Foarte gustoase, moi și fragede, chiar parcă sunt de catifea. Ingredientele nu sunt așa deosebite de clătitele clasice, dar cred că proporția și metoda de preparare fac diferența. Au fost chiar apreciate și remarcate de cei care le-au gustat.
Ouăle se bat spumă tare cu mixerul.
Adăugați 1 pahar de lapte, sarea și zahărul, amestecați.
Adăugați făina, amestecați cu un tel sau încet cu mixerul, să nu fie cocoloașe.
Turnați restul de lapte, amestecați.
La urmă adăugați uleiul și amestecați.
Încălziți bine tigaia, o ungeți cu o pensulă cu ulei și turnați 1 polonic de aluat.
Se coc la foc mediu-mic.
Când sunt rumene pe o parte le întoarceți și lăsați să se coacă 4-5 secunde și pe partea cealaltă.
Continuați la fel cu restul aluatului - eu de obicei nu mai ung tigaia cu ulei după prima clătită.
Le serviți cu orice gem vă place.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.