Bruschete cu rosii

La prima vedere ce poate fi interesant in paine cu rosii - dar, daca sunt rosii aromate de sezon, stropite si asezonate cu ulei de masline, busuioc si usturoi - si toate astea pe o felie de paine crocanta si aromata...

Deci, da, stie italianu ce-i bun si simplu, bineinteles si sanatos - din asa ingrediente simple si banale sa creezi unul din cele mai populare si delicioase aperitive din lume. Le-am savurat cu mare placere, va recomand neaparat sa incercati reteta in sezon de rosii bune si gustoase.

Ingrediente
Paine (bagheta)
1 buc
puteti lua integrala, alba sau de secara, oricare va place
Rosii
4 buc
Busuioc
3 buc
3 fire - pt asezonat si eventual inca unul pt ornat
Usturoi (catei)
5 buc
Ulei de masline extravirgin
40 ml
Sare
0.5 lingurite
dupa gust puneti
Pasi de urmat
Pas 1

Principalul ingredient fiind rosiile, alegeti rosii de sezon, foarte bine coapte si aromate.

Iarna cred ca s-ar potrivit mai bine rosiile cherry, ca sunt mai dulci.

Bruschete cu rosii - Pas 1
Pas 2

Rosile se taie felii - in 4 de obicei - si se curata bine de seminte, miezul moale si prea zemos. Trebuie sa ramana pulpa mai ferma si mai tare.

Presarati putina sare pe fiecare felie.

Bruschete cu rosii - Pas 2
Pas 3

Asterneti cu un prosop de hartie sau servetele o farfurie si puneti feliile de rosii cu taietura in jos, sa se scruga bine de zeama timp de 20-30 de minute.

Bruschete cu rosii - Pas 3
Pas 4

In acest timp pregatim painea - se taie felii subtiri si se pune intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt. Stropiti cu putin ulei de masline si dati la cuptor pentru 5-7 minute, pana incep sa se rumeneasca marginile.

Cand e gata, o scoateti din cuptor si lasati putin sa se racoreasca.

Bruschete cu rosii - Pas 4
Pas 5

Dupa ce s-au scurs bine de zeama, taiati cubulete mici feliile de rosii.

Peste rosii adaugati 4 catei de usturoi taiati marunt( 1 catel de usturoi pastrati pentru a unge paine, vedeti mai jos).

Bruschete cu rosii - Pas 5
Pas 6

Busuiocul se toaca marunt - jumatate din cantitate adaugati in rosii, restul pastrati pentru ornat.

In amestecul de rosii turnati 2-3 linguri ulei de masline, amestecati si potriviti de sare dupa gust.

Bruschete cu rosii - Pas 6
Pas 7

Fiecare felie de paine se freaca bine cu usturoi.

Bruschete cu rosii - Pas 7
Pas 8

Foarte important! - Amestecul de rosii se pune pe feliile de paine chiar inainte de servire, daca o faceti din timp si le lasati - painea se inmoaie prea tare si nu mai au nici un farmec. Pastrati separati amestecul de rosii, separat feliile de paine prajita si chiar inainte de servire le montati.

Pofta Buna!

Bruschete cu rosii - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 300 g (8-10 felii)
Timp de preparare:
5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Sursa: www.azdora.it