S-ar putea să vă pară mai complicată această rețetă, dar vă asigur că nu este - se face repede, arată super pe o masă festivă sau la micul dejun în locul mezelurilor nu chiar sănătoase.
Fiecare jumătate de piept de pui se spală, se acoperă cu folie alimentară și se bate atent cu un ciocănel - în procesul de batere îi dați o formă mai dreptunghiulară.
Ceapa se curăță, se taie mărunt și se călește în puțin ulei până se rumenește.
Apoi se adaugă ciupercile scurse de apă, se mai lasă 2-3 min pe foc.
Se amestecă cașcavalul ras cu verdeața tocată și cu ceapa+ciupercile. Adăugați puțin piper și sare după gust.
Pe o margine de piept bătut se pun bucătele de ardei roșu, puțin amestec de ciuperci+ceapă+verdețuri+cașcaval.
Se rulează atent carnea.
Fiecare ruladă se leagă bine cu sfoară de bumbac, sau se prinde cu scobitori(dar recomand sfoara de bumbac - se ține mai bine rulada).
Fiecare ruladă se prăjește în puțin ulei, până se rumenește ușor.
Ungeți o tavă de cuptor cu puțin ulei, puneți ruladele în ea și lăsați la cuptor la foc mediu aproximativ 45-50 de minute.
După ce s-au copt, lăsați să se răcească bine - mai bine le faceți seara și lăsați la frigider până a 2-a zi. Astfel se vor tăia mai ușor.
Înainte de servire se taie atent și se aranjează pe o farfurie.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.