Peste cu legume, in stil marocan

O reteta foarte buna, simpla, rapida, sanatoasa, dietetica si bineinteles gustoasa. Mirodeniile ii dau o aroma si gust foarte bun, chiar si pentru cei care nu sunt obisnuiti cu mirodenii mai deosebite in mancare. Sofia a mancat foarte bine, si de obicei este cea mai sensibila la gusturile noi, ca si toti copiii.

Bineinteles, puteti sa le omiteti pe unele care nu le aveti, dar pacat, pentru ca anume ele fac deosebirea intre o mancare de peste simpla si una de peste in stil marocan. Pestele alegeti dupa cum va place, eu am folosit acum bucati de crap - ar merge bine cu orice fel.

Mi-a placut mult si metoda de preparare, se pun toate ingredientele o data si pe urma doar aveti grija sa reglati flacara aragazului.

Ingrediente
Peste
1 kg
Morcovi
3 buc
Ardei gras
3 buc
puteti adauga aici si putin ardei iute, daca va place
Usturoi (catei)
5 buc
Rosii
3 buc
sau o conserva de rosii cubulete, de 300g
Zeama de lamaie
3 linguri
de la o jumatate de lamaie
Sare
1 lingurita
Zahar
1 lingurita
Ulei de masline
50 ml
sau de f.soarelui
Ghimbir
0.5 lingurite
pudra sau proaspat ras
Boia ardei dulce
1 lingurita
Curcuma/turmeric
0.5 lingurite
Coriandru macinat
0.5 lingurite
eu am cumparat boabe de coriandru, si le-am macinat in rasnita de cafea
Patrunjel verde
3 linguri
Pasi de urmat
Pas 1

Curatati, spalati si taiati bucati pestele.

Il stropiti cu zeama de lamaie si lasati la o parte pana pregatim legumele.

Peste cu legume, in stil marocan - Pas 1
Pas 2

Morcovii si ardeiul se taie bucatele - respectiv rondele si julien.

Peste cu legume, in stil marocan - Pas 2
Pas 3

Usturoiul se toaca marunt, rosiile le taiati cubulete sau treceti prin robot/blender(daca folositi proaspete).

Peste cu legume, in stil marocan - Pas 3
Pas 4

Luati o tigaie adanca, sau o cratita/tuci si incepem sa aranjam legumele si pestele in straturi.

La fund puneti primul strat din jumatate din cantitatea de ardei, morcovi si usturoi.

Peste cu legume, in stil marocan - Pas 4
Pas 5

Pe legume aranjati bucatile de peste, le presarati cu zahar si sare si turnati rosiile pasate.

Peste cu legume, in stil marocan - Pas 5
Pas 6

Si ultimul strat este restul de morcovi, ardei si usturoi.

Peste cu legume, in stil marocan - Pas 6
Pas 7

Acum pregatim mirodeniile - boia, curcuma, coriandru si ghimbir(aici pudra).

Peste cu legume, in stil marocan - Pas 7
Pas 8

Intr-o cratita sau tigaie mica incingeti bine uleiul.

Peste cu legume, in stil marocan - Pas 8
Pas 9

Adaugati mirodeniile pregatite la pasul 7 , amestecati si lasati 3-4 secunde pe foc.

Peste cu legume, in stil marocan - Pas 9
Pas 10

Turnati acest ulei aromat peste legume si peste.

Peste cu legume, in stil marocan - Pas 10
Pas 11

Adaugati 1 pahar de apa tot acolo si puneti pe foc oala.

Cand incepe sa fiarba, faceti focul mic si lasati 20-30 de minute.

Peste cu legume, in stil marocan - Pas 11
Pas 12

Dupa acest timp gustati sosul format, potriviti de sare daca mai este nevoie si mai lasati sa fiarba incet inca 20 de minute.

Peste cu legume, in stil marocan - Pas 12
Pas 13

La sfarsit adaugati patrunjelul tocat si opriti focul, mai lasati 10-15 minute sa se patrunda mancarea.

Peste cu legume, in stil marocan - Pas 13
Pas 14

Serviti cu orice garnitura va place, dar bineinteles cel mai potrivit ar fi orezul - aveti pe site cateva retete de garnitura de orez.

Pofta Buna!

Peste cu legume, in stil marocan - Pas 14

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Sursa: webspoon.ru