Bruschete cu roșii

La prima vedere ce poate fi interesant în pâine cu roșii - dar, dacă sunt roșii aromate de sezon, stropite și asezonate cu ulei de măsline, busuioc și usturoi - și toate astea pe o felie de pâine crocantă și aromată...

Deci, da, știe italianul ce-i bun și simplu, bineînțeles și sănătos - din așa ingrediente simple și banale să creezi unul din cele mai populare și delicioase aperitive din lume. Le-am savurat cu mare plăcere, vă recomand neapărat să încercați rețeta în sezon de roșii bune și gustoase.

Ingrediente
Pâine (baghetă)
1 buc
puteți lua integrală, albă sau de secară, oricare vă place
Roșii
4 buc
   
Busuioc
3 buc
3 fire - pt asezonat și eventual încă unul pt ornat
Usturoi (cățeii)
5 buc
   
Ulei de măsline extravirgin
40 ml
   
Sare
0.5 lingurite
după gust puneți
Pași de urmat
Pas 1

Principalul ingredient fiind roșiile, alegeți roșii de sezon, foarte bine coapte și aromate.

Iarna cred că s-ar potrivit mai bine roșiile cherry, că sunt mai dulci.

Bruschete cu roșii - Pas 1
Pas 2

Roșiile se taie felii - în 4 de obicei - și se curăță bine de semințe, miezul moale și prea zemos. Trebuie să rămână pulpa mai fermă și mai tare.

Presărați puțină sare pe fiecare felie.

Bruschete cu roșii - Pas 2
Pas 3

Așterneți cu un prosop de hârtie sau șervețele o farfurie și puneți feliile de roșii cu tăietura în jos, să se scurgă bine de zeamă timp de 20-30 de minute.

Bruschete cu roșii - Pas 3
Pas 4

În acest timp pregătim pâinea - se taie felii subțiri și se pune într-o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt. Stropiți cu puțin ulei de măsline și dați la cuptor pentru 5-7 minute, până încep să se rumenească marginile.

Când e gata, o scoateți din cuptor și lăsați puțin să se răcorească.

Bruschete cu roșii - Pas 4
Pas 5

După ce s-au scurs bine de zeamă, tăiați cubulețe mici feliile de roșii.

Peste roșii adăugați 4 căței de usturoi tăiați mărunt (1 cățel de usturoi păstrați pentru a unge pâinea, vedeți mai jos).

Bruschete cu roșii - Pas 5
Pas 6

Busuiocul se toacă mărunt - jumătate din cantitate adăugați în roșii, restul păstrați pentru ornat.

În amestecul de roșii turnați 2-3 linguri ulei de măsline, amestecați și potriviți de sare după gust.

Bruschete cu roșii - Pas 6
Pas 7

Fiecare felie de pâine se freacă bine cu usturoi.

Bruschete cu roșii - Pas 7
Pas 8

Foarte important! - Amestecul de roșii se pune pe feliile de pâine chiar înainte de servire, dacă o faceți din timp și le lăsați - pâinea se înmoaie prea tare și nu mai au nici un farmec. Păstrați separat amestecul de roșii, separat feliile de pâine prăjită și chiar înainte de servire le montați.

Poftă Bună!

Bruschete cu roșii - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 300 g (8-10 felii)
Timp de preparare:
5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Sursă: www.azdora.it