Va dati seama ca numai dupa denumire aceasta prajitura nu are cum sa nu fie buna - o combinatie reusita, aluatul foarte moale si fraged, perfecta in orice sezon, dar mai ales in sezonul perelor.
Separati albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma tare.
La galbenusuri adaugati zahar si untul moale, se mixeaza bine.
Turnati laptele, mixati.
Adaugati apoi faina si praful de copt, mixati.
Incorporati albusurile cu miscari mai atente si lente, de sus in jos.
Impartiti aluatul astfel format in 2 boluri, in unul din ele adaugati ciocolata taiata bucatele.
Asterneti o tava de cuptor cu hartie de copt(tava mea a fost de 28cm diametru).
Turnati aluatul cu ciocolata in tava si il distribuiti uniform.
Taiati 2 pere felii subtiri si le puneti peste aluat.
Peste stratul de pere turnati cealalta jumatate de aluat, distribuiti uniform cu o lingura.
Deasupra puneti feliile de la celelalte 2 pere.
Prajitura se coace timp de 40-45 de minute la cuptor preincalzit la 160-180 grade, pana trece testul scobitorii si este rumena deasupra.
Dupa ce s-a racit complet o treceti pe un platou, optional puteti s-o ornati cu zahar pudra.
Si o sectiune, cred ca destul de reprezentativa :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.