Crumble cu prune

Un desert clasic englezesc, foarte simplu si repede de preparat, cu un rezultat absolut excelent. As spune ca varianta cu prune este una din cele mai bune, dar puteti sa le combinati cu mere, sau inlocui cu alte fructe preferate. Prunele parca se caramelizeaza, devin si mai aromate de o culoare mov intensa - perfect, nici nu m-am asteptat. Multi prefera varianta calda, mie mi-a placut foarte mult si rece, oricum este delicios.

As spune acum, ca pe langa preferatul gem de prune/mere si placinta cu prune, va fi si acesta in sezonul de toamna, si nu numai.

Atentie! Ingredientele sunt pt o tava mica - de 10x20cm.

Ingrediente
Prune
600 g
Zahar
140 g
70g in fructe + 70g in aluat
Faina alba
70 g
Fulgi de ovaz
70 g
de preferat marunti
Unt
70 g
+ 1 lingurita de unt pt uns tava
Scortisoara
1 lingurita
Cardamon macinat
0.5 lingurite
optional
Esenta de vanilie
1 buc
Zeama de lamaie
2 linguri
Sare
0.5 lingurite
Pasi de urmat
Pas 1

Prunele se curata de samburi si se taie jumatati sau sferturi.

Se amesteca cu 70g de zahar(puteti sa-l inlocuiti cu zahar brun), scortisoara, vanilie, cardamon, un varf de cutit de sare.

Crumble cu prune - Pas 1
Pas 2

Ungeti cu unt tava de cuptor, treceti in ea amestecul de prune si il stropiti cu zeama de lamaie.

Crumble cu prune - Pas 2
Pas 3

Intr-un bol dati prin razatoare untul rece.

Crumble cu prune - Pas 3
Pas 4

Adaugati 70g zahar, fulgii de ovaz, faina si un varf de lingurita de sare.

Crumble cu prune - Pas 4
Pas 5

Cu o lingura amestecati bine, ca sa se lipeasca putin ingredientele intre ele.

Crumble cu prune - Pas 5
Pas 6

Presarati acest amestec peste prune si puneti tava la cuptor preincalzit la 180 grade pentru 35-40 de minute.

Crumble cu prune - Pas 6
Pas 7

Dupa cuptor lasati sa se racoreasca vreo ora.

Crumble cu prune - Pas 7
Pas 8

Serviti rece sau cald, ca atare sau cu inghetata pe langa.

Pofta Buna!

Crumble cu prune - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 700 g (4-5 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min