Salata de rosii cu crutoane (Panzanella)

Daca v-ati plictisit de salata de rosii clasica, va recomand sa incercati "sora" ei italiana - Panzanella. Cateva mici modificari si veti avea o super salata delicioasa si interesanta, ai mei au apreciat-o foarte mult - preferatele au fost bineinteles crutoanele.

Ingrediente
Rosii
4 buc
alegeti rosii de diferite culori, pt ornat puteti folosi rosii cherry
Castraveti
2 buc
sau puteti sa-i inlocuiti cu ardei
Ceapa rosie
1 buc
Paine
200 g
3-4 felii
Busuioc
2 buc
adica 2 ramuri de busuioc proaspat
Ulei de masline extravirgin
50 ml
Sare
0.5 lingurite
Mozzarella
100 g
Pasi de urmat
Pas 1

Pregatim mai intai crutoanele:

- Turnati putin ulei de masline intr-o tigaie, adaugati paine taiata cubulete mai mari si presarati putina sare peste ea.

Salata de rosii cu crutoane (Panzanella) - Pas 1
Pas 2

- Mai amestecati periodic cubulete de paine, sa se rumeneasca bine pe toate partile. La urma, cand sunt crocante si rumene, le stropiti cu inca putin ulei de masline si opriti focul sub tigaie.

Lasati sa se racoreasca.

Salata de rosii cu crutoane (Panzanella) - Pas 2
Pas 3

Rosiile se taie bucatele, nu prea mici.

Salata de rosii cu crutoane (Panzanella) - Pas 3
Pas 4

Peste ele adaugati castravetii taiati rondele.

Salata de rosii cu crutoane (Panzanella) - Pas 4
Pas 5

Si la urma adaugati ceapa taiata julien si o ramura de busuioc tocata marunt.

Salata de rosii cu crutoane (Panzanella) - Pas 5
Pas 6

Chiar inainte de servire adaugati crutoanele, inca 2-3 linguri de ulei de masline, sare dupa gust si amestecati.

Daca adaugati crutoanele prea devreme, se vor inmuia prea tare si nu vor avea acelasi farmec in salata.

Salata de rosii cu crutoane (Panzanella) - Pas 6
Pas 7

Ornati cu mozzarella si rosii cherry deasupra, nu uitati sa puneti si cealalta ramura de busuioc pe farfurie - la fel pt decor.

Serviti imediat si cu mare placere :)

Pofta Buna!

Salata de rosii cu crutoane (Panzanella) - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4 portii)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Sursa: e-retete.ro