Aceasta salata este varianta bulgareasca a salatei grecesti - si inca o modalitate de diversificare a salatei de vara cu legume. Arata bine, la gust n-are cum sa nu fie la fel f.bine, deci v-o recomand.
Ardeii se coc la cuptor, pe gratar sau grill.
Eu le-am pus la cuptor la 250 grade, le-am intors pe toate partile pana am vazut ca se va lua coaja.
In poza se vad mai multi ardei, i-am folosit si la alta reteta, puteti sa coaceti doar 2 bucati intr-o tava mai mica, atat cat este nevoie pt salata.
Dupa ce s-au racorit le curatati de coaja si lasati sa se raceasca complet.
Rosiile, castravetii si ceapa se taie ca pentru salata. Ardeii copti se rup bucatele mai medii, felii.
Asezonati cu patrunjel tocat, ulei, otet, sare si piper - amestecati bine.
Deasupra dati prin razatoare marunta branza si ornati cu masline(eu am uitat de ele).
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.