Pește cu legume, în stil marocan

O rețetă foarte bună, simplă, rapidă, sănătoasă, dietetică și bineînțeles gustoasă. Mirodeniile îi dau o aromă și gust foarte bun, chiar și pentru cei care nu sunt obișnuiți cu mirodenii mai deosebite în mâncare. Sofia a mâncat foarte bine, și de obicei este cea mai sensibilă la gusturile noi, ca și toți copiii.

Bineînțeles, puteți să le omiteți pe unele care nu le aveți, dar păcat, pentru că anume ele fac deosebirea între o mâncare de pește simplă și una de pește în stil marocan. Peștele alegeți după cum vă place, eu am folosit acum bucăți de crap - ar merge bine cu orice fel.

Mi-a plăcut mult și metoda de preparare, se pun toate ingredientele o dată și pe urmă doar aveți grijă să reglați flacăra aragazului.

Ingrediente
Pește
1 kg
   
Morcovi
3 buc
   
Ardei gras
3 buc
puteți adăuga aici și puțin ardei iute, dacă vă place
Usturoi (cățeii)
5 buc
   
Roșii
3 buc
sau o conservă de roșii cubulete, de 300g
Zeamă de lămâie
3 linguri
de la o jumătate de lămâie
Sare
1 lingurita
   
Zahăr
1 lingurita
   
Ulei de măsline
50 ml
sau de floarea soarelui
Ghimbir
0.5 lingurite
pudră sau proaspăt ras
Boia ardei dulce
1 lingurita
   
Curcuma/turmeric
0.5 lingurite
   
Coriandru măcinat
0.5 lingurite
eu am cumpărat boabe de coriandru, și le-am măcinat în râșnița de cafea
Pătrunjel verde
3 linguri
   
Pași de urmat
Pas 1

Curățați, spălați și tăiați bucăți peștele.

Îl stropiți cu zeamă de lămâie și lăsați la o parte până pregătim legumele.

Pește cu legume, în stil marocan - Pas 1
Pas 2

Morcovii și ardeiul se tăie bucățele - respectiv rondele și julienne.

Pește cu legume, în stil marocan - Pas 2
Pas 3

Usturoiul se toacă mărunt, roșiile le tăiați cubulețe sau treceți prin robot/blender (dacă folosiți proaspete).

Pește cu legume, în stil marocan - Pas 3
Pas 4

Luați o tigaie adâncă, sau o cratiță/tuci și începem să aranjăm legumele și peștele în straturi.

La fund puneți primul strat din jumătate din cantitatea de ardei, morcovi și usturoi.

Pește cu legume, în stil marocan - Pas 4
Pas 5

Pe legume aranjați bucățile de pește, le presărați cu zahăr și sare și turnați roșiile pasate.

Pește cu legume, în stil marocan - Pas 5
Pas 6

Și ultimul strat este restul de morcovi, ardei și usturoi.

Pește cu legume, în stil marocan - Pas 6
Pas 7

Acum pregătim mirodeniile - boia, curcuma, coriandru și ghimbir (aici pudră).

Pește cu legume, în stil marocan - Pas 7
Pas 8

Într-o cratiță sau tigaie mică încingeți bine uleiul.

Pește cu legume, în stil marocan - Pas 8
Pas 9

Adăugați mirodeniile pregătite la pasul 7, amestecați și lăsați 3-4 secunde pe foc.

Pește cu legume, în stil marocan - Pas 9
Pas 10

Turnați acest ulei aromat peste legume și pește.

Pește cu legume, în stil marocan - Pas 10
Pas 11

Adăugați 1 pahar de apă tot acolo și puneți pe foc oala.

Când începe să fiarbă, faceți focul mic și lăsați 20-30 de minute.

Pește cu legume, în stil marocan - Pas 11
Pas 12

După acest timp gustați sosul format, potriviți de sare dacă mai este nevoie și mai lăsați să fiarbă încet încă 20 de minute.

Pește cu legume, în stil marocan - Pas 12
Pas 13

La sfârșit adăugați pătrunjelul tocat și opriți focul, mai lăsați 10-15 minute să se pătrundă mâncarea.

Pește cu legume, în stil marocan - Pas 13
Pas 14

Serviți cu orice garnitură vă place, dar bineînțeles cel mai potrivit ar fi orezul - aveți pe site câteva rețete de garnitură de orez.

Poftă Bună!

Pește cu legume, în stil marocan - Pas 14

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Sursă: webspoon.ru