Da, mai deosebită combinație, dar să știți că este foarte bună, mai ales că se prepară repede și simplu. Am citit păreri că vinetele astfel preparate au un pic de gust parcă de ciuperci, așa și este, dar nu neapărat. Orice gătit cu smântână are gust mai deosebit și specific, și vinetele nu le-am stricat deloc în așa combinație.
Merge și ca mâncare caldă, sau garnitură, rece ca o salată - oricum o serviți este bună.
Vinetele se curăță de coajă și se taie cubulețe mai mari, cam 1x1cm.
Se toarnă apă cât să le acopere și le lăsați 30-40 de minute.
Apoi scurgeți bine vinetele de apă.
Într-o tigaie mai adâncă căliți ceapa cu uleiul.
Când ceapa începe să se rumenească adăugați vinetele cubulețe și, amestecând periodic, lăsați să se călească la foc mediu cam 10-15 minute.
Cam așa trebuie să fie, moi dar totuși să nu se facă terci de tot, să mai văd cubulețe pe acolo.
Adăugați smântâna, sare după gust - amestecați și lăsați încă 10 minute la foc mic să fiarbă.
La urmă puteți adăuga pătrunjel tocat, eu nu am pus, am vrut să le simt gustul cu smântână, fără alte arome.
Opriți focul și lăsați încă 10-15 minute să se pătrundă.
Le-am mâncat și calde și reci, sunt bune în orice formă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.