Inca o varianta de placinta cu mere, este foarte aromata, moale, se topeste in gura - se face cu aluat de unt, un pic mai multa treaba la ea, dar merita facuta.
Zdrobiti untul in faina, cu ajutorul unei lingure de lemn - il maruntiti putin.
Apoi adaugam restul ingredientelor - zaharul, galbenusurile, smantana, praful de copt si coaja si sucul de portocala.
Framantati un aluat moale, omogen pe care il impariti in 2 bile. Le lasati la frigider aproximativ 1 ora, timp in care preparati umplutura.
Merele se dau prin razatoare, se amesteca cu zaharul si scortisoara si se lasa pe foc 10-15 min pana se inmoaie merele. Lasati sa se racesca bine.
Ungeti o tava mare de cuptor cu unt, o tapetati cu faina sau pesmet.
Intindeti prima biluta de aluat, presarati bine faina ca sa o puteti lucra mai usor. Apoi o puneti in tava si intindeti usor cu mainile, sa acopere toata suprafata. Cu o furculita faceti mici gaurele in ea.
Peste ea intindeti umplutura de mere racita bine.
Intindeti inca o foaie de aluat din a 2-a bilutza, cu ea acoperiti uniform toata suprafata placintei. Faceti gauri cu o fuculita in ea.
Lasati prajitura la cuptor la temperatura medie pana are o culoare usor aramie. Cand este gata o presarati cu zahar pudra si lasati sa se racoreasca. Este foarte buna si calda si rece, superba!
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.