O rețetă foarte bună, simplă, rapidă, sănătoasă, dietetică și bineînțeles gustoasă. Mirodeniile îi dau o aromă și gust foarte bun, chiar și pentru cei care nu sunt obișnuiți cu mirodenii mai deosebite în mâncare. Sofia a mâncat foarte bine, și de obicei este cea mai sensibilă la gusturile noi, ca și toți copiii.
Bineînțeles, puteți să le omiteți pe unele care nu le aveți, dar păcat, pentru că anume ele fac deosebirea între o mâncare de pește simplă și una de pește în stil marocan. Peștele alegeți după cum vă place, eu am folosit acum bucăți de crap - ar merge bine cu orice fel.
Mi-a plăcut mult și metoda de preparare, se pun toate ingredientele o dată și pe urmă doar aveți grijă să reglați flacăra aragazului.
Curățați, spălați și tăiați bucăți peștele.
Îl stropiți cu zeamă de lămâie și lăsați la o parte până pregătim legumele.
Morcovii și ardeiul se tăie bucățele - respectiv rondele și julienne.
Usturoiul se toacă mărunt, roșiile le tăiați cubulețe sau treceți prin robot/blender (dacă folosiți proaspete).
Luați o tigaie adâncă, sau o cratiță/tuci și începem să aranjăm legumele și peștele în straturi.
La fund puneți primul strat din jumătate din cantitatea de ardei, morcovi și usturoi.
Pe legume aranjați bucățile de pește, le presărați cu zahăr și sare și turnați roșiile pasate.
Și ultimul strat este restul de morcovi, ardei și usturoi.
Acum pregătim mirodeniile - boia, curcuma, coriandru și ghimbir (aici pudră).
Într-o cratiță sau tigaie mică încingeți bine uleiul.
Adăugați mirodeniile pregătite la pasul 7, amestecați și lăsați 3-4 secunde pe foc.
Turnați acest ulei aromat peste legume și pește.
Adăugați 1 pahar de apă tot acolo și puneți pe foc oala.
Când începe să fiarbă, faceți focul mic și lăsați 20-30 de minute.
După acest timp gustați sosul format, potriviți de sare dacă mai este nevoie și mai lăsați să fiarbă încet încă 20 de minute.
La sfârșit adăugați pătrunjelul tocat și opriți focul, mai lăsați 10-15 minute să se pătrundă mâncarea.
Serviți cu orice garnitură vă place, dar bineînțeles cel mai potrivit ar fi orezul - aveți pe site câteva rețete de garnitură de orez.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.