Pere coapte "à la crumble"

Pere coapte "à la crumble"

Vă spuneam că mi-a plăcut la nebunie rețeta de crumble cu prune, ei acum am găsit și așa o variantă, perele se coc cu un crumble deasupra pe fiecare felie. Sinceră să fiu mă așteptam să fie bun, dar a fost extraordinar de gustos, o bombă de arome și gusturi dintr-un desert simplu și banal ca preparare. Ne-au plăcut și calde, dar a 2-a zi scoase din frigider, am remarcat că perele au avut o aromă mai bună și mai intensă, așa că faceți fără grijă cantitate chiar și mai mare, sunt bune oricum.

Am făcut cantitate dublă de crumble(veti observa în poze) doar ca să văd cum va fi această combinație cu mere - la fel de bun, singura remarcă, aveți grijă să alegeți mere potrivite pt copt. Ale mele s-au pleoștit tare, la gust n-a stricat dar estetic nu a fost la fel ca la pere.

Ingrediente

Pere
6 buc
sau mere
Unt
100 g
   
Zahăr
5 linguri
   
Fulgi de ovăz
4 linguri
   
Făină albă
4 linguri
   
Nucă tăiată mărunt
0.5 pahare
   
Scorțișoară
0.5 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Într-o tigaie topiți untul.

Pere coapte "à la crumble" - Pas 1
Pas 2

Adăugați făina, zahărul și fulgii de ovăz, amestecați și lăsați 2-3 minute pe foc.

Pere coapte "à la crumble" - Pas 2
Pas 3

Luați de pe foc, adăugați nucile și scorțișoara.

Pere coapte "à la crumble" - Pas 3
Pas 4

Amestecați bine, va fi un amestec puțin lipicios dar și sfărâmicios.

Pere coapte "à la crumble" - Pas 4
Pas 5

Perele se taie jumătăți și se coate cotorul.

Pere coapte "à la crumble" - Pas 5
Pas 6

Luați fiecare jumătate de pară în mână și cu cealaltă mână puneți cam un pumn din amestecul de crumble deasupra, puțin presați ca să adere mai bine la pară.

Am încercat să fac acest lucru și cu o lingură, este mai greu, pentru că se împrăștie fărâmituri peste tot și mai greu de manevrat cu lingura procesul.

Pere coapte "à la crumble" - Pas 6
Pas 7

Arranjați feliile de pere în tava de cuptor, eventual așternută cu hârtie de copt.

Observați că eu am făcut și jumătăți cu mere.

Pere coapte "à la crumble" - Pas 7
Pas 8

Se coc la cuptor preîncălzit la 160 grade, timp de 30 de minute.

Oricum aveți grijă la cuptor, sunt gata atunci când se rumenește crumble-ul, dar perele/merele nu se desfac.

Puteți să le încercați cu o scobitoare, dacă intră ușor sunt gata.

Pere coapte "à la crumble" - Pas 8
Pas 9

La mine perele s-au copt perfect, merele s-au pleoștit de tot - deci aveți grijă ce fel de mere alegeți pt copt.

Pere coapte "à la crumble" - Pas 9
Pas 10

Se servesc calde sau reci, eventual cu înghețată pe lângă, dar nu obligatoriu.

Poftă Bună!

Pere coapte "à la crumble" - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (4 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

odette
odette 24 Oct 2014, 22:44

Geniale sunt retetele ,felicitari LENA

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 25 Oct 2014, 18:10

Eeeeeee, nu stiu daca am gresit undeva, eu respectand reteta, totul ok, dar cand sa mananc, la inceput am muscat, mi-a cazut crumble-ru, apoi am taiat cu cutitul si furculita,dar imi era farfuria plina de crumble .Oare asa trebuie? E drept ca a fost cam uscat si chiar am mai adaugat unt, dar...De gust nimic de obiectat. F,f bun, aproape ca mi-a placut mai mult marul, fiind mai acrisor si s-a tinut "teapan" de tot. Hahaha. Maine mananc si cu inghetata ca acuma mi-am mancat portia. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) tiki 26 Oct 2014, 18:12

La mine se tinea bine, nu stiu de ce se desfacea, poate data viitoare adaugi un pic mai mult unt.

tiki
tiki 27 Oct 2014, 21:16

F.f. bune-perele-merele cu inghetata !!!!  Cred ca am pus prea mult crumble pe o para-mar si nuca am taiat-o cam mare. De aceea mi se desprindea, dar nu-i bai ca o fost tare bune. Multam. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
RuxandraIrina
RuxandraIrina 01 Sep 2019, 22:21

Am facut si eu din perele proprii anul trecut si au fost delicioase. Nici nu am apucat sa le fotografiez ca s-au si mancat. Vreu sa fac si anul acesta dar acum perele nu-s asa multe si mari. Sa vad cum ma descurc.

Nota mea pentru rețetă:
MartuicaAneta841
Martuica Aneta (MartuicaAneta841) 01 Sep 2022, 14:54

Reteta a iesit super, desi am avut ceva emotii. Perele nu au fost foarte dulci, asa ca am mainpus o lingura de zahar in compozitie. Bineînțeles ca zaharul s-a cam intarit si de frica ca nu se va topi, am pus in compozitie pulpa de para data pe razatoarea mica. In final gustul a fost super, perele inmuiate merg foarte bine cu compoziti usor crunch. Am vrut sa pun si nucsoara, dar nu m-am hazardat. Mulțumesc. Poate ca veti incerca sa prezentati si o reteta cu pere caramelizate in vin sau alt fel de sirop.

Nota mea pentru rețetă: