Eram puțin cam sceptică la această rețetă, nu credeam că făina de secară va face o textură bună la prăjitură. Și n-am avut dreptate, nu numai că a dat o textură foarte bună, fragedă și pufoasă - dar și un gust parcă mult mai bun. Cine a încercat-o nu și-au dat seama că e ceva schimbat în ea, au fost mirați să afle că este cu secară.
Pentru un gust și mai bun puteți înlocui zahărul simplu cu zahăr brun și mai adăugați ceva nuci mărunțite în ea.
Untul moale se mixează bine cu zahărul.
Unul câte unul adăugați ouăle, mixați bine după fiecare.
Adăugați făina de secară și praful de copt, amestecați bine să nu fie cocoloașe.
Dacă vreți să adăugați și nuci mărunțite, le puneți acum, împreună cu făina.
Iese un aluat mai dens, ca smântâna groasă.
Îl turnați într-o tavă rotundă așternută cu hârtie de copt (tava mea are 28 cm) - nivelați bine cu o spatulă coca.
Merele se curăță și se taie felii mai groase, le adânciți bine în aluat.
Presărați deasupra prăjiturii scorțișoară și o puneți la cuptor pentru aproximativ 35 de minute la 180 de grade.
Eu nu am avut în acel moment scorțișoară în casă, am făcut fără.
Testați cu o scobitoare dacă este gata și lăsați să se răcească complet.
Când s-a răcit complet, o scoateți din tavă și ornați cu zahăr pudră, după preferință.
Și o secțiune pufoasă și aromată.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.