Pere coapte "a la crumble"

Va spuneam ca mi-a placut la nebunie reteta de crumble cu prune, ei acum am gasit si asa o varianta, perele se coc cu un crumble deasupra pe fiecare felie. Sincera sa fiu ma asteptam sa fie bun, dar a fost extraordinar de gustos, o bomba de arome si gusturi dintr-un desert simplu si banal ca preparare. Ne-au placut si calde, dar a 2-a zi scoase din frigider, am remarcat ca perele au avut o aroma mai buna si mai intensa, asa ca faceti fara grija cantitate chiar si mai mare, sunt bune oricum.

Am facut cantitate dubla de crumble(veti observa in poze) doar ca sa vad cum va fi aceasta combinatie cu mere - la fel de bun, singura remarca, aveti grija sa alegeti mere potrivite pt copt. Ale mele s-au pleostit tare, la gust n-a stricat dar estetic nu a fost la fel ca la pere.

Ingrediente
Pere
6 buc
sau mere
Unt
100 g
Zahar
5 linguri
Fulgi de ovaz
4 linguri
Faina alba
4 linguri
Nuca taiata marunt
0.5 pahare
Scortisoara
0.5 lingurite
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-o tigaie topiti untul.

Pere coapte "a la crumble" - Pas 1
Pas 2

Adaugati faina, zaharul si fulgii de ovaz, amestecati si lasati 2-3 minute pe foc.

Pere coapte "a la crumble" - Pas 2
Pas 3

Luati de pe foc, adaugati nucile si scortisoara.

Pere coapte "a la crumble" - Pas 3
Pas 4

Amestecati bine, va fi un amestec putin lipicios dar si sfaramicios.

Pere coapte "a la crumble" - Pas 4
Pas 5

Perele se taie jumatati si se coate cotorul.

Pere coapte "a la crumble" - Pas 5
Pas 6

Luati fiecare jumatate de para in mana si cu cealalta mana puneti cam un pumn din amestecul de crumble deasupra, putin presati ca sa adere mai bine la para.

Am incercat sa fac acest lucru si cu o lingura, este mai greu, pentru ca se imprastie faramituri peste tot si mai greu de manevrat cu lingura procesul.

Pere coapte "a la crumble" - Pas 6
Pas 7

Aranjati feliile de pere in tava de cuptor, eventual asternuta cu hartie de copt.

Observati ca eu am facut si jumatati cu mere.

Pere coapte "a la crumble" - Pas 7
Pas 8

Se coc la cuptor preincalzit la 160 grade, timp de 30 de minute.

Oricum aveti grija la cuptor, sunt gata atunci cand se rumeneste crumble-ul, dar perele/merele nu se desfac.

Puteti sa le incercati cu o scobitoare, daca intra usor sunt gata.

Pere coapte "a la crumble" - Pas 8
Pas 9

La mine perele s-au copt perfect, merele s-au pleostit de tot - deci aveti grija ce fel de mere alegeti pt copt.

Pere coapte "a la crumble" - Pas 9
Pas 10

Se servesc calde sau reci, eventual cu inghetata pe langa, dar nu obligatoriu.

Pofta Buna!

Pere coapte "a la crumble" - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min