Tocană de vinete cu smântână

Da, mai deosebită combinație, dar să știți că este foarte bună, mai ales că se prepară repede și simplu. Am citit păreri că vinetele astfel preparate au un pic de gust parcă de ciuperci, așa și este, dar nu neapărat. Orice gătit cu smântână are gust mai deosebit și specific, și vinetele nu le-am stricat deloc în așa combinație.

Merge și ca mâncare caldă, sau garnitură, rece ca o salată - oricum o serviți este bună.

Ingrediente
Vinete
1 kg
   
Ceapă albă
1 buc
   
Smântână
3 linguri
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Sare
1 lingurita
plus pătrunjel tocat după preferințe
Pași de urmat
Pas 1

Vinetele se curăță de coajă și se taie cubulețe mai mari, cam 1x1cm.

Tocană de vinete cu smântână - Pas 1
Pas 2

Se toarnă apă cât să le acopere și le lăsați 30-40 de minute.

Tocană de vinete cu smântână - Pas 2
Pas 3

Apoi scurgeți bine vinetele de apă.

Tocană de vinete cu smântână - Pas 3
Pas 4

Într-o tigaie mai adâncă căliți ceapa cu uleiul.

Când ceapa începe să se rumenească adăugați vinetele cubulețe și, amestecând periodic, lăsați să se călească la foc mediu cam 10-15 minute.

Tocană de vinete cu smântână - Pas 4
Pas 5

Cam așa trebuie să fie, moi dar totuși să nu se facă terci de tot, să mai văd cubulețe pe acolo.

Tocană de vinete cu smântână - Pas 5
Pas 6

Adăugați smântâna, sare după gust - amestecați și lăsați încă 10 minute la foc mic să fiarbă.

Tocană de vinete cu smântână - Pas 6
Pas 7

La urmă puteți adăuga pătrunjel tocat, eu nu am pus, am vrut să le simt gustul cu smântână, fără alte arome.

Opriți focul și lăsați încă 10-15 minute să se pătrundă.

Tocană de vinete cu smântână - Pas 7
Pas 8

Le-am mâncat și calde și reci, sunt bune în orice formă.

Poftă Bună!

Tocană de vinete cu smântână - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1000 g (3-4 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 45 min
Sursă: zefira.net