Această salată este varianta bulgărească a salatei grecești - și încă o modalitate de diversificare a salatei de vară cu legume. Arată bine, la gust n-are cum să nu fie la fel de bine, deci v-o recomand.
Ardeii se coc la cuptor, pe grătar sau grill.
Eu le-am pus la cuptor la 250 grade, le-am întors pe toate părțile până am văzut că se va lua coaja.
În poză se văd mai mulți ardei, i-am folosit și la altă rețetă, puteți să coaceți doar 2 bucăți într-o tavă mai mică, atât cât este nevoie pentru salată.
După ce s-au răcorit le curățați de coajă și lăsați să se răcească complet.
Roșiile, castraveții și ceapa se taie ca pentru salată. Ardeii copți se rup bucătele mai medii, felii.
Asezonați cu pătrunjel tocat, ulei, oțet, sare și piper - amestecați bine.
Deasupra dați prin răzătoare măruntă brânza și ornați cu măsline(eu am uitat de ele).
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.