Legume la cuptor cu pui si sos alb

Una din cele mai apreciate mancaruri din ultimul timp in familia mea, combinatia bineinteles este foarte buna numai din auzite - in practica parca a fost si mai buna.

Bineinteles ca puteti sa faceti si doar cu legume, fara carne, eu am pus pulpe de pui dezosate.

Ingrediente
Legume preferate
1 kg
ardei, morcov, cartofi, broccoli, ceapa, ciuperci, etc
Pulpe de pui
1 kg
Ulei
3 linguri
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust, plus alte ierburi preferate
Ceapa alba
1 buc
Unt
50 g
Faina alba
2 linguri
Lapte
600 ml
Cascaval
100 g
Pasi de urmat
Pas 1

Toate legumele se curata, spala si se taie bucati potrivite - nu le taiati prea marunt, chiar mai bine daca sunt mai maricele.

Le puneti intr-o tava de cuptor adanca, stropiti cu ulei, adaugati dupa preferinta putin piper macinat, eu am mai pus si patrunjel uscat - amestecati bine.

Legume la cuptor cu pui si sos alb - Pas 1
Pas 2

Carnea de pui se spala si se asezoneaza cu sare si piper.

Legume la cuptor cu pui si sos alb - Pas 2
Pas 3

Aranjati bucatile de carne printre legumele din tava.

Legume la cuptor cu pui si sos alb - Pas 3
Pas 4

Acoperiti tava cu capac sau folie de aluminiu si o puneti la cuptor preincalzit la 200 grade, pentru aproximativ 45 de minute.

Legume la cuptor cu pui si sos alb - Pas 4
Pas 5

Dupa acest timp scoateti folia de deasupra si mai lasati 45 de minute tava la cuptor.

Legume la cuptor cu pui si sos alb - Pas 5
Pas 6

Cam cu 15 minute inainte sa se termine timpul de la cuptor preparam sosul alb:

- intr-o tigaie caliti ceapa taiata marunt cu untul, apoi adaugati 2 linguri de faina si mai lasati 1 minut amestecand in tigaie

Legume la cuptor cu pui si sos alb - Pas 6
Pas 7

- turnati cate putin lapte in tigaie si amestecati continuu - nu turnati tot laptele o data, se vor face cocoloase.

Legume la cuptor cu pui si sos alb - Pas 7
Pas 8

- daca totusi v-au iesit ceva cocoloase le mai desfaceti cu un tel

- potriviti de sare, piper si stingeti focul sub tigaie.

Legume la cuptor cu pui si sos alb - Pas 8
Pas 9

Cam asa trebuie sa fie legumele coapte inainte sa turnati sosul peste ele - rumene si coapte, nu fierte.

Legume la cuptor cu pui si sos alb - Pas 9
Pas 10

Deci, se toarna sosul uniform peste legumele si carnea din tava, deasupra presarati cascaval dat prin razatoare.

Daca sosul l-ati facut mai din timp, s-ar putea sa se ingroase prea tare ca sa-l puteti turna - in acest caz doar il mai incalziti putin si amestecati in el.

Legume la cuptor cu pui si sos alb - Pas 10
Pas 11

Puneti tava la cuptor pentru inca 15-20 de minute, sa se rumeneasca frumos cascavalul.

Legume la cuptor cu pui si sos alb - Pas 11
Pas 12

Serviti imediat, sau puteti sa lasati 10 minute dupa cuptor sa se mai racoreasca.

Va arat si o poza cu mancarea in farfurie, cred ca destul de convingatoare.

Pofta Buna!

Legume la cuptor cu pui si sos alb - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (6-8 portii)
Timp de preparare:
150 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Sursa: pokhas.com