Placinta cu mere 2

Inca o varianta de placinta cu mere, este foarte aromata, moale, se topeste in gura - se face cu aluat de unt, un pic mai multa treaba la ea, dar merita facuta.

Ingrediente
Unt
200 g
Faina alba calitate superioara
450 g
Zahar
150 g
pentru aluat
Galbenus de ou
2 buc
Smantana 20% grasime
200 g
Praf de copt
1 buc
1 plic
Coaja de la o portocala
1 buc
Sucul de la o portocala
1 buc
Mere
1 kg
Zahar
100 g
pentru umplutura de mere
Scortisoara
1 lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Zdrobiti untul in faina, cu ajutorul unei lingure de lemn - il maruntiti putin.

Placinta cu mere 2 - Pas 1
Pas 2

Apoi adaugam restul ingredientelor - zaharul, galbenusurile, smantana, praful de copt si coaja si sucul de portocala.

Placinta cu mere 2 - Pas 2
Pas 3

Framantati un aluat moale, omogen pe care il impariti in 2 bile. Le lasati la frigider aproximativ 1 ora, timp in care preparati umplutura.

Placinta cu mere 2 - Pas 3
Pas 4

Merele se dau prin razatoare, se amesteca cu zaharul si scortisoara si se lasa pe foc 10-15 min pana se inmoaie merele. Lasati sa se racesca bine.

Placinta cu mere 2 - Pas 4
Pas 5

Ungeti o tava mare de cuptor cu unt, o tapetati cu faina sau pesmet.

Placinta cu mere 2 - Pas 5
Pas 6

Intindeti prima biluta de aluat, presarati bine faina ca sa o puteti lucra mai usor. Apoi o puneti in tava si intindeti usor cu mainile, sa acopere toata suprafata. Cu o furculita faceti mici gaurele in ea.

Placinta cu mere 2 - Pas 6
Pas 7

Peste ea intindeti umplutura de mere racita bine.

Placinta cu mere 2 - Pas 7
Pas 8

Intindeti inca o foaie de aluat din a 2-a bilutza, cu ea acoperiti uniform toata suprafata placintei. Faceti gauri cu o fuculita in ea.

Placinta cu mere 2 - Pas 8
Pas 9

Lasati prajitura la cuptor la temperatura medie pana are o culoare usor aramie. Cand este gata o presarati  cu zahar pudra si  lasati sa se racoreasca. Este foarte buna si calda si rece, superba!

Pofta Buna!

Placinta cu mere 2 - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10-15 portii)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 90 min