Prăjitură cu mere și făină de secară

Eram puțin cam sceptică la această rețetă, nu credeam că făina de secară va face o textură bună la prăjitură. Și n-am avut dreptate, nu numai că a dat o textură foarte bună, fragedă și pufoasă - dar și un gust parcă mult mai bun. Cine a încercat-o nu și-au dat seama că e ceva schimbat în ea, au fost mirați să afle că este cu secară.

Pentru un gust și mai bun puteți înlocui zahărul simplu cu zahăr brun și mai adăugați ceva nuci mărunțite în ea.

Ingrediente
Unt
100 g
unt moale
Zahăr
150 g
sau zahăr brun
Ouă
3 buc
   
Făină integrală de secară
150 g
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Scorțișoară
2 lingurite
+zahăr pudră pt ornat, opțional
Mere
5 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Untul moale se mixează bine cu zahărul.

Prăjitură cu mere și făină de secară - Pas 1
Pas 2

Unul câte unul adăugați ouăle, mixați bine după fiecare.

Prăjitură cu mere și făină de secară - Pas 2
Pas 3

Adăugați făina de secară și praful de copt, amestecați bine să nu fie cocoloașe.

Dacă vreți să adăugați și nuci mărunțite, le puneți acum, împreună cu făina.

Prăjitură cu mere și făină de secară - Pas 3
Pas 4

Iese un aluat mai dens, ca smântâna groasă.

Îl turnați într-o tavă rotundă așternută cu hârtie de copt (tava mea are 28 cm) - nivelați bine cu o spatulă coca.

Prăjitură cu mere și făină de secară - Pas 4
Pas 5

Merele se curăță și se taie felii mai groase, le adânciți bine în aluat.

Presărați deasupra prăjiturii scorțișoară și o puneți la cuptor pentru aproximativ 35 de minute la 180 de grade.

Eu nu am avut în acel moment scorțișoară în casă, am făcut fără.

Prăjitură cu mere și făină de secară - Pas 5
Pas 6

Testați cu o scobitoare dacă este gata și lăsați să se răcească complet.

Prăjitură cu mere și făină de secară - Pas 6
Pas 7

Când s-a răcit complet, o scoateți din tavă și ornați cu zahăr pudră, după preferință.

Prăjitură cu mere și făină de secară - Pas 7
Pas 8

Și o secțiune pufoasă și aromată.

Poftă Bună!

Prăjitură cu mere și făină de secară - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8 porții)
Timp de preparare:
35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Sursă: koolinar.ru