult timp mă gândesc să încerc o astfel de rețetă, dar îmi era frică să nu fac pur și simplu un bulion de roșii, adică cel puțin așa auzeam eu când mi se spunea de supa de roșii. În plus, vroiam o rețetă simplă, care se prepară rapid, fără multe operațiuni pregătitoare.
Da, și se pare că mi-am găsit rețeta perfectă - este o rețetă de supă cremă italienească, iese într-adevăr o supă cu gust foarte bun și complet - nu cu gust de bulion de roșii :) V-o recomand, este delicioasă și rece și caldă, mai ales în acest sezon de roșii naturale, dulci. Neapărat recomand s-o serviți cu crutoane aromate, sau pâinică prăjită aromată.
Singura remarcă, mi-a plăcut ideea ca roșiile nu se curăță de coajă, dar până la urmă le-aș curăța, acest lucru va face supa și mai fină.
Într-o cratiță topiți untul împreună cu uleiul de măsline.
Adăugați ceapa tăiată cubulețe și usturoiul tocat, le căliți 2-3 minute împreună.
Adăugați ardeiul gras tăiat bucățele, căliți încă 3-4 minute, amestecând periodic.
Apoi urmează să adăugați roșiile tăiate cubulețe.
Recomand înainte să le opăriți câteva secunde în apă clocotită și să le scoateți coaja.
Lăsați să se călească/fiarbă legumele la foc mediu timp de 15-20 de minute, până se înmoaie bine.
Blendați bine supa.
La mine a ieșit mai groasă, și am mai adăugat apă până am ajuns la consistența care ne place.
O puneți iarăși pe foc, adăugați busuiocul și mai lăsați să fiarbă 5-10 minute la foc încet.
După acest timp o mai pasați puțin cu blenderul, va fi și mai fină.
Potriviți de sare, adăugați zahărul (este pentru a lua din aciditatea roșiilor).
Pregătiți crutoanele aromate și serviți supa. Puteți să adăugați în farfurie 1 lingură de iaurt, sau smântână dulce, cremă de brânză Philadelphia.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.