Da, mai deosebita combinatie, dar sa stiti ca este foarte buna, mai ales ca se prepara repede si simplu. Am citit pareri ca vinetele astfel preparate au un pic de gust parca de ciuperci, asa si este, dar nu neaparat. Orice gatit cu smantana are gust mai deosebit si specific, si vinetele nu le-am stricat deloc in asa combinatie.
Merge si ca mancare calda, sau garnitura, rece ca o salata - oricum o serviti este buna.
Vinetele se curata de coaja si se taie cubulete mai mari, cam 1x1cm.
Se toarna apa cat sa le acopere si le lasati 30-40 de minute.
Apoi scurgeti bine vinetele de apa.
Intr-o tigaie mai adanca caliti ceapa cu uleiul.
Cand ceapa incepe sa se rumeneasca adaugati vinetele cubulete si amestecand periodic lasati sa se caleasca la foc mediu cam 10-15 minute.
Cam asa trebuie sa fie, moi dar totusi sa nu se faca terci de tot, sa mai vad cubulete pe acolo.
Adaugati smantana, sare dupa gust - amestecati si lasati inca 10 minute la foc mic sa fiarba.
La urma puteti adauga patrunjel tocat, eu nu am pus, am vrut sa le simt gustul cu smantana, fara alte arome.
Opriti focul si lasati inca 10-15 minute sa se patrunda.
Le-am mancat si calde si reci, sunt bune in orice forma.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.