Aripioare de pui cu miere

Nu sunt adepta consumului frecvent de aripioare de pui, dar la o pofta, o data la 3 ani, chiar au mers bine. Am ales combinatia cea mai simpla si ne-a placut la toti, au iesit aripioarele gustoase si lipicioase.

Ca sa am mai putine remuscari(stiti voi teoria, ca aripioarele contin multa piele, grasime, etc), am ales aripioare de pui "fericiti", asta daca ma intrebati de ce sunt asa galbene in poze.

Ingrediente
Aripioare de pui
1 kg
Miere
3 linguri
Sos de soia
6 linguri
Boia ardei dulce sau iute
1 lingura
Zeama de lamaie
1 lingura
Pasi de urmat
Pas 1

Aripioarele le-am taiat in 3 bucati, partea cea mai mica am aruncat-o.

Aripioare de pui cu miere - Pas 1
Pas 2

Le-am pus intr-un bol adanc.

Aripioare de pui cu miere - Pas 2
Pas 3

Pentru sos am amestecat restul ingredientelor.

Aripioare de pui cu miere - Pas 3
Pas 4

L-am turnat peste aripioare si am lasat 20-30 minute sa se marineze putin.

Aripioare de pui cu miere - Pas 4
Pas 5

Apoi am aranjat aripioarele intr-o tava de cuptor, am turnat sosul peste ele si le-am dat la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 40-45 de minute.

Aripioare de pui cu miere - Pas 5
Pas 6

In acest timp, cam dupa fiecare 15 minute, am scos tava din cuptor si cu o pensula am uns aripioarele cu sosul de sub ele. Asa vor fi mai glazurate si frumoase.

Aripioare de pui cu miere - Pas 6
Pas 7

Le serviti calde sau reci cu orice garnitura/salata preferata.

Pofta Buna!

Aripioare de pui cu miere - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min