Salată de roșii cu crutoane (Panzanella)

Dacă v-ați plictisit de salata de roșii clasică, vă recomand să încercați "sora" ei italiană - Panzanella. Câteva mici modificări și veți avea o super salată delicioasă și interesantă, ai mei au apreciat-o foarte mult - preferatele au fost bineînțeles crutoanele.

Ingrediente
Roșii
4 buc
alegeți roșii de diferite culori, pentru ornat puteți folosi roșii cherry
Castraveți
2 buc
sau puteți să-i înlocuiți cu ardei
Ceapă roșie
1 buc
   
Pâine
200 g
3-4 felii
Busuioc
2 buc
adică 2 ramuri de busuioc proaspăt
Ulei de măsline extravirgin
50 ml
   
Sare
0.5 lingurite
   
Mozzarella
100 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Pregătim mai întâi crutoanele:

- Turnați puțin ulei de măsline într-o tigaie, adăugați pâinea tăiată cubulețe mai mari și presărați puțină sare peste ea.

Salată de roșii cu crutoane (Panzanella) - Pas 1
Pas 2

- Mai amestecați periodic cubulețele de pâine, să se rumenească bine pe toate părțile. La urmă, când sunt crocante și rumene, le stropiți cu încă puțin ulei de măsline și opriți focul sub tigaie.

Lăsați să se răcorească.

Salată de roșii cu crutoane (Panzanella) - Pas 2
Pas 3

Roșiile se taie bucățele, nu prea mici.

Salată de roșii cu crutoane (Panzanella) - Pas 3
Pas 4

Peste ele adăugați castraveții tăiați rondele.

Salată de roșii cu crutoane (Panzanella) - Pas 4
Pas 5

Și la urmă adăugați ceapa tăiată julien și o ramură de busuioc tocată mărunt.

Salată de roșii cu crutoane (Panzanella) - Pas 5
Pas 6

Chiar înainte de servire adăugați crutoanele, încă 2-3 linguri de ulei de măsline, sare după gust și amestecați.

Dacă adăugați crutoanele prea devreme, se vor înmuia prea tare și nu vor avea același farmec în salată.

Salată de roșii cu crutoane (Panzanella) - Pas 6
Pas 7

Ornați cu mozzarella și roșii cherry deasupra, nu uitați să puneți și cealaltă ramură de busuioc pe farfurie - la fel pentru decor.

Serviți imediat și cu mare plăcere :)

Poftă Bună!

Salată de roșii cu crutoane (Panzanella) - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4 porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Sursă: e-retete.ro