Nu sunt adepta consumului frecvent de aripioare de pui, dar la o pofta, o data la 3 ani, chiar au mers bine. Am ales combinatia cea mai simpla si ne-a placut la toti, au iesit aripioarele gustoase si lipicioase.
Ca sa am mai putine remuscari(stiti voi teoria, ca aripioarele contin multa piele, grasime, etc), am ales aripioare de pui "fericiti", asta daca ma intrebati de ce sunt asa galbene in poze.
Aripioarele le-am taiat in 3 bucati, partea cea mai mica am aruncat-o.
Le-am pus intr-un bol adanc.
Pentru sos am amestecat restul ingredientelor.
L-am turnat peste aripioare si am lasat 20-30 minute sa se marineze putin.
Apoi am aranjat aripioarele intr-o tava de cuptor, am turnat sosul peste ele si le-am dat la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 40-45 de minute.
In acest timp, cam dupa fiecare 15 minute, am scos tava din cuptor si cu o pensula am uns aripioarele cu sosul de sub ele. Asa vor fi mai glazurate si frumoase.
Le serviti calde sau reci cu orice garnitura/salata preferata.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.