Plăcintă cu mere 2

Încă o variantă de plăcintă cu mere, este foarte aromată, moale, se topește în gură - se face cu aluat de unt, un pic mai multă treabă la ea, dar merită făcută.

Ingrediente
Unt
200 g
   
Făină albă calitate superioară
450 g
   
Zahăr
150 g
pentru aluat
Gălbenuș de ou
2 buc
   
Smântână 20% grăsime
200 g
   
Praf de copt
1 buc
1 plic
Coajă de la o portocală
1 buc
   
Sucul de la o portocală
1 buc
   
Mere
1 kg
   
Zahăr
100 g
pentru umplutura de mere
Scorțișoară
1 lingurita
   
Pași de urmat
Pas 1

Zdrobiți untul în făină, cu ajutorul unei linguri de lemn - îl mărunțiți puțin.

Plăcintă cu mere 2 - Pas 1
Pas 2

Apoi adăugăm restul ingredientelor - zahărul, gălbenușurile, smântâna, praful de copt și coaja și sucul de portocală.

Plăcintă cu mere 2 - Pas 2
Pas 3

Frământați un aluat moale, omogen pe care îl împărțiți în 2 bile. Le lăsați la frigider aproximativ 1 oră, timp în care preparați umplutura.

Plăcintă cu mere 2 - Pas 3
Pas 4

Merele se dau prin răzătoare, se amestecă cu zahărul și scorțișoara și se lasă pe foc 10-15 min până se înmoaie merele. Lăsați să se răcească bine.

Plăcintă cu mere 2 - Pas 4
Pas 5

Ungeți o tavă mare de cuptor cu unt, o tapetați cu făină sau pesmet.

Plăcintă cu mere 2 - Pas 5
Pas 6

Întindeți prima biluță de aluat, presărați bine făina ca să o puteți lucra mai ușor. Apoi o puneți în tavă și întindeți ușor cu mâinile, să acopere toată suprafața. Cu o furculiță faceți mici găurele în ea.

Plăcintă cu mere 2 - Pas 6
Pas 7

Peste ea întindeți umplutura de mere răcită bine.

Plăcintă cu mere 2 - Pas 7
Pas 8

Întindeți încă o foaie de aluat din a 2-a biluță, cu ea acoperiți uniform toată suprafața plăcintei. Faceți găuri cu o furculiță în ea.

Plăcintă cu mere 2 - Pas 8
Pas 9

Lăsați prăjitura la cuptor la temperatură medie până are o culoare ușor arămie. Când este gata o presărați cu zahăr pudră și lăsați să se răcorească. Este foarte bună și caldă și rece, superbă!

Poftă Bună!

Plăcintă cu mere 2 - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10-15 porții)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 90 min