Dacă v-ați plictisit de salata de roșii clasică, vă recomand să încercați "sora" ei italiană - Panzanella. Câteva mici modificări și veți avea o super salată delicioasă și interesantă, ai mei au apreciat-o foarte mult - preferatele au fost bineînțeles crutoanele.
Pregătim mai întâi crutoanele:
- Turnați puțin ulei de măsline într-o tigaie, adăugați pâinea tăiată cubulețe mai mari și presărați puțină sare peste ea.
- Mai amestecați periodic cubulețele de pâine, să se rumenească bine pe toate părțile. La urmă, când sunt crocante și rumene, le stropiți cu încă puțin ulei de măsline și opriți focul sub tigaie.
Lăsați să se răcorească.
Roșiile se taie bucățele, nu prea mici.
Peste ele adăugați castraveții tăiați rondele.
Și la urmă adăugați ceapa tăiată julien și o ramură de busuioc tocată mărunt.
Chiar înainte de servire adăugați crutoanele, încă 2-3 linguri de ulei de măsline, sare după gust și amestecați.
Dacă adăugați crutoanele prea devreme, se vor înmuia prea tare și nu vor avea același farmec în salată.
Ornați cu mozzarella și roșii cherry deasupra, nu uitați să puneți și cealaltă ramură de busuioc pe farfurie - la fel pentru decor.
Serviți imediat și cu mare plăcere :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.