Deși nu este un brownie clasic, cu ciocolată, mi se pare o variantă și mai delicioasă - chiar mai bine pentru copii și cei care nu au voie ciocolată. Prăjitura are o structură densă, aromă de unt și lămâie foarte intense, nouă ne-a plăcut foarte mult.
A trebuit să mai modific rețetele sursă (a trebuit s-o fac de 2 ori), niciuna nu era corectă din punct de vedere cantitativ - puțin m-am enervat pe cei care postează rețete și nu sunt atenți la greșelile banale de preparare. Varianta de aici este lucrată și verificată, deci fără grijă puteți trece la treabă.
Lămâile se spală bine.
Într-o farfurie radeți coaja de la toate lămâile, aveți grijă să nu dați prin răzătoare și partea albă, amară.
Apoi stoarceți zeama din ele.
Ouăle se amestecă cu 4 linguri de suc de lămâie și 2/3 din toată cantitatea de coajă de lămâie - lăsați o lingură de coajă rasă pentru glazură.
Untul se mixează bine cu zahărul și esența de vanilie.
Adăugați amestecul de ouă, mixați.
Și la urmă adăugați făina și sarea, mixați bine să nu fie cocoloașe.
Aluatul iese mai dens, așa și trebuie.
Îl treceți într-o formă de cuptor așternută cu hârtie de copt, eu am folosit o tavă de silicon rotundă de 28 cm diametru, deci nu am așternut-o cu hârtie.
Nivelați bine și puneți tava la cuptor preîncălzit la 180 grade.
O coaceți timp de 30-40 de minute.
Este gata atunci când este ușor rumenă, aveți grijă să n-o bronzați prea mult, așa trebuie să rămână, mai albă.
Într-o farfurie amestecați zahărul pudră cu 4 linguri de suc de lămâie și coaja de lămâie rămasă.
Aceasta va fi glazura.
O turnați peste prăjitura fierbinte și lăsați să se răcească complet.
Puteți lăsa puțină glazură pentru mai încolo, când va fi rece să decorați prăjitura la servire - eu nu am făcut-o.
Cea mai bună este rece, dar nu de la frigider, la temperatura camerei s-o păstrați.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.