Clatite "de catifea"

Foarte gustoase, moi si fragede, chiar parca sunt de catifea. Ingredientele nu sunt asa deosebite de clatitele clasice, dar cred ca proportia si metoda de preparare fac diferenta. Au fost chiar apreciate si remarcate de cei care le-au gustat.

Ingrediente
Oua
3 buc
Lapte
3 pahare
1 pahar=250ml
Faina alba
1.5 pahare
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Zahar
3 linguri
Sare
0.25 lingurite
Pasi de urmat
Pas 1

Ouale se bat spuma tare cu mixerul.

Clatite "de catifea" - Pas 1
Pas 2

Adaugati 1 pahar de lapte, sarea si zaharul, amestecati.

Clatite "de catifea" - Pas 2
Pas 3

Adaugati faina, amestecati cu un tel sau incet cu mixerul, sa nu fie cocoloase.

Clatite "de catifea" - Pas 3
Pas 4

Turnati restul de lapte, amestecati.

Clatite "de catifea" - Pas 4
Pas 5

La urma adaugati uleiul si amestecati.

Clatite "de catifea" - Pas 5
Pas 6

Incingeti bine tigaia, o ungeti cu o pensula cu ulei si turnati 1 polonic de aluat.

Se coc la foc mediu-mic.

Clatite "de catifea" - Pas 6
Pas 7

Cand sunt rumene pe o parte le intoarceti si lasati sa se coaca 4-5 secunde si pe partea cealalta.

Clatite "de catifea" - Pas 7
Pas 8

Continuati la fel cu restul aluatului - eu de obicei nu mai ung tigaia cu ulei dupa prima clatita.

Le serviti cu orice gem va place.

Pofta Buna!

Clatite "de catifea" - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g ()
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min