Salată de conopidă cu roșii

O salată foarte bună, soțul mi-a zis să mai fac neapărat - i-a plăcut foarte mult. Pe lângă faptul că este simplu de preparat, este și foarte sănătoasă. În varianta mai dietetică puteți înlocui smântâna cu iaurt, deci după preferințe.

Ingrediente
Conopidă
1 buc
alegeți o conopidă mică
Roșii
2 buc
   
Pătrunjel verde
2 lingurite
puteți adăuga și puțină ceapă verde dacă aveți
Usturoi (cățeii)
1 buc
   
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Smântână
3 linguri
sau iaurt
Pași de urmat
Pas 1

Conopida se spală bine și se dă prin răzătoarea mare.

Salată de conopidă cu roșii - Pas 1
Pas 2

Roșiile se curăță de semințe și se scurg bine de suc.

Salată de conopidă cu roșii - Pas 2
Pas 3

Tăiați cubulețe roșiile și pătrunjelul mărunt, adăugați în bolul cu conopidă.

Salată de conopidă cu roșii - Pas 3
Pas 4

Adăugați usturoiul pisat - aveți grijă să nu puneți mai mult de 1 cățel de usturoi, va acoperi gustul celorlalte ingrediente.

Dregeți salata cu smântână, potriviți de sare și piper, amestecați.

Salată de conopidă cu roșii - Pas 4
Pas 5

O serviți imediat, ca garnitură, salată sau chiar mâncare.

Poftă Bună!

Salată de conopidă cu roșii - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3-4 porții)
Timp de preparare:
5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min