Nu sunt adepta consumului frecvent de aripioare de pui, dar la o poftă, o dată la 3 ani, chiar au mers bine. Am ales combinația cea mai simplă și ne-a plăcut la toți, au ieșit aripioarele gustoase și lipicioase.
Ca să am mai puține remușcări (știți voi teoria, că aripioarele conțin multă piele, grăsime, etc), am ales aripioare de pui "fericiți", asta dacă mă întrebați de ce sunt așa galbene în poze.
Aripioarele le-am tăiat în 3 bucăți, partea cea mai mică am aruncat-o.
Le-am pus într-un bol adânc.
Pentru sos am amestecat restul ingredientelor.
L-am turnat peste aripioare și am lăsat 20-30 minute să se marineze puțin.
Apoi am aranjat aripioarele într-o tavă de cuptor, am turnat sosul peste ele și le-am dat la cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 40-45 de minute.
În acest timp, cam după fiecare 15 minute, am scos tava din cuptor și cu o pensulă am uns aripioarele cu sosul de sub ele. Așa vor fi mai glazurate și frumoase.
Le serviți calde sau reci cu orice garnitură/salată preferată.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.