Prăjitură cu pere și ciocolată

Vă dați seama că numai după denumire această prăjitură nu are cum să nu fie bună - o combinație reușită, aluatul foarte moale și fraged, perfectă în orice sezon, dar mai ales în sezonul perelor.

Ingrediente
Ouă
2 buc
   
Unt
80 g
unt moale, la temperatura camerei
Zahăr
150 g
   
Lapte
150 ml
   
Făină albă
200 g
   
Praf de copt
10 g
   
Ciocolată neagră
100 g
sau ciocolată cu lapte
Pere
4 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Separați albușurile de gălbenușuri.

Albușurile se bat spumă tare.

Prăjitură cu pere și ciocolată - Pas 1
Pas 2

La gălbenușuri adăugați zahăr și untul moale, se mixează bine.

Prăjitură cu pere și ciocolată - Pas 2
Pas 3

Turnați laptele, mixați.

Prăjitură cu pere și ciocolată - Pas 3
Pas 4

Adăugați apoi făina și praful de copt, mixați.

Prăjitură cu pere și ciocolată - Pas 4
Pas 5

Incorporați albușurile cu mișcări mai atente și lente, de sus în jos.

Prăjitură cu pere și ciocolată - Pas 5
Pas 6

Împărțiți aluatul astfel format în 2 boluri, în unul din ele adăugați ciocolata tăiată bucățele.

Prăjitură cu pere și ciocolată - Pas 6
Pas 7

Așterneți o tavă de cuptor cu hârtie de copt (tava mea a fost de 28 cm diametru).

Turnați aluatul cu ciocolata în tavă și îl distribuiți uniform.

Prăjitură cu pere și ciocolată - Pas 7
Pas 8

Tăiați 2 pere felii subțiri și le puneți peste aluat.

Prăjitură cu pere și ciocolată - Pas 8
Pas 9

Peste stratul de pere turnați cealaltă jumătate de aluat, distribuiți uniform cu o lingură.

Prăjitură cu pere și ciocolată - Pas 9
Pas 10

Deasupra puneți feliile de la celelalte 2 pere.

Prăjitură cu pere și ciocolată - Pas 10
Pas 11

Prăjitura se coace timp de 40-45 de minute la cuptor preîncălzit la 160-180 grade, până trece testul scobitorii și este rumenă deasupra.

Prăjitură cu pere și ciocolată - Pas 11
Pas 12

După ce s-a răcit complet o treceți pe un platou, opțional puteți s-o ornați cu zahăr pudră.

Prăjitură cu pere și ciocolată - Pas 12
Pas 13

Și o secțiune, cred că destul de reprezentativă :)

Poftă Bună!

Prăjitură cu pere și ciocolată - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Sursă: webspoon.ru