Supa crema de rosii

De mai mult timp ma gandesc sa incerc o astfel de reteta, dar imi era frica sa nu fac pur si simplu un bulion de rosii, adica cel putin asa auzeam eu cand mi se spunea de supa de rosii. In plus vroiam o reteta simpla, care se prepara rapid, fara multe operatiuni pregatitoare.

Da, si se pare ca mi-am gasit reteta perfecta - este o reteta de supa crema italieneasca, iese intr-adevar o supa cu gust foarte bun si complet - nu cu gust de bulion de rosii :) V-o recomand, este delicioasa si rece si calda, mai ales in acest sezon de rosii naturale, dulci. Neaparat recomand s-o serviti cu crutoane aromate, sau painica prajita aromata.

Singura remarca, mi-a placut ideea ca rosiile nu se curata de coaja, dar pana la urma le-as curata, acest lucru va face supa si mai fina.

Ingrediente
Rosii
1 kg
neaparat sa fie rosii coapte bine
Ardei gras rosu
1 buc
Ceapa alba
1 buc
Usturoi (catei)
3 buc
Unt
50 g
optional
Ulei de masline
50 ml
Sare
1 lingurita
Busuioc uscat sau verde
1 lingurita
sau 2 fire proaspat
Zahar
1 lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-o cratita topiti untul impreuna cu uleiul de masline.

Adaugati ceapa taiata cubulete si usutroiul tocat, le caliti 2-3 minute impreuna.

Supa crema de rosii - Pas 1
Pas 2

Adaugati ardeiul gras taiat bucatele, caliti inca 3-4 minute, amestecand periodic.

Supa crema de rosii - Pas 2
Pas 3

Apoi urmeaza sa adaugati rosiile taiate cubulete.

Recomand inainte sa le opariti cateva secunde in apa clocotita si sa le scoateti coaja.

Supa crema de rosii - Pas 3
Pas 4

Lasati sa se caleasca/fiarba legumele la foc mediu timp de 15-20 de minute, pana se inmoaie bine.

Supa crema de rosii - Pas 4
Pas 5

Blendati bine supa.

Supa crema de rosii - Pas 5
Pas 6

La mine a iesit mai groasa, si am mai adaugat apa pana am ajuns la consistenta care ne place.

O puneti iarasi pe foc, adaugati busuiocul si mai lasati sa fiarba 5-10 minute la foc incet.

Supa crema de rosii - Pas 6
Pas 7

Dupa acest timp o mai pasati putin cu blenderul, va fi si mai fina.

Potriviti de sare, adaugati zaharul(este pentru a lua din aciditatea rosiilor).

Supa crema de rosii - Pas 7
Pas 8

Pregatiti crutoanele aromate si serviti supa. Puteti sa adaugati in farfurie 1 lingura de iaurt, sau smantana dulce, crema de branza Fhiladelphia.

Pofta Buna!

Supa crema de rosii - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 ml (2 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min