Tocană de ardei cu brânză (Piperchi)

Este încă o mâncărică de legume interesantă, de origine bulgărească, foarte bună și rapidă de preparat. Îmi închipuiam din start gustul citind rețeta și nu m-a dezamăgit, încercați neapărat.

În varianta dietetică folosiți uleiul mai cu grijă și puneți telemea light, va fi o mâncărică foarte bună și consistentă.

Ingrediente
Ardei gras roșu
4 buc
   
Roșii
4 buc
sau roșii cubulețe din conservă
Usturoi (cățeii)
3 buc
   
Brânză telemea
200 g
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Pași de urmat
Pas 1

Tăiați ardeii cubulețe mai mari, îi puneți la călit într-o tigaie mai adâncă cu puțin ulei.

Tocană de ardei cu brânză (Piperchi) - Pas 1
Pas 2

Amestecați periodic, ardeii sunt gata când s-au făcut bine și sunt moi.

Tocană de ardei cu brânză (Piperchi) - Pas 2
Pas 3

Adăugați roșiile tăiate cubulețe și lăsați cam 15 minute să se gătească la foc mediu, amestecând periodic.

Tocană de ardei cu brânză (Piperchi) - Pas 3
Pas 4

La urmă adăugați usturoiul tăiat mărunt și brânza mărunțită bine, cu mâinile sau prin răzătoare.

Tocană de ardei cu brânză (Piperchi) - Pas 4
Pas 5

Amestecați și mai lăsați 2-3 minute pe foc.

Tocană de ardei cu brânză (Piperchi) - Pas 5
Pas 6

Este foarte bună și caldă și rece.

Poftă Bună!

Tocană de ardei cu brânză (Piperchi) - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min