Clătite "de catifea"

Foarte gustoase, moi și fragede, chiar parcă sunt de catifea. Ingredientele nu sunt așa deosebite de clătitele clasice, dar cred că proporția și metoda de preparare fac diferența. Au fost chiar apreciate și remarcate de cei care le-au gustat.

Ingrediente
Ouă
3 buc
   
Lapte
3 pahare
1 pahar=250ml
Făină albă
1.5 pahare
   
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
   
Zahăr
3 linguri
   
Sare
0.25 lingurite
   
Pași de urmat
Pas 1

Ouăle se bat spumă tare cu mixerul.

Clătite "de catifea" - Pas 1
Pas 2

Adăugați 1 pahar de lapte, sarea și zahărul, amestecați.

Clătite "de catifea" - Pas 2
Pas 3

Adăugați făina, amestecați cu un tel sau încet cu mixerul, să nu fie cocoloașe.

Clătite "de catifea" - Pas 3
Pas 4

Turnați restul de lapte, amestecați.

Clătite "de catifea" - Pas 4
Pas 5

La urmă adăugați uleiul și amestecați.

Clătite "de catifea" - Pas 5
Pas 6

Încălziți bine tigaia, o ungeți cu o pensulă cu ulei și turnați 1 polonic de aluat.

Se coc la foc mediu-mic.

Clătite "de catifea" - Pas 6
Pas 7

Când sunt rumene pe o parte le întoarceți și lăsați să se coacă 4-5 secunde și pe partea cealaltă.

Clătite "de catifea" - Pas 7
Pas 8

Continuați la fel cu restul aluatului - eu de obicei nu mai ung tigaia cu ulei după prima clătită.

Le serviți cu orice gem vă place.

Poftă Bună!

Clătite "de catifea" - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g ()
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min