Este încă o mâncărică de legume interesantă, de origine bulgărească, foarte bună și rapidă de preparat. Îmi închipuiam din start gustul citind rețeta și nu m-a dezamăgit, încercați neapărat.
În varianta dietetică folosiți uleiul mai cu grijă și puneți telemea light, va fi o mâncărică foarte bună și consistentă.
Tăiați ardeii cubulețe mai mari, îi puneți la călit într-o tigaie mai adâncă cu puțin ulei.
Amestecați periodic, ardeii sunt gata când s-au făcut bine și sunt moi.
Adăugați roșiile tăiate cubulețe și lăsați cam 15 minute să se gătească la foc mediu, amestecând periodic.
La urmă adăugați usturoiul tăiat mărunt și brânza mărunțită bine, cu mâinile sau prin răzătoare.
Amestecați și mai lăsați 2-3 minute pe foc.
Este foarte bună și caldă și rece.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.