Tocana de ardei cu branza (Piperchi)

Este inca o mancarica de legume interesanta, de origine bulgareasca, foarte buna si rapida de preparat. Imi inchipuiam din start gustul cititnd reteta si nu m-a dezamagit, incercati neaparat.

In varianta dietetica folositi uleiul mai cu grija si puneti telemea light, va fi o mancarica foarte buna si consistenta.

Ingrediente
Ardei gras rosu
4 buc
Rosii
4 buc
sau rosii cubulete din conserva
Usturoi (catei)
3 buc
Branza telemea
200 g
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Pasi de urmat
Pas 1

Taiati ardeii cubulete mai mari, le puneti la calit intr-o tigaie mai adanca cu putin ulei.

Tocana de ardei cu branza (Piperchi) - Pas 1
Pas 2

Amestecati periodic, ardeii sunt gata cand s-au facut bine si sunt moi.

Tocana de ardei cu branza (Piperchi) - Pas 2
Pas 3

Adaugati rosiile taiate cubulete si lasati cam 15 minute sa se gateasca la foc mediu, amestecand periodic.

Tocana de ardei cu branza (Piperchi) - Pas 3
Pas 4

La urma adaugati usturoiul taiat marunt si branza maruntita bine, ca mainile sau prin razatoare.

Tocana de ardei cu branza (Piperchi) - Pas 4
Pas 5

Amestecati si mai lasati 2-3 minute pe foc.

Tocana de ardei cu branza (Piperchi) - Pas 5
Pas 6

Este foarte buna si calda si rece.

Pofta Buna!

Tocana de ardei cu branza (Piperchi) - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min