Eram putin cam sceptica la aceasta reteta, nu credeam ca faina de secara va face o textura buna la prajitura. Si n-am avut dreptate, nu numai ca a dat o textura foarte buna, frageda si pufoasa - dar si un gust parca mult mai bun. Cine a incercat-o nu si-au dat ca e ceva schimbat in ea, au fost mirati sa afle ca este cu secara.
Pentru un gust si mai bun puteti inlocui zaharul simplu cu zahar brun si mai adaugati ceva nuci maruntite in ea.
Untul moale se mixeaza bine cu zaharul.
Unul cate unul adaugati ouale, mixati bine dupa fiecare.
Adaugati faina de secara si praful de copt, amestecati bine sa nu fie cocoloase.
Daca vreti sa adaugati si nuci maruntite, le puneti acum, impreuna cu faina.
Iese un aluat mai dens, ca smantana groasa.
Il turnati intr-o tava rotunda asternuta cu hartie de copt(tava mea are 28cm) - nivelati bine cu o spatula coca.
Merele se curata si se taie felii mai groase, le adanciti bine in aluat.
Presarati deasupra prajiturii scortisoara si o puneti la cuptor pentru aproximativ 35 de minute la 180 grade.
Eu nu am avut in acel moment scortisoara in casa, am facut fara.
Testati cu o scobitoare daca este gata si lasati sa se raceasca complet.
Cand s-a racit complet, o scoateti din tava si ornati cu zahar pudra, dupa preferinta.
Si o sectiune pufoasa si aromata.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.