Tocana de vinete cu smantana

Da, mai deosebita combinatie, dar sa stiti ca este foarte buna, mai ales ca se prepara repede si simplu. Am citit pareri ca vinetele astfel preparate au un pic de gust parca de ciuperci, asa si este, dar nu neaparat. Orice gatit cu smantana are gust mai deosebit si specific, si vinetele nu le-am stricat deloc in asa combinatie.

Merge si ca mancare calda, sau garnitura, rece ca o salata - oricum o serviti este buna.

Ingrediente
Vinete
1 kg
Ceapa alba
1 buc
Smantana
3 linguri
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Sare
1 lingurita
plus patrunjel tocat dupa preferinte
Pasi de urmat
Pas 1

Vinetele se curata de coaja si se taie cubulete mai mari, cam 1x1cm.

Tocana de vinete cu smantana - Pas 1
Pas 2

Se toarna apa cat sa le acopere si le lasati 30-40 de minute.

Tocana de vinete cu smantana - Pas 2
Pas 3

Apoi scurgeti bine vinetele de apa.

Tocana de vinete cu smantana - Pas 3
Pas 4

Intr-o tigaie mai adanca caliti ceapa cu uleiul.

Cand ceapa incepe sa se rumeneasca adaugati vinetele cubulete si amestecand periodic lasati sa se caleasca la foc mediu cam 10-15 minute.

Tocana de vinete cu smantana - Pas 4
Pas 5

Cam asa trebuie sa fie, moi dar totusi sa nu se faca terci de tot, sa mai vad cubulete pe acolo.

Tocana de vinete cu smantana - Pas 5
Pas 6

Adaugati smantana, sare dupa gust - amestecati si lasati inca 10 minute la foc mic sa fiarba.

Tocana de vinete cu smantana - Pas 6
Pas 7

La urma puteti adauga patrunjel tocat, eu nu am pus, am vrut sa le simt gustul cu smantana, fara alte arome.

Opriti focul si lasati inca 10-15 minute sa se patrunda.

Tocana de vinete cu smantana - Pas 7
Pas 8

Le-am mancat si calde si reci, sunt bune in orice forma.

Pofta Buna!

Tocana de vinete cu smantana - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1000 g (3-4 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min
Sursa: zefira.net