Un desert clasic englezesc, foarte simplu și repede de preparat, cu un rezultat absolut excelent. Aș spune că varianta cu prune este una din cele mai bune, dar puteți să le combinați cu mere, sau înlocui cu alte fructe preferate. Prunele parcă se caramelizează, devin și mai aromate de o culoare mov intensă - perfect, nici nu m-am așteptat. Mulți preferă varianta caldă, mie mi-a plăcut foarte mult și rece, oricum este delicios.
Aș spune acum, că pe lângă preferatul gem de prune/mere și plăcintă cu prune, va fi și acesta în sezonul de toamnă, și nu numai.
Atenție! Ingredientele sunt pt o tavă mică - de 10x20cm.
Prunele se curăță de sâmburi și se taie jumătăți sau sferturi.
Se amestecă cu 70g de zahăr (puteți să-l înlocuiți cu zahăr brun), scorțișoară, vanilie, cardamon, un vârf de cuțit de sare.
Ungeți cu unt tava de cuptor, treceți în ea amestecul de prune și îl stropiți cu zeamă de lămâie.
Într-un bol dați prin răzătoare untul rece.
Adăugați 70g zahăr, fulgii de ovăz, făina și un vârf de linguriță de sare.
Cu o lingură amestecați bine, ca să se lipească puțin ingredientele între ele.
Presărați acest amestec peste prune și puneți tava la cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute.
După cuptor lăsați să se răcorească vreo oră.
Serviți rece sau cald, ca atare sau cu înghețată pe lângă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.