Încă o variantă de plăcintă cu mere, este foarte aromată, moale, se topește în gură - se face cu aluat de unt, un pic mai multă treabă la ea, dar merită făcută.
Zdrobiți untul în făină, cu ajutorul unei linguri de lemn - îl mărunțiți puțin.
Apoi adăugăm restul ingredientelor - zahărul, gălbenușurile, smântâna, praful de copt și coaja și sucul de portocală.
Frământați un aluat moale, omogen pe care îl împărțiți în 2 bile. Le lăsați la frigider aproximativ 1 oră, timp în care preparați umplutura.
Merele se dau prin răzătoare, se amestecă cu zahărul și scorțișoara și se lasă pe foc 10-15 min până se înmoaie merele. Lăsați să se răcească bine.
Ungeți o tavă mare de cuptor cu unt, o tapetați cu făină sau pesmet.
Întindeți prima biluță de aluat, presărați bine făina ca să o puteți lucra mai ușor. Apoi o puneți în tavă și întindeți ușor cu mâinile, să acopere toată suprafața. Cu o furculiță faceți mici găurele în ea.
Peste ea întindeți umplutura de mere răcită bine.
Întindeți încă o foaie de aluat din a 2-a biluță, cu ea acoperiți uniform toată suprafața plăcintei. Faceți găuri cu o furculiță în ea.
Lăsați prăjitura la cuptor la temperatură medie până are o culoare ușor arămie. Când este gata o presărați cu zahăr pudră și lăsați să se răcorească. Este foarte bună și caldă și rece, superbă!
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.