Vă dați seama că numai după denumire această prăjitură nu are cum să nu fie bună - o combinație reușită, aluatul foarte moale și fraged, perfectă în orice sezon, dar mai ales în sezonul perelor.
Separați albușurile de gălbenușuri.
Albușurile se bat spumă tare.
La gălbenușuri adăugați zahăr și untul moale, se mixează bine.
Turnați laptele, mixați.
Adăugați apoi făina și praful de copt, mixați.
Incorporați albușurile cu mișcări mai atente și lente, de sus în jos.
Împărțiți aluatul astfel format în 2 boluri, în unul din ele adăugați ciocolata tăiată bucățele.
Așterneți o tavă de cuptor cu hârtie de copt (tava mea a fost de 28 cm diametru).
Turnați aluatul cu ciocolata în tavă și îl distribuiți uniform.
Tăiați 2 pere felii subțiri și le puneți peste aluat.
Peste stratul de pere turnați cealaltă jumătate de aluat, distribuiți uniform cu o lingură.
Deasupra puneți feliile de la celelalte 2 pere.
Prăjitura se coace timp de 40-45 de minute la cuptor preîncălzit la 160-180 grade, până trece testul scobitorii și este rumenă deasupra.
După ce s-a răcit complet o treceți pe un platou, opțional puteți s-o ornați cu zahăr pudră.
Și o secțiune, cred că destul de reprezentativă :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.