Daca v-ati plictisit de salata de rosii clasica, va recomand sa incercati "sora" ei italiana - Panzanella. Cateva mici modificari si veti avea o super salata delicioasa si interesanta, ai mei au apreciat-o foarte mult - preferatele au fost bineinteles crutoanele.
Pregatim mai intai crutoanele:
- Turnati putin ulei de masline intr-o tigaie, adaugati paine taiata cubulete mai mari si presarati putina sare peste ea.
- Mai amestecati periodic cubulete de paine, sa se rumeneasca bine pe toate partile. La urma, cand sunt crocante si rumene, le stropiti cu inca putin ulei de masline si opriti focul sub tigaie.
Lasati sa se racoreasca.
Rosiile se taie bucatele, nu prea mici.
Peste ele adaugati castravetii taiati rondele.
Si la urma adaugati ceapa taiata julien si o ramura de busuioc tocata marunt.
Chiar inainte de servire adaugati crutoanele, inca 2-3 linguri de ulei de masline, sare dupa gust si amestecati.
Daca adaugati crutoanele prea devreme, se vor inmuia prea tare si nu vor avea acelasi farmec in salata.
Ornati cu mozzarella si rosii cherry deasupra, nu uitati sa puneti si cealalta ramura de busuioc pe farfurie - la fel pt decor.
Serviti imediat si cu mare placere :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.