Desi nu este un brownie clasic, cu ciocolata, mi se pare o varianta si mai delicioasa - chiar mai bine pentru copii si cei care nu au voie ciocolata. Prajitura are o structura densa, aroma de unt si lamaie foarte intense, noua ne-a placut foarte mult.
A trebuit sa mai modific retetele sursa(a trebuit s-o fac de 2 ori), niciuna nu era corecta din punct de vedere cantitativ - putin m-am enervat pe cei care posteaza retete si nu sunt atenti la greselile banale de preparare. Varianta de aici este lucrata si verificata, deci fara grija puteti trece la treaba.
Lamaile se spala bine.
Intr-o farfurie radeti coaja de la toate lamaile, aveti grija sa nu dati prin razatoare si partea alba, amara.
Apoi scurgeti zeama din ele.
Ouale se amesteca cu 4 linguri de suc de lamaie si 2/3 din toata cantitatea de coaja de lamaie - lasati o lingura de coaja rasa pt glazura.
Untul se mixeaza bine cu zaharul si esenta de vanilie.
Adaugati amestecul de oua, mixati.
Si la urma adaugati faina si sarea, mixati bine sa nu fie cocoloase.
Aluatul iese mai dens, asa si trebuie.
Il treceti intr-o forma de cuptor asternuta cu hartie de copt, eu am folosit o tava de silicon rotunda de 28cm diametru, deci nu am asternut-o cu hartie.
Nivelati bine si puneti tava la cuptor preincalzit la 180 grade.
O coaceti timp de 30-40 de minute.
Este gata atunci cand este usor rumena, aveti grija sa n-o bronzati prea mult, asa trebuie sa ramana, mai alba.
Intr-o farfurie amestecati zaharul pudra cu 4 linguri de suc de lamaie si coaja de lamaie ramasa.
Aceasta va fi glazura.
O turnati peste prajitura fierbinte si lasati sa se raceasca complet.
Puteti lasa putina glazura pentru mai incolo, cand va fi rece sa decorati prajitura la servire - eu nu am facut-o.
Cea mai buna este rece, dar nu de la frigider, la temperatura camerei s-o pastrati.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.